Неизползваем Wi-fi?
Неизползваем Wi-fi?
Зnачи имам следния проблем. В нас хващам Wi-fi, казва се dlink iP-то му е 192.168.0.198. Не мога да права нищо с него, мой приятели с iPhone 2G могат да си го ползват (сафари, сидиа...). Същото нещо се повтаря и с един wifi в училище, той е на БТК. Ако някой знае, защо не мога да ги ползвам тези wifi-и, да помогне. Мерси предварително.
Re: ?Неизползваем Wi-fi?
Дай малко повече инфо за тиа мрежи,искат ли ти pass
Имах същият проблех с 2G, когато бях на 1.1.4 - след като минах на 2.2 всичко се оправи! Пробвай! 

Never, never, never don`t give up!
Случайно да си от Варна? Аз се свързвам към същата мрежа с iPod Touch 2G на спирката до нас и си работи безпроблемно.nik40 написа:ЗНачи имам следния проблем.В нас хващам Wi-fi, казва се dlink iP-то му е 192.168.0.198. Не мога да права нищо с него, мой приятели с iPhone2G могат да си го ползват (сафари,сидиа...). Същото нещо се повтаря и с един wifi в училище, той е на БТК. Ако някой знае, защо не мога да ги ползвам тези wifi-и, да помогне. Мерси предварително.

- iFlashFreak
Ако съдиш по името - недей. Има стотици мрежи, които се казват dlink, из България и по целия свят. Това е така, защото това е стандартното име на мрежа на едноименните рутериkal1ch написа:Случайно да си от Варна? Аз се свързвам към същата мрежа с iPod Touch 2G на спирката до нас и си работи безпроблемно.nik40 написа:ЗНачи имам следния проблем.В нас хващам Wi-fi, казва се dlink iP-то му е 192.168.0.198. Не мога да права нищо с него, мой приятели с iPhone2G могат да си го ползват (сафари,сидиа...). Същото нещо се повтаря и с един wifi в училище, той е на БТК. Ако някой знае, защо не мога да ги ползвам тези wifi-и, да помогне. Мерси предварително.

Не, не ми искат пасс. Намирам си ги на фул чертички,показва ми се горе...Обаче нищо не мога да права с него...Вчера си качих File Magic, wi-fi-a ми върши работа за тази програма.Много странно..juls написа:Дай малко повече инфо за тиа мрежи,искат ли ти pass
Скоро минах на 2.2...zeliazko написа:Имах същият проблех с 2G, когато бях на 1.1.4 - след като минах на 2.2 всичко се оправи! Пробвай!

Наскоро си купих рутер марка D-Link.Когато го вързах ,сигнала излезе на макс,ама файда никаква!
Пробвах и с друг айфон3G/моя е 2G/сафарито го отваря,ама Сидия -не,просто веднага щом вляза в нея и се опитам да сваля нещо сигнала спада на една чертичка и до там.Сега ще го пробвам и на лаптоп,и ако и там е същата поста заминава обратно в Мост компютърс.По-друг начин стой въпрос с рутера в офиса,марка Линксис,там и на две чертички всичко става за секунди.Явно нашите телефони са си капризни от към рутери и хендсфрий.
Пробвах и с друг айфон3G/моя е 2G/сафарито го отваря,ама Сидия -не,просто веднага щом вляза в нея и се опитам да сваля нещо сигнала спада на една чертичка и до там.Сега ще го пробвам и на лаптоп,и ако и там е същата поста заминава обратно в Мост компютърс.По-друг начин стой въпрос с рутера в офиса,марка Линксис,там и на две чертички всичко става за секунди.Явно нашите телефони са си капризни от към рутери и хендсфрий.
Trans penem mihi est
Преди малко докато бях вънка, намерих ощте един Wi-fi,който не мога да ползвам, казва се linksys...
-
linksys и d-link са дефолтските имена на тези рутъри.Всяка 2ра мрежа се казва така...nik40 написа:Преди малко докато бях вънка, намерих ощте един Wi-fi,който не мога да ползвам, казва се linksys...
- The Shaman
- supporter
От друга страна на моята безжична мрежа нямам пас.Ограничил съм я от към мак и ако пробваш също няма да можеш да се кънектнеш макар и да ти показва,че връзката е добра.nik40 написа:Преди малко докато бях вънка, намерих ощте един Wi-fi,който не мога да ползвам, казва се linksys...
- Adamov
- iSupport
- Обратна връзка:
Абе това с мрежите е относително. И аз съм имал случаи, в които приятел се връзква към оределена мрежа, а пък моя телефон не иска. В крайна сметка обаче wi-fi-то си работи пушка.
thoughts are the gun ... words are the bullets
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
Дам..и аз си мислех така,обаче мрежите станаха доста...
Първо качи си някоя програмка за засичанв на WiFi мрежи и пробваи през нея.
а на WiFi-to от setings провери дали не си му дал статичен режим на IP.
Интересно програмката която съм си качил за засичане на мрежи ми показва мрежи които мога да ползвам но не излизат в стандартният "Сетингс".
Поздрави!
а на WiFi-to от setings провери дали не си му дал статичен режим на IP.
Интересно програмката която съм си качил за засичане на мрежи ми показва мрежи които мога да ползвам но не излизат в стандартният "Сетингс".
Поздрави!
Apple iPhone 3G 16GB OS3 White and Never Locked
Е кажи как се казва програмата де. 

има доста програми трябв асамо да се поразровиш из форума и дата-та,nik40 написа:Е кажи как се казва програмата де.
но аз лично ползвам "WiFiTrak"
и пробваи от сетингс в настроиките на мрейата която си хванал да сложиш на DHCP ако е на нещо друго

Програмата наистина ми намери 7/8 wifi-a, и нито един от тях не мога да ползвам. Сложих от Settings на DHCP, без резултат.
Какво значи, че не можеш да ги ползваш ?nik40 написа:Програмата наистина ми намери 7/8 wifi-a, и нито един от тях не мога да ползвам. Сложих от Settings на DHCP, без резултат.
В смисъл, че неможеш да се свържеш или се свързваш но няма нет ?
А може и да са някакви далечни и да ги виждаш но да няма как да се вържеш за тях щото разбираш, че телефона ти няма толко мощна антена

Проблема е следния:
Телефона запомня настройките за дадена безжична мрежа към която сте се връзвали с име (SSID) и парола (ако е криптирана).
Проблема идва когато намерите друга мрежа със съвпадащо име (примерно linksys и d-link, понеже са най-често използваните и не си играят да ги сменят а слагат само пароли на мрежите).
Когато веднъж вече сте ползвали мрежа с името примерно linksys и е запомнена парола за тази мрежа, ако после се вържете на друго място към друга мрежа със същото име и некриптирана или с друга парола - то връзката няма да стане, телефона се обърква. Името на мрежата съвпада, но в телефона има запаметена и парола която в случая пък мрежата не иска или вие въвеждате друга нa телефона не се връзва правилно към мрежата. Дава че е свързано към мрежата но няма интернет, или хем дава че е вързано към мрежата хем горе в статус бара стои иконката за Edge/3g и не се появяват индикаторите за безжична мрежа, или се появяват но в информацията на мрежата се вижда че не получавате автоматичните настройки за тази мрежа (като ип адрес и т.н.).
Единственото решение е когато ползвате някоя мрежа и не ви е основната която ползвате (или е без парола и по всяко време пак можете да се вържете към нея) след като свършите да влизате в информацията на мрежата и давате да я забрави (Забрави мрежата, Forget network). Така се изчистват настройките за тази мрежа свързани с името и.
Настройки - Wi-Fi - (стрелката в синьото кръгче до мрежата към която си вързан) - "Забрави тази мрежа"
Всички мрежи към които сте се връзвали и не сте им давали после за ги забрави се помнят в един файл в телефона.
Овсен това като видите некриптирана мрежа това неозначава че е свободна, нищо че не иска парола, т.е. може да има филтър по мак адрес и тогава няма да можете да се свържете по никакъв начин ("Could not connect to network") ако не познавате собственика на рутера
Телефона запомня настройките за дадена безжична мрежа към която сте се връзвали с име (SSID) и парола (ако е криптирана).
Проблема идва когато намерите друга мрежа със съвпадащо име (примерно linksys и d-link, понеже са най-често използваните и не си играят да ги сменят а слагат само пароли на мрежите).
Когато веднъж вече сте ползвали мрежа с името примерно linksys и е запомнена парола за тази мрежа, ако после се вържете на друго място към друга мрежа със същото име и некриптирана или с друга парола - то връзката няма да стане, телефона се обърква. Името на мрежата съвпада, но в телефона има запаметена и парола която в случая пък мрежата не иска или вие въвеждате друга нa телефона не се връзва правилно към мрежата. Дава че е свързано към мрежата но няма интернет, или хем дава че е вързано към мрежата хем горе в статус бара стои иконката за Edge/3g и не се появяват индикаторите за безжична мрежа, или се появяват но в информацията на мрежата се вижда че не получавате автоматичните настройки за тази мрежа (като ип адрес и т.н.).
Единственото решение е когато ползвате някоя мрежа и не ви е основната която ползвате (или е без парола и по всяко време пак можете да се вържете към нея) след като свършите да влизате в информацията на мрежата и давате да я забрави (Забрави мрежата, Forget network). Така се изчистват настройките за тази мрежа свързани с името и.
Настройки - Wi-Fi - (стрелката в синьото кръгче до мрежата към която си вързан) - "Забрави тази мрежа"
Всички мрежи към които сте се връзвали и не сте им давали после за ги забрави се помнят в един файл в телефона.
Овсен това като видите некриптирана мрежа това неозначава че е свободна, нищо че не иска парола, т.е. може да има филтър по мак адрес и тогава няма да можете да се свържете по никакъв начин ("Could not connect to network") ако не познавате собственика на рутера

Последно промяна от MadM@X на 30 Яну 2009, 00:17, променено общо 4 пъти.
Полезни ръководства за iPhone
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPhone 2G 16Gb ФЗ iOS 3.1.3
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPod Video 5.5Gen 30Gb Black
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
"Could not connect to network" това ми пише като тръгна да се свързвам към някоя от мрежите.Сигорно са много далече. А мрежата dlink която ми е на фулл чертички и към която мога да се свържа, не мога да я ползвам. Странна работа. Май ще трябва да потърся рутер.
и на мене ми пише така някой път рестартирвам телефона и се оправя ...
Ако е това проблема в насториките на WiFiTrak има Know List и Forget List под менютаMadM@X написа:Проблема е следния:
от там може да истриеш запаметените мрежи.
Пробваи да изключиш и пак да включиш WiFi-то през Сетингс или СБС ..
Направих го, и като влезна в сафари ми пише "Safari не може да отвори страницата, тъй като сървърът не отговаря."..
Know List и Forget List се отнасят само за мрежите свързани чрез програмата WiFiTrak. При мен списъка Know List е празен но в телефона имам запаметени поне 10 мрежи към които се връзвам постоянно.Zaho написа: Ако е това проблема в насториките на WiFiTrak има Know List и Forget List под менюта
от там може да истриеш запаметените мрежи.
Пробваи да изключиш и пак да включиш WiFi-то през Сетингс или СБС ..
Полезни ръководства за iPhone
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
- Bloody
- Администратор
- Обратна връзка:
Re: Неизползваем Wi-fi?
Целият проблем е, че има рутери, които не се разбират добре с iPhone (и не само), понякога заради конфигурацията, понякога заради неясни на пръв поглед причини... когато обаче не става дума за рутер, които е у дома и имате пълен контрол над него, а за отворена безжична мрежа, която откривате случайно докато сте някъде, то възможните проблеми, заради които да не може да се свържете или да получите достъп до интернет през нея са твърде много!
Що се отнася до SSID-то, нали не си мислите, че някой е толкова тъп, че да остави идентификацията на дадено устройство само по неговото име (нещо, което по подразвибране не е уникален стринг)... какво според вас става тогава, когато броудкаста на SSID стринга на един рутер е изключен - никой не може да се свърже към мрежата ли? Естествено че връзката не става само през SSID, а се ползва и уникалния MAC адрес на безжичния рутер за идентификация... ;P
Що се отнася до SSID-то, нали не си мислите, че някой е толкова тъп, че да остави идентификацията на дадено устройство само по неговото име (нещо, което по подразвибране не е уникален стринг)... какво според вас става тогава, когато броудкаста на SSID стринга на един рутер е изключен - никой не може да се свърже към мрежата ли? Естествено че връзката не става само през SSID, а се ползва и уникалния MAC адрес на безжичния рутер за идентификация... ;P
iPhone 4S 16GB (5.1.1)
Krusell Orbit Black/Red калъф
Krusell Orbit Black/Red калъф