Проблем с тъчскриина след изпускане?
Проблем с тъчскриина след изпускане?
Днес изпуснах телефона, след което половината екран реагира на докосване а другата половина не. Моля за съвет.
Re: Проблем с тачскриина
http://www.youtube.com/watch?v=eSwhkW4zy4Q" onclick="window.open(this.href);return false;
Български субтитри за всеки!
Моето творчество!
Моето творчество!
Re: Проблем с тачскриина
Ма не ми е до майтап бе хора
Дайте нещо по малко разрушително.

- Bloody
- Администратор
- Обратна връзка:
Re: Проблем с тъчскриина след изпускане?
Телефона се отваря и се проверява дали всичко му е наред, след което най-вероятно се налага подмяна на дигитайзера (това, което се грижи за разпознаването на допира от страна на потребителя)... тоест трябва ти сервиз.
iPhone 4S 16GB (5.1.1)
Krusell Orbit Black/Red калъф
Ще питам тук, за да не отварям нова тема. И аз имам проблем с дигитайзера, въпроса ми е може ли да се смени само той/те или трябва нов дисплей ?Bloody написа:Телефона се отваря и се проверява дали всичко му е наред, след което най-вероятно се налага подмяна на дигитайзера (това, което се грижи за разпознаването на допира от страна на потребителя)... тоест трябва ти сервиз.
Благодаря.

На 3Г може до колкото си спомням, а на 2Г всичко е залепено фабрично в едно цяло стъкло дигитайзер и дисплей 

iPhone 3G 8GB FW2.2
iPod Clasic 60GB
iPod Shuffle 1GB
iPod Clasic 60GB
iPod Shuffle 1GB
Идеи за читав сервиз.
- Bloody
- Администратор
- Обратна връзка:
И на 2G трябва да може да се сменя отделно, не съм сменял лично още, но тези дни ме чака подмяната само на счупено стъкло... а след като продават само стъклото отделно не е логично да не може да се подменят нещата поотделно... 

iPhone 4S 16GB (5.1.1)
-
да, обаче някъде във форума четох, че поради вакума никой сервиз в България не се наемал да го прави това нещо и сменяли само всичко заедно..
Пиши какво е станало, след като подмениш само стъклото.Bloody написа:И на 2G трябва да може да се сменя отделно, не съм сменял лично още, но тези дни ме чака подмяната само на счупено стъкло... а след като продават само стъклото отделно не е логично да не може да се подменят нещата поотделно...

- Bloody
- Администратор
- Обратна връзка:

Ами втори път няма да сменям само стъкло... разбрах защо никой не се наема за подобна операция. Просто всичко е много добре залепено заедно - предпазно стъкло, дигитайзер и LCD екран. След малко дообработка на счупеното стъкло с чук (за да се раздроби на ситни части), доста кореселин (заради лепилото) и много изхабени нерви докато се махнат всички частички и се постави новото стъкло най-накрая всичко работи нормално. Ударите по стъклото с чук трябва да се правят много внимателно по ръба (както съм показал на снимката по-горе), за да може цялото стъкло да се раздроби на дребни частици, за по-лесно махане. Самото махане на парченцата от стъклото трябва да се прави много внимателно, защото лесно може да бъде повреден и дигитайзера отдолу (да напукате неговото стъкло) или дори да повредите перманентно LCD екрана!!!
При 3G определено не само отварянето (разглобяването) на телефона е опростено и по-добре измислено, но и стъклото и дигитайзера са отделно от екрана и съответно са по-евтини, а и подмяната е доста по-лесна. Така че хората със счупено стъкло, неработещ тъчскрийн или проблеми с LCD екрана на iPhone 2G ще трябва да се подготвят за сериозен финансов удар!
iPhone 4S 16GB (5.1.1)
Един вид "не си изпускайте телефона" 
Аз, понеже не ползвам калъфи (достатъчно едър е телефона, че да го слагам и в още нещо), когато го слагам в джоба, дисплеят винаги гледа навътре. Така дори да го чукна в някой ръб по невнимание, докато е в джоба ми, ще го отнесе алуминиевият заден панел. Засега (вече половин година) нямам удари, пък да видим какво носи бъдещето

Аз, понеже не ползвам калъфи (достатъчно едър е телефона, че да го слагам и в още нещо), когато го слагам в джоба, дисплеят винаги гледа навътре. Така дори да го чукна в някой ръб по невнимание, докато е в джоба ми, ще го отнесе алуминиевият заден панел. Засега (вече половин година) нямам удари, пък да видим какво носи бъдещето

Български субтитри за всеки!
Моето творчество!
Моето творчество!
- ProInstall
- Обратна връзка:
Имах 10 изпускания за една година. Последният беше фатален. Фаянсовите плочки нямат прошка.
iPhone 2G 8Gb ОЕМ SV 2.2 Jailbreak с QuickPwn 2.2
Човек, аз моя iPhone 3G-то сам го изпускам веднъж от 20 см като падна на пластмасова повърхност и ми стана черно пред очите(добре, че му няма нищо) а ти незнам как са ти издържали нервите на 10 изпусканя! 

iPhone 3GS 32GB(black)+capsule neo case white
Де да имахаProInstall написа:Имах 10 изпускания за една година. Последният беше фатален. Фаянсовите плочки нямат прошка.