Що е то MobileMe и има ли то почва у нас?

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
Аватар
d4storm

Що е то MobileMe и има ли то почва у нас?

Мнение от d4storm »

Здравейте,
От скоро съм iPhoner :B доста неща изчетох на този форум, но немамерих нищо за "MobileMe" (или несъм търсил достатачно усърдно?)

Искам да помоля за линк по темата ако има такъв или някакво ръководство за "Free" регистрация или някаква алтернатива на MobileMe.

Благодаря предварително.
--
iPhone 3G Black 16GB FW 2.2
Paid Da Cost 2 b Da Bo$$
Аватар
Adamov
iSupport
Обратна връзка:

Re: Що е то MobileMe и има ли то почва у нас?

Мнение от Adamov »

Регистрацията не е нищо сложно. Мисля, че чак ръководство не е нужно :P
thoughts are the gun ... words are the bullets
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
Аватар
johnnybravo
Обратна връзка:

Мнение от johnnybravo »

Аватар
Adamov
iSupport
Обратна връзка:

Мнение от Adamov »

Е предполагам господина визира първите 90 дни (или пък бяха 60..).
Аватар
johnnybravo
Обратна връзка:

Мнение от johnnybravo »

Пак не е free, купуваш 12 месеца, получаваш 15, но вече не е така. В един момент беше 67$ а не 99$, но и това не е вече така, деба бирниците :)
Ако му трябва за да си синхронизира контактите, може да се използва SyncInABlink Тази програмка ти синхронизира контактите с gmail. Другият вариант е Plaxo, има и free вариант :)
Аватар
Adamov
iSupport
Обратна връзка:

Мнение от Adamov »

Е от кога бе няма безплатен период за тест. Ебаси кучетата.
varty

Мнение от varty »

има ама иска кредитна карта
Аватар
d4storm

Мнение от d4storm »

Искам да синкна нотета и календар ?:-/
+ имам MS Notes и искам да ги сложа в телефона и обратно ...
--
Paid Da Cost 2 b Da Bo$$
Аватар
johnnybravo
Обратна връзка:

Мнение от johnnybravo »

Разгледай Plaxo
Аватар
d4storm

Мнение от d4storm »

Благодаря :)) екстра е ...
--
Paid Da Cost 2 b Da Bo$$
vesselin

Мнение от vesselin »

Смятам, че човек трябва да е много заблуден, за да даде тези пари на Стив Джобс за тази услуга.
Лично аз съм намерил начин и синхронизирам Айфона с 1 лаптоп и с 2 десктопа без да ползвам mobileme - напълно безплатно (или по- точно с еднократна инвестиция от $10)
Под "синхронизирам" имам предвид, че са ми синхронизирани поща, календари и контакти и каквото и да променя на едно от тези устройства - то се променя автоматично и на всички останали.
Какво съм направил не е тайна, но ще ми отнеме време и усилия да го опиша в приличен вид и затова ми се иска поне някой да каже, че има нужда от "безплатно mobileme" за синхронизиране на мейл, контакти и календар
Аватар
mupo

Мнение от mupo »

Все някой от 4206 потребители ще се намери, а и има доста които не са регистрирани, но четат. Аз лично с удоволствие ще прочета що е това "безплатно mobileme" ;)
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Казва се Itunes :)
vesselin

Мнение от vesselin »

Решението се базира на NuevaSync, Google и gsyncit. Това последното струва $10 ЕДНОКРАТНО, но можете да си ги спестите, ако не желаете да синхронизирате контактите си с лаптопи и десктопи в реално време, а ви устройва това да става когато синхронизирате с itunes

iPhone трябва да е с 2.0 software или нагоре

За синхронизиране на пощата прочетете за IMAP протокола на Google - има го БЕЗПЛАТНО.

Първо ако нямате Google Account влезте в gmail.com и си направете. Настоящата ви поща би следвало да поддържа POP3 протокол (всички що годе прилични провайдъри го предлагат), а вие може да настроите новия си акаунт в Google да "извлича" автоматично мейлите от настоящата ви поща и да ви ги предоставя през IMAP протокол на Iphone или на който компютър настоите Outlooka. Този протокол означава, че вие работите на техния сървър. За всяко съобщение което прегледате, изтриете, изпратите и т.н. се пази следа от действията ви и на който и компютър да седнете, при отваряне на Outlook-a ще продължавате от там, откъдето сте свършили предишния път. Пак казвам всяка промяна автоматично се отразява навсякъде по всички компютри, където е настроен акаунта. Ако искате Outlook-a да изпраща съобщенията от настоящия ви мейл адрес - просто за SMTP сървър въведете настоящия си сървър в Outlook и му дайте изпратените съобщения да отиват в папка "Изпратени" на Gmail и така ще ги имате и в Google и в настоящата си поща. Не се лъжете с предложението на Гугъл да регистрирате настоящия си акаунт при тях и така да използвате настоящия си мейл адрес - излиза едно досадно "on behalf of"...

EDIT: Gmailса пуснали свой Exchange сървър за синхронизация на календара и контактите от Iphone
http://www.google.com/support/mobile/bi ... opic=14252" onclick="window.open(this.href);return false;

NuevaSync ще синхронизира с Google вашите Calendar и Contacts от вашия Iphone през техният Exchange server също БЕЗПЛАТНО!
NuevaSync препоръчва първо да верифицирате акаунта си в Гугъл:
За обикновените Gmail акаунти отидете на
https://www.google.com/accounts/DisplayUnlockCaptcha" onclick="window.open(this.href);return false;
(Ако ползвате свой собствен домейн в Google Apps отидете на:
https://www.google.com/a/YOURDOMAIN.com/UnlockCaptcha" onclick="window.open(this.href);return false; - ‘YOURDOMAIN’ заменете с вашия домейн
Ако имате обикновен name@gmail.com адрес - изпълнете само горното за обикновен Gmail account)

НЕ преминавайте надолу преди да сте изпълнили това по- горе! :)

Сега - създайте си акаунт и в NuevaSync - става за 1 минута.
https://www.nuevasync.com/PublicSite/user/status.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

След като потвърдите акаунта си се логнете за да настроите сетингите за Contacts и Calendar. Натиснете ‘Change’ до опцията Calendar. На следващата страница изберете Google акаунта - напишете го целия напр name@gmail.com. Потвърдете

Повторете процедурата 2 пъти, за да сетъпнете календара и контактите.

Всичко е наред, когато срещу календар и контакти се появят зелени точки!

Когато сме готови с онлайн частта е време да преминем на Iphone-а

Изберете ‘Settings’, ‘Mail, Contacts, Calendars’, после ‘Add Account’.

Изберете ‘Microsoft Exchange’ - най- отгоре е.

За Email, напишете акаунта си в Google.
За Username напишете това, с което се регистрирахте в NuevaSync и съответната парола.
За description - напишете каквото си искате.
Натиснете ‘Next’.
Бъдете търпеливи и изчакайте докато се провери акаунта - обикновено това отнема малко време.
След каго акаунта се верифицира ще видите полето “Server”. Въведете “www.nuevasync.com” - без кавичките :)
Когато се появи следващата страница ИЗКЛЮЧЕТЕ ‘Mail’. Може също да изключите и Contacts или Calendar, ако просто искате да синхронизирате само едно от тях.
Дайте ‘Save’.
Съществувашите КОНТАКТИ и КАЛЕНДАРИ ОТ ТЕЛЕФОНА ВИ ЩЕ БЪДАТ ИЗТРИТИ. Ще получите предупреждение. Преди да започнете направете си актуален бекъп.

Това е - телефона ви ще бъде винаги синхронизиран с вашия акаунт в Гугъл като контакти и календар в реално време!

Как да синхронизираме и компютрите, които имаме с акаунта ни в Google?
Безплатно решение има само за синхронизацията на календарите :(
http://www.google.com/support/calendar/ ... swer=89955" onclick="window.open(this.href);return false;

Аз лично си купих една програмка gsyncit - струва $10 и върши работа. Тя синхронизира и календарите и контактите от Outlook с Гугъл, но ако решите, че синхронизацията на контактите в реално време не ви е ценна колкото тези 10 долара - можете да я оставите да става през кабела, когато синхронизирате от itunes.

За Мас потребителите - контактите може да синхронизирате, като в ‘Address Book’ > "Preferences", отметнете ‘Synchronize with Google’. След това кликнете върху Google бутона и си въведете акаунта
За календара ще трябва да си купите това - http://www.busymac.com/" onclick="window.open(this.href);return false; $25 струва... Поне аз не намерих безплатна алтернатива :(

Не зная дали схванахте идеята - много технически обяснения включих. Та функцията на облака в mobileme се изпълнява от Google, а вашите данни се синхронизират с данните там чрез IMAP, Nuevasync, gSycit (BusyMac)

Аз напраних и безплатния тест на mobileme, който Стив предлага, но разлика няма освен, че си спестявате парите >:)

Ще се радвам ако някой от вас намери това, което описах за полезно и интересно - питайте, ако нещо не е ясно!
Последно промяна от vesselin на 24 Фев 2009, 08:44, променено общо 2 пъти.
kik

Мнение от kik »

MobileMe е много повече от средство за синхронизиране на контакти и календар. За потребителите на Уиндоус ползите вероятно се изчерпват с това, но за онези, които използват MAC OS (особено на повече от един компютър), гледната точка може да е съвсем различна. Услугите, които MobileMe предлага, се интегрират изключително лесно с операционната система и приложенията за MAC OS. Тук има синтезирана информация за това, какво e MobileMe. Нека всеки прецени за себе си дали си струват тези 12-13 лв на месец.
iPhone 3GS 16GB, MacBook Air 1.6GHz, iMac 20" 2.4GHz
Аватар
VladTheImpaler
iPhoneaholic

Мнение от VladTheImpaler »

И аз не съм съгласен че всичко свършва със синхронизацията между различни компютри. Като потребител на услугата мога да кажа че е доста готино като получиш mail веднага да ти звънне телефона и да те уведоми. :) Но то си зависи и дали имаш нужда от това - аз определено имам :)
Другото което се предлага е и хостинг - 20GB, които си ги разпределяш между място за пощата и iDisk - дисково пространство. Имаш ограничение от 200GB трафик мисля на месец и ако имаш домейн, това може да ти е хостинга. Като естествено може да се upgrade-ва до повече пространство и повече трафик.
Още нещо което страшно много ми хареса, и което е само за потребители на Mac, е че ти синхронизира абсолютно всичко - bookmarks, настройките в Settings, иконките в Dock-а и още куп неща. След това като преинсталираш евентуално Mac-a и не искаш да се restore-не от TimeMachine Backup-а по някаква причина (моя случай беше такъв), като си настроиш синхронизацията и всичко ти се настройва както си е било.
Има и още куп други предимства, така че според мен определено си заслужава 70-те евро на година. :)

П.С.: Признавам си, че сега видях че и при почти безплатната алтернатива пак има push mail. :)
iPhone 8GB - $399
MacBook Pro - $1999
Да нямаш вече синия екран на Windows - безценно :)
vesselin

Мнение от vesselin »

Без да искам да се заяждам... съвсем добронамерено :)
За Мак потребителите сигурно е безценно, но за мен е безсмислено - всичко, което изброявате го има в Гутъл напълно безплатно и услугата е на ниво. Ако ми кажете едно, едничко нещо, което го няма там и все пак има някакъв смисъл от него - ще се съглася :)
Домейна ми се хоства в Гугъл от години - напълно безплатно. Пощата ми е на личния домейн с IMAP протокол и 7 GB - предостатъчно за мен - аз на година с мъка пълня по 2 GB. Мога да създавам стотици пощенски кутии в домейна - безплатно! Дори погледнете в Гугъл адс - има толкова много неща, които Apple не предлага, а са полезни :) Firefox ми се синхронизира безгрижно между машините с една безплатна добавка - Foxmarks Bookmark Synchronizer. За снимките няма да говоря - от години има Фликр, Пикаса...
Само за шерване на файлове ползвам http://www.dox.bg" onclick="window.open(this.href);return false; защото е в БГ пиъринг, а скоростта на всички ни е в пъти по- висока вътре в БГ сравнена с международната. Е вярно, че е "само" 3 GB, но като ти трябват още 3 GB можеш да се регистрираш втори, трети... 50-ти път, но на мен за щерване 3GB са ми пре-достатъчни.
Както и да е - 100те долара годишно не са проблем - мен ме хвана яд, че наглецът Стив иска пари за неща, които от години ползвам безплатно. Ако ми трябва за професионални цели - тогава бих си платил като поп за най- доброто и въобще не бих се замислил, но за любителски цели - яд ме е :)
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Аз не съм потребител на Мак, но ненавиждам Гугъл. Не искам да си хоствам нищо в Агенцията за национална сигурност на САЩ. Не искам да бъда профилиран без мое знание и този профил да бъде продаван на всякакви рекламодатели без мое разрешение. Нямам какво да крия, но уважавам неприкосновеността на всяка личност. Имам акаунт в gmail, който използвам само за спамаджии. С удоволствие бих плащал за нещо подобни на MobileMe, но със същите ползи за PC. Стига да не идва от Гугъл, а от компания. уважаваща правата на потребителите.
vesselin

Мнение от vesselin »

Антъни, защо Гугъл да са на ФБР, аз пък мога да кажа, че са на АлКайда =))
И един въпрос - наистина ли мислиш, че ако ФБР поиска, няма да може да вземе цялата информация за теб от базата данни на Apple, само защото си плащаш съдебната заповед не важи ли ?:-/
Аз съм управител на една не малка международна фирма за интернет проучвания и по тази причина съм запознат в детайли с правата ти чисто юридически, а и нещо повече запознат съм и с морално етичния кодекс на ESOMAR и повярвай ми Гугъл прави всичко необходимо и покрива всички изисквания и от двете страни - е всъщност не съм им адвокат и не искам да се карам с теб, но помисли не преувеличаваш ли малко, а?
А относно социо-демографския и контекстуалния ти профил - според мен единствената разлика е, че няма да виждаш например рекламите на дамски превръзки, а ще ти пускат такива от които евентуално би се заинтересувал... неразбирам защо това да е лошо? Ти и без да имаш акаунт при тях те си те следят по куки >:)
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Не ми се влиза в полемика. Живейте си в спокойния свят, с мисълта за симпатичната компания на русначето и американчето и тяхната изчистена от боклуци търсачка.
Аватар
peerless
Обратна връзка:

Мнение от peerless »

Скоро и на наша земя....
 MacBook Pro (Early 2008) 17" C2D @ 2.5GHz - 10.5.4, 2GB @ 667MHz, NVidia 8600GT 512MB
 iDeneb v1.1 10.5.4 on P5K-E WiFi/AP, C2D E6750, 2x Corsair DHX XMS2 1024MB @ 800MHz NVIDIA 7600GT
 iPhone 8GB 1ST GEN - OS 2.1
Аватар
ammcfc
Обратна връзка:

Мнение от ammcfc »

Аз също съм голям фен на Google. Синхронизирам телефона с тях, получавам пуш мейли, тегля пощата от още няколко мейла през гугъл акаунта си, ползвам google maps, google earth...Железни са.

Иначе всяка голяма компания събира данни за клиентите си. Ако си мислите, че ябълкарите не получават инфо какви приложения ползваш, в какви сайтове влизаш и прочие, дълбоко се заблуждавате. За тях това е безценна информация за маркетинг и продуктови анализи и е нормално по един или друг начин да я получават.
Аватар
Anares

Мнение от Anares »

ammcfc написа:Аз също съм голям фен на Google. Синхронизирам телефона с тях, получавам пуш мейли, тегля пощата от още няколко мейла през гугъл акаунта си, ползвам google maps, google earth...Железни са.

Иначе всяка голяма компания събира данни за клиентите си. Ако си мислите, че ябълкарите не получават инфо какви приложения ползваш, в какви сайтове влизаш и прочие, дълбоко се заблуждавате. За тях това е безценна информация за маркетинг и продуктови анализи и е нормално по един или друг начин да я получават.

Извинявай, но можеш ли да споделиш как точно получаваш пуш мейли? До сега поне, доколкото аз знам, това е възможно при използването на безплатната услуга emoze, но тя не работи с iPhone.
Аватар
ammcfc
Обратна връзка:

Мнение от ammcfc »

Мда... Извинявам се. Фечват се автоматично през 15 минути, не е "пуш". Сори ;)
Аватар
Anares

Мнение от Anares »

Именно - разликата е съществена и най-вече при използването на батерията. 15 мин закъснение на имеайла обикновено не са проблем. Но колкото по-често фечваш, толкова повече се използва батерията. При пуш технологията не е така - изролзва се само при сваляне на пушнатия имейл.
Публикувай отговор