Озадачаващ проблем не свързан с iPhone

За всякакви теми, спорове и коментари, които не са свързани с iPhone. Това е мястото да си говорите глупости (не в буквалния смисъл), независимо на каква тема или по какъв повод...
Аватар
ML16

Озадачаващ проблем не свързан с iPhone

Мнение от ML16 »

Едни приятел има интересен проблем и се чудя как може да се разреши и затова го споделям с вас.

Така Windows Vista (Desktop) е вързан в интернет през Router със кабел. Router-a със сигурност има интернет,
защото се връзват два iPhone и лаптоп през Wi-Fi и всичко си работи на шест.

Обаче на Desktop-a се случват интересни неща, всякакъв вид IM програми (Skype, msn…..) си работят,
но интернет Browsers не работят винаги (IE, Firefox, Chrome). Тоест пускаш компютъра имаш нет
и след 20 минути изведнъж ъ-ъ, няма, а примерно през Skype може и разговор да си водиш.

Първата идея която ми хрумна е да въведа DNS сървърите и в компютъра освен в Router-a, но ефекта е същият.
Друго което пробвах е да вържа Desktop-a през Wi-Fi (има си PCI платка) а не през кабел, пак същото ,
Skype работи безотказно а след малко работа с Firefox/IE той спира.

Само да добавя Router-a пуска интернет неограничено, без пароли или мак адреси.

Ако някой има идеи? B-)
May The Force be with You!
Аватар
nikyyyyyy

Re: Озадачаващ проблем не свързан с iPhone

Мнение от nikyyyyyy »

Чувал съм, че Skype минава през някакви други портове. Това ми се случва когато сложа някаква нова Лан карта, имам работещ скайп, но няма интернет. След като се обадя на доставчиците за смяна на МАК, всичко се нарежда.
Аватар
totopz
Обратна връзка:

Мнение от totopz »

nikyyyyyy - къде го прати човека за смяна на МАК. МАК-ът е на рутера му и щом рутера работи т.е. другите устрйства през Wi-Fi значи всичко е на ред.

ML16 - когато пак спре интернета пусни един ping през Command Prompt-а и виж какво се случва. Примерно "ping dir.bg"
Аватар
nikyyyyyy

Мнение от nikyyyyyy »

Когато направя някаква настройка на рутера, било то ъпдейт на фърм-а или нещо от сорта интернета изчезва, има само Скайп, работещ супер. Обаждам се, казвам за смяна на МАК и те казват 'До 4 минути тръгва връзката'. За това го казах.
Аватар
ML16

Мнение от ML16 »

По Router-a не са правени настройки от към септември месец. Този проблем ми каза, че започнало да му го прави от 06.01.09, като последната седмица преди това е инсталирал само VLC, което ме съмнява да има нещо общо.
Да дава ping към всякакви страници. Явно нещо блокира Browser-ите.
Сега ще пробвам да разкарам антивирусната, защото може да е тя и да сложа по-нова версия. (Nod32)
Аватар
tonywoolf
Обратна връзка:

Мнение от tonywoolf »

Имах същия проблем на ХР сървис пак 2, преди доста време, на няколко компютъра. Единственото решение, което успях да намеря, беше да върна няколко дни назад със систем рестор. Но това не реши проблема изцяло. След 2-3 дни отново всичко спираше. Подозирам, че е от някой ъпдейт на ХР или софтуер, който си играе с размера на пакетите през TCP.
I HAVE THE BODY OF A GOD!!!
(Unfortunately it's Buddah)
dachevradoslav

Мнение от dachevradoslav »

След оплаквания, че интернета ми се е влошил чувствително доставчика ми ми каза, че съществува вирус, който спира браузването. В същото време IM си бачкат без проблем. Вируса се подваизавал в три възможни форми:
-"ntlansec" в task menager
-"I" в program files(файл или папка, не съм сигурен)

Описвам го това, защото ми се струва сходен проблема. Незнам дали е от това.
http://blog.smrad.net/2008/11/ntlanse/
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Доставчикът ти е идиот.
Винаги с това се оправдават, а тези случаи са рядкост.
zviaraD

Мнение от zviaraD »

Тони, прав е колегата. Моят доставчик е имал същият проблем с такъв вирус. Обясняваха ми, но не запомних точно какво прави. Писали са до НОД и след час са пуснали ъпдейт от там и всичко се е оправило. Аз тамън сменях един с тия комшии, и се поинтересувах има ли опасност сега, като минавам при тях, и те казаха твърдо не.
Преди да се сърдите за намеси в постовете си, прочетете ТУК
Аватар
climber4o

Мнение от climber4o »

При мене като стане така правя така> Десен Бутон на My Network Places/Properties/ и цъкван на всяка една Local Area Connection с десен бутон и давам "Repair" изчаквам малко и всичко се оправя =]
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Ами и на мен са се опитвали да ми говорят подобни простотии, но никога не било вярно. Както и на мои клиенти. Друг е въпроса, че НОД32 не бих сложил и някой, който мразя.
Аватар
ML16

Мнение от ML16 »

Развръзка: Разкарах (uninstall) старият Nod32, сложих нова версия, той се update, размисли се нещо, и все едно пуснах интернета от чешмата.
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Сега разкарай и новия, след което си сложи някоя човешка програма. Даже AVG Free е по-добре.
Аватар
ML16

Мнение от ML16 »

anthony написа:Друг е въпроса, че НОД32 не бих сложил и някой, който мразя.
Ти каква антивирусна ползваш?
Аз на моя лаптоп съм с Vista + nod32 + CCleaner и съм много доволен от тази комбинация, от близо година не съм имал никакви проблеми.

Едит: явно AVG :))
Аватар
climber4o

Мнение от climber4o »

anthony написа:Сега разкарай и новия, след което си сложи някоя човешка програма. Даже AVG Free е по-добре.
С NOD 32 съм от близо година и нямам ниаккви проблеми само трябва да и "Disable Firewall" на самата NOD32 зада ми освободи протовете за сървъра и сайта ми ... иначе си имам Windows Firewall
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Не ползвам AVG, а Bitdefender.
Аватар
DJCC

Мнение от DJCC »

Давам само идея.Преди около месец имах същия проблем само скипе работеше и от време на време интернета.След много проведени разговори със доставчиците,пак нищо не се промени.По съвсем малка случайност един приятел си купи рутер и го закачих на мясото на моя само да го пробвам.И хоп всичко се оправи от раз,в последствие разбрах,че ако има 3-4 закачени потребителя към моя рутер той клеква.Така,че проблема може да идва и от рутера. :)
Благодаря на всички хора,който подържат сайт и правят всичко възможно всички да сме доволни.
Публикувай отговор