Рових се из нета за нови иконки по Buuf 2 темата и открих интересен руски форум, в който са модифицирали темата. Изцяло скинирана е, с още допълнителни икони, скин за статус икони, Settings, BossPrefs, Safari, iPod Player, Contacts, Calculator, Calendar, Photos, Mail, Weather, YouTube, Cydia (след последния ъпдейт на Cydia не се показва скина, но работят по въпроса), SBSettings, MySMS, Intelliremote и т.н.
- Инсталирате Buuf 2 от Cydia (ако ви дава MD5 sum mismatch отивате в ModMyi репото, намирате темата и я инсталирате от там)
- Теглите
този архив и с WinSCP го разархивирате във
\var\stash\Themes.*****\ (подменете файловете, когато ви попита)
- Теглите
този архив и го разархивирате във
\var\stash\Themes.*****\ (това е пакетът с икони). Друг вариант е просто да копирате папка Icons от архива във
\var\stash\Themes.*****\Buuf2.Theme\, като презапишете повтарящите, когато ви попита (аз поне така направих)

- Теглите
този архив и папка Buuf от него я слагате в
\private\var\mobile\Library\SBSettings\Themes\ (това е скинът за SBSettings)

- Теглите
този архив и го разархивирате във
\var\stash\Themes.*****\Buuf2.Theme\Folders\ (това е скинът за Intelliremote)

- Рестартирайте телефона
- Влезте в Winterboard и маркирайте Buuf2 темата и Buuf2 иконките (ако сте подходили по първия вариант, описан по-горе)
Има и още няколко екстри, като часовник и прогноза за времето на Спрингборда, часовник на локскрийна, календар и прогноза за времето на локскрийна, но тях по-късно, защото са локализирани за руски потребители и трябва първо да се редактират, пък и ме чака серия на Heroes за превеждане.
Единственото, което съм запазил от стандартната тема е локскрийна (този от руската версия не ми харесва). За целта запазвате файла
LockBackground.png от
\var\stash\Themes.*****\Buuf2.Theme\ преди да сте започнали да копирате горните архиви, а след като сте ги копирате, просто го върнете на същото място, като презаписвате съществуващия в папката.
Снимки на скинирания Buuf 2 можете да видите в последните две мнения на
тази тема. Не съм ги добавял тук, защото са доста скрийнчета и ще натежи зареждането на страницата.
За да използвате шрифта от снимките, трябва да инсталирате FontSwap от Cydia и да изберете Matthia за системен шрифт. Този шрифт не е кирилизиран, така че всичко написано на кирилица ще се показва със стандартния iPhone шрифт. Ако
mupo може да направи нещо по въпроса, както и да направи часовника със същия скрипт, ще бъде чудесно.
п.п.
Ако някой не знае какво е това \var\stash\, къде се намира и как се копират там файлове, по-добре да не прави нищо от горните неща. Не за друго, просто не искам да съм виновен, ако някой оплеска нещо по телефона си от незнание.