Направих нова карта на България за xGPS - НОВО
Re: Направих нова карта на България за xGPS - НОВО
Е нали ползваш GPSa na 3G iPhone!?!?!
iPhone 5, 16GB, FW 6.1
MacBook Pro 13", MacOS 10.9.1
iPAD 2, 16 GB, WiFi
MacBook Pro 13", MacOS 10.9.1
iPAD 2, 16 GB, WiFi
Интернета ти е нужен, за да може да се намери точката до която искаш да отидеш и да се изобрази пътя до нея. Maps.app е по същия начин, дори да имаш качена offline карта. Интернет трафика който се генерира разбираемо е малък.
Можеш да си ползваш нета от 3Г-то и без да си на някаква месечна тарифа, но излиза доста по солено !!gpe написа:Знаеш ли дали, ако не съм си купил Интернет от МТел предварително, ще мога да тегля Нет през 3Gто???
В една от темите която разисквахме отностно мобилният нет повечето колеги твърдяха, а мисля че дори и на сайта на Мтел пишеше, че за да си пуснеш Мтел сърф (който и да е пакет) трябва да сключиш договор с тях за година или две, уви отидох и им казах че искам мтел сърф на сим картата от телефона и жената каза няма проблем, пуснах една такса напред без договор без нищо !!
За да го спра ми казаха че тряябва да им се обадя предварително за да не ми начисляват такса със следващата фактура и това е

Edit: 3 пъти тегля вече картата която е със 17-ти зум и на черноморието нооо CRC error ? ? ?
Сега я дърпам за 4-ти път, дано да е в мен грешката

iPhone 3G 8GB FW2.2
iPod Clasic 60GB
iPod Shuffle 1GB
iPod Clasic 60GB
iPod Shuffle 1GB
-
кажете как се работи с тоя даунлоудър, де ;D
Благодаря,най-после се получи по този начин.От къде да се сетя,че трябва първо номер,улица и град,какви ли не опити направих но за това не се сетих.pssp написа:turganay написа:не знам къде греша но сам качил цялата карта,задавам улици от коя до коя да тръгна и ми изписва Error No driving direction can be computed using your query.В настройките са ми включени Offline mode в GPS съм активирал iPhone 3G GPS.![]()
1. Номер на улица
2. Име на улица
3. Град
Здравей, пуснах й един unzip на сървъра, излезе си от zip-a без проблеми. Явно има някакъв проблем при теб. Ако пак не става, мога да ти я пратя по скайп.Icco написа:Edit: 3 пъти тегля вече картата която е със 17-ти зум и на черноморието нооо CRC error ? ? ?
Сега я дърпам за 4-ти път, дано да е в мен грешката
-
добре, де, а ако съм си в нас и си настроя програмката на WiFi-то да ме закара където си искам (примерно във Франция
), след което тръгна посока Франция (и изгубя сигнал от интернета ми), тя ще си работи ли нормално посредством GPS-а, или пак ще търси връзка за преизчисляване на това къде съм в момента, колко бързо се движа итн.. ? 

Ако се местиш и съответната карта я няма в телефона изтеглена, тогава телефонът ще се опита да влезе в интернет, за да я изтегли. Това ще стане първо през WiFi, ако няма WiFi ще опита мобилния оператор. Ако не успее да влезе и през мобилния оператор в интернет да тегли карта, ще се мести точката спрямо позицията ти, но ще имаш сиви и бели квадратчета на дисплея вместо карта. Ако картата на обекта, където се намираш е в телефона ти, тя ще бъде изобразена без телефона да се обръща към интернет.show & prove написа:добре, де, а ако съм си в нас и си настроя програмката на WiFi-то да ме закара където си искам (примерно във Франция), след което тръгна посока Франция (и изгубя сигнал от интернета ми), тя ще си работи ли нормално посредством GPS-а, или пак ще търси връзка за преизчисляване на това къде съм в момента, колко бързо се движа итн.. ?
-
звучи логично, мерси 

- clwnjester
Браво за подробната 17-зуум карта. 1.4 ГБ, но е много добра. 

iPhone 3G 8G 3.12FW
iPhone 4S 16G 8.1FW
iPhone 4S 16G 8.1FW
-
Може ли да помоля за по-лесно написано указаниеchecho написа:Избраната карта си я теглиш на компютъра, разархивираш и получаваш един .db файл, който трябва да отиде в телефона ти, но не в /var/mobile/maps, а в /var/mobile/Librarydimow написа:привет колеги,
инсталирах xGPS , изтеглих си картата на компа,но
в rav-privat-var-mobile нямам папка maps и не успявам да създам такава
ще се радвам да ми кажете къде греша и съответно какк да се оправя
благодаря
успехИ не забравяй като качваш на телефона да си го включил в зарядното, понеже през Wifi отнема около час, ако го правиш през scp. Може би най-лесно ти е да си пуснеш терминала директно на телефона, да влезеш в директорията
cd /var/mobile/Library
и да направиш
wget http://78.90.92.132/xGPS_map.zip" onclick="window.open(this.href);return false;
Ако случайно нямаш wget, инсталирай го от Cydia.

пп. Мерси предварително

- Lyubo_lvl
- Обратна връзка:
Внимавайте с роуминга! За едно идване от Германия до България ето това ми дойде във фактурата:show & prove написа:... след което тръгна посока Франция (и изгубя сигнал от интернета ми), тя ще си работи ли нормално посредством GPS-а, или пак ще търси връзка за преизчисляване на това къде съм в момента, колко бързо се движа итн.. ?
Мобилен интернет роуминг EuroData (КB) - 3400 (43,89лв!!!)
11.01.09 18:45:02 wap-gprs Мобилен Интернет роуминг Vodafone, Германия 326 4,30
11.01.09 18:48:29 wap-gprs Мобилен Интернет роуминг Vodafone, Германия 2325 25,80
11.01.09 19:00:36 wap-gprs Мобилен Интернет роуминг Vodafone, Германия 43 1,08
11.01.09 19:03:57 wap-gprs Мобилен Интернет роуминг Vodafone, Германия 24 1,08
11.01.09 19:09:18 wap-gprs Мобилен Интернет роуминг Vodafone, Германия 41 1,08
11.01.09 19:20:50 wap-gprs Мобилен Интернет роуминг Vodafone, Германия 17 1,08
11.01.09 19:33:59 wap-gprs Мобилен Интернет роуминг Vodafone, Германия 118 2,15
ПС. Не знам какво толкова сваля тази навигация че да натрупа 2,3мб трафик от раз...
iPhone 5 FW 7.0.6
Здравейте на всички. Аз съм най-новият "регистриран" член във форума. От както имам Айфоун ( примерно 1 година ) вашият форум ми е помагал смея да твърдя при всеки проблем. За което МНОГО БЛАГОДАРЯ на всички. Имам сега въпрос относно xGPS. Driving Directions много често ми дава "No driving direction can be computed using your query". Аз съм с 2G и вчера си поръчах от Дигитален iGPS360. Задавам адресите коректно, т. е. номер, улица, град. Само че, какво става когато улицате е от две имена "Климент Охридски"? То разбира че Охридски е градът? Аз съм от София и дори улицата да е от една дума, пак дава грешка. Разучил ли е някой как всъщност работи туй меню.
Iphone 2G 16GB, FW 2.2.1
Разделяй ги със запетайки, примерно: Христо Ботев 32, Сопот
Предполагам имаш интернет когато използваш Driving Directions.
Предполагам имаш интернет когато използваш Driving Directions.
Ей Миро луд си честно! Стана със запетая, но проблема при мен е бил следния: понеже аз живея на улица "593", явно хората, правили програмата не са предполагали, че улиците могат да са номера (явно само в БГ е така) и прави проблем. но иначе стана. Айде пак: МНОГО БЛАГОДАРЯ
!

Iphone 2G 16GB, FW 2.2.1
В Ню Йорк доста от улиците са с номера, но за първи път чувам, че има и такива улици в България. 

- johnnybravo
- Обратна връзка:
Има... аз съм срещал в Симеоново и Бояна.
-
Аз имам по-различен проблем. Имам офлайн карта на Варна, offline mode-а е на ОN, но когато се движа ми дава нереална скорост и с много голямо забавяне отразява каде се намирам в момента, примерно движа се по някоя улица спирам на светофара и ми показва каде съм след това си стои там маркера и примерно след 2 километра се мести и пак не мърда о6те толкова. Какъв може да е проблема.
Те там всички са такаjohnnybravo написа:Има... аз съм срещал в Симеоново и Бояна.

MacBook Pro (Early 2008) 17" C2D @ 2.5GHz - 10.5.4, 2GB @ 667MHz, NVidia 8600GT 512MB
iDeneb v1.1 10.5.4 on P5K-E WiFi/AP, C2D E6750, 2x Corsair DHX XMS2 1024MB @ 800MHz NVIDIA 7600GT
iPhone 8GB 1ST GEN - OS 2.1
iDeneb v1.1 10.5.4 on P5K-E WiFi/AP, C2D E6750, 2x Corsair DHX XMS2 1024MB @ 800MHz NVIDIA 7600GT
iPhone 8GB 1ST GEN - OS 2.1
-
Всичко е много добре, свалих си картите .. ок ... НО не знам как да си ги кача на телефона, в смисал, че /var/mobile/Library не знам как да ги копирам в тази директория .... програма ли си използва или ?...dimow написа:това е начина отне около 2 минchecho написа:Избраната карта си я теглиш на компютъра, разархивираш и получаваш един .db файл, който трябва да отиде в телефона ти, но не в /var/mobile/maps, а в /var/mobile/Librarydimow написа:привет колеги,
инсталирах xGPS , изтеглих си картата на компа,но
в rav-privat-var-mobile нямам папка maps и не успявам да създам такава
ще се радвам да ми кажете къде греша и съответно какк да се оправя
благодаря
успехИ не забравяй като качваш на телефона да си го включил в зарядното, понеже през Wifi отнема около час, ако го правиш през scp. Може би най-лесно ти е да си пуснеш терминала директно на телефона, да влезеш в директорията
cd /var/mobile/Libraryи да направиш
wget http://78.90.92.132/xGPS_map.zip" onclick="window.open(this.href);return false;
Ако случайно нямаш wget, инсталирай го от Cydia.
благодаря
iPad Pro 9.7 - 3G 32G 10.3.1 ; 5S 10.3.1
-
Много яко но за Шумен е много неточна да не кажа грешна за много улици може грешката да в мен но постоянно ми дава кръстовище на булеварда което го няма от поне 20 години , друга неточност е двила се по една улица а ме дава на успоредната до нея.Ако няко има подобни проблеми за други градове примерно София,Варна абе по големите нека да сподели.
Baza2005 не знам как е в Шумен, но за София е прилично точна картата. Да не кажа доста точна. Може да те дава някъде упсоредно, ако няма добра връзка със сателитите в този момент. Искам само да питам дали може да се слага карта, която не е ПЪТНА. Например карта с релеф или друг тип.Може ли да се направи?
Iphone 2G 16GB, FW 2.2.1