С iPhone в чужбина
С iPhone в чужбина
Здравейте и за много години!
Искам да споделя с вас впечатленията си от използването на iPhone в роуминг. Още при пристигането на летището включих своя телефон и той по автоматични настройки си избра оператор.Само, че аз преминах на ръчен режим, за да си избера оператор с по-добри тарифи. Избрах си го ръчно и телефона се държа отлично през цялото време.Там, където се губеше сигнала излизаше надпис на дисплея " network error ". След като го отхварлих и не избрах опция за ново търсене, установих, че по-късно при поява на сигнал на първоначално избраната мрежа отново с регистрира към нея.С обажданията нямах никакав проблем. Със sms-ите беше по-различно. След като изгуби обхвата и като се свърже с мрежата отново,трябваше всеки път да изчаквам по около 20 мин, за да мога да изпратя смс. Пробвах и с iWorld да сменя настройките на дадената страна, но тогава пък се появяваше грешка. Върнах отново настройките за нашата страна и нещата се оправиха. Причината за грешката е,че все пак аз съм абонат на български оператор, но за това се досетих след моя неуспешен опит. В сравнение с другите телефони на моите приятели честно заявявам, че iPhone се държа достойно. Доволен съм, че го притежавам. Дано с това да съм ви бил полезен.
Искам да споделя с вас впечатленията си от използването на iPhone в роуминг. Още при пристигането на летището включих своя телефон и той по автоматични настройки си избра оператор.Само, че аз преминах на ръчен режим, за да си избера оператор с по-добри тарифи. Избрах си го ръчно и телефона се държа отлично през цялото време.Там, където се губеше сигнала излизаше надпис на дисплея " network error ". След като го отхварлих и не избрах опция за ново търсене, установих, че по-късно при поява на сигнал на първоначално избраната мрежа отново с регистрира към нея.С обажданията нямах никакав проблем. Със sms-ите беше по-различно. След като изгуби обхвата и като се свърже с мрежата отново,трябваше всеки път да изчаквам по около 20 мин, за да мога да изпратя смс. Пробвах и с iWorld да сменя настройките на дадената страна, но тогава пък се появяваше грешка. Върнах отново настройките за нашата страна и нещата се оправиха. Причината за грешката е,че все пак аз съм абонат на български оператор, но за това се досетих след моя неуспешен опит. В сравнение с другите телефони на моите приятели честно заявявам, че iPhone се държа достойно. Доволен съм, че го притежавам. Дано с това да съм ви бил полезен.
- Adamov
- iSupport
- Обратна връзка:
Re: С iPhone в чужбина
определено ще си полезен за много хора. благодаря ти 

thoughts are the gun ... words are the bullets
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
Би ли споделил загадъчната страна, в която си били и мрежата към която си се закачал? Стига да не е тайна, разбира се.
Да разбира се, в това няма нищо тайно. Става дума за Малта и мрежата, към която се логнах е Vodafone Malta, тъй като съм абонат на Мтел ( не е реклама :lol: ). Искам да добавя, че тяхната мрежа е много слаба и на доста места нямаше обхват. А на връх нова година настана хаос в мрежата.
Странно, на мизерния им остров да не направят добро покритие. И то Водафон. И те са скръндзи като партньорите им тук 

Аз искам да кажа/да се оплача, че през няколкото прекарани дни в чужбина на екрана ми постоянно беше изписано No Service и независимо дали ръчно или автоматично избирах мрежа все тази..., но пък ми беше спокойно 

Ами сигурно си нямала активиран роуминг от оператора.
Мне..обадихме се на Мтел оператор и казаха, че от тяхна страна не би трябвало да има проблем. Общо взето кофти ситуация, а и при положение, че никой друг не е имал този проблем.
Всъщност трябва ли да имам нещо допълнително инсталирано?
Всъщност трябва ли да имам нещо допълнително инсталирано?
Не. Освен Мтел да нямат договор за роуминг с операторите в страната, в която си била.
Искам да попитам има ли такива, които са ходили във Великобритания и кой техен оператор биха ми препоръчали да си избера? Аз съм на Мтел, ако има значение. Ще бъда там за 1 месец от неделя. 

iPhone 2G 8GB v.2.2.1
Избери Vodafone, защото ще ти е най-евтино с Мтел. Иначе всичките им оператори са добри 

Мерси много, то и аз за него си мислех. Не че не знам само него и O2.anthony написа:Избери Vodafone, защото ще ти е най-евтино с Мтел. Иначе всичките им оператори са добри

iPhone 2G 8GB v.2.2.1
Явно моя проблем е неразрешим, защото всички, с които бях са абонати на Мтел дори сме в една група и нямаха проблем с роуминга. Като видях как си говори човека с Нокиа 1110 и ми ставаше зле като погледна моето No Service 

Натъкнах се на следната странна ситуация. Излизах до Гърция наскоро и там телефона се върза за някаква местна мрежа. Въпроса е, че все още продължава да стои същата мрежа, въпреки че съм в София от вече повече от 2 седмици. Рестарирах го, смених и картата, ръчно избрах мрежата на Вивател, към която е регистрирана картата, но няма абсолютно никаква промяна - в горния ляв ъгъл продължава да си стои въпросната гръцка мрежа. Някой от вас имал ли е подобен проблем и как евентуално е успял да го разреши?
Ами я провери дали ти зема пари които трябва да зема с роуминга,защото когато ходихме до Гърция братовчед ми автоматично премина на някаква мрежа и дори в България си остана на същата мрежа и си говореше на тарифите на глобул.След няколко месеца се оправи
Април месец ще пътувам до Япония, интересно ми е някой дали е използвал iPhone там и какви са недостатъците. Ако ще ми прави мизерии има ли смисъл да го вземам?
Ако си купя от там нов iPhone ще заработи ли тук в България?
Благодаря предварително.
Благодаря предварително.
Apple iPhone 5s16GB Gold
- strangesamedogma
djuji написа:Април месец ще пътувам до Япония, интересно ми е някой дали е използвал iPhone там и какви са недостатъците. Ако ще ми прави мизерии има ли смисъл да го вземам?
Благодаря предварително.
Откъде си ?
iphone 3G 8GB
ipod classic 160 GB
Pedophile beards give you that creepy sex face that women simply cant resist.
And remember you dont have to be a convicted murderer/public masturbating rapist pedophile to wanna look like one.
ipod classic 160 GB
Pedophile beards give you that creepy sex face that women simply cant resist.
And remember you dont have to be a convicted murderer/public masturbating rapist pedophile to wanna look like one.