Проблем с БТК и Wi-Fi криптирана мрежа

За всякакви теми, спорове и коментари, които не са свързани с iPhone. Това е мястото да си говорите глупости (не в буквалния смисъл), независимо на каква тема или по какъв повод...
Аватар
Raptole
Обратна връзка:

Проблем с БТК и Wi-Fi криптирана мрежа

Мнение от Raptole »

БТК и Wi-Fi криптирана мрежа.
Доста проблеми с Wireless Network Connection иконката! Помощ!

От около 2 седмици страдам от това, че нямам Wi-Fi интернет у нас, заради промените в БТК. Те решиха да направят няколко промени, които ме(и други потребители) ощетяват. Имах си безжичен интернет у нас до момента в който решиха да направят така, че за да имаш криптирана връзка с интернета им трябва да направиш първо настройките от техния сайт(my.contact.bg) и след това през компютъра да ровиш на 2-3 места(от скоро го направиха и през компютъра, до сега беше само през сайта им)

Ето какъв ми е проблема:
Правя абсолютно всички настройки на интернета в техния сайт, след което отивам в Control Panel и Manage Network Connection, Но нямам иконката Wireless Network Connection и от тук ми започват проблемите. Не мога да продължа нататък, защото всичо после се прави чрез тази иконка(влиза се в Properties, internet protocol v4 ... и т.н.

[url=http://"http://img509.imageshack.us/my.php?image=saddvaty1.jpg"]Изображение[/url]

Звънях в центъра на БТК за обслужване на клиенти( 0 800 100 ) и то няколко пъти, но не можаха да ми помогнат от там. Свързваха ме с техническия им отдел, от където казаха, че трябва да си преинсталирам драйверите на мрежовата карта(направих го няколко пъти, но без резултат), казаха, че е от кабела(трябвало да се извади няколко пъти и т.н. , но пак без резултат... помогнете ми!)
Помогнете ми!

Помогнете ми, кажете от къде да си изкарам тази иконка, за да мога да продължа да си настройвам интернета и да ползвам Wi-Fi у нас, доста ми е нужен.

Благодаря и се надявам, че ще ми помогнете!
Аватар
anthony
Не барай

Re: БТК и Wi-Fi криптирана мрежа.ПРОБЛЕМ!

Мнение от anthony »

Кажи поне с каква ОС си? Ти имаш ли wireless мрежова карта в компютъра?
Аватар
Raptole
Обратна връзка:

Мнение от Raptole »

anthony написа:Кажи поне с каква ОС си? Ти имаш ли wireless мрежова карта в компютъра?
такава мрежова карта в компютъра нямам, има обикновена вградена на дънната платка карта
Vista 32 битова, Ultimate ако има значение.
благодаря, дано ми помогнете
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Ами как очакваш да имаш wireless adater тогава? Че и да се вържеш през него с рутера? Сложи си настройките на мрежовата платка и готово.
Аватар
Raptole
Обратна връзка:

Мнение от Raptole »

Ами аз не очаквам да имам.
Аз ползвам безжичния интернет от лаптоп и PS3 пък и до сега съм имал безжичен нет, а сега от скоро след като трябва вече да правя настройки и през компютъра от тогава нямам безжичен, а до сега съм имал.

Мен ме е яд това, че на няколко пъти им звъня а те никакъв отговор не дават.
До сега съм имал нет(безжичен) но не съм имал нито друго мрежова карта нито нищо, същото като сега.

x_x o_O
ThUnDeR

Мнение от ThUnDeR »

anthony написа:Ами как очакваш да имаш wireless adater тогава? Че и да се вържеш през него с рутера? Сложи си настройките на мрежовата платка и готово.
В старите версии на драйверите Интел 2200БГ няма поддръжка на WPA/WPA2. Имаш 2 варианта:

1.) Махаш енкрипшъна на рутъра, слагаш WEP или оставяш само на MAC филтър.
2.) Отиваш в сайта на интел и си сваляш последните, ако стане стане, ако не ... минаваш на вариант (1).

ПС: Има и трети: викаш някой, който има представа за горните 2 точки ;-)
iPhone 3GS + Incipio Feather (Black)
MacBook Pro [Late 2008] 2.8GHz, 6GB DDR3 RAM, G.SKILL TITAN 256GB SSD, NVIDIA HybridSLI 9400M + 9600GT

Once you go Mac you'll never go back | Не отговарям на лични съобщения
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Той е с Виста има подръжка. Включи си лаптопа с кабел към рутера, направи си настройките и после ползвай wi-fi.
ThUnDeR

Мнение от ThUnDeR »

anthony написа:Той е с Виста има подръжка. Включи си лаптопа с кабел към рутера, направи си настройките и после ползвай wi-fi.
Аз сега пак изчетох какво е писал и ако тази картинка, която е атачнал не е правена от него и няма втора "иконка", направо ми мирише, че му липсва WiFi карта.
MacBook Pro [Late 2008] 2.8GHz, 6GB DDR3 RAM, G.SKILL TITAN 256GB SSD, NVIDIA HybridSLI 9400M + 9600GT

Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Ами той няма. Явно прави разлика между компютър и лаптоп. Ама трябва с ченгел да му вадиш думите :)
Аватар
Raptole
Обратна връзка:

Мнение от Raptole »

ThUnDeR написа:
anthony написа:Той е с Виста има подръжка. Включи си лаптопа с кабел към рутера, направи си настройките и после ползвай wi-fi.
Аз сега пак изчетох какво е писал и ако тази картинка, която е атачнал не е правена от него и няма втора "иконка", направо ми мирише, че му липсва WiFi карта.
ами хубаво.
аз и до сега не съм имал, нито пък съм имал тази иконка, но имах безжичен нет у нас в продължение на 6-7 месеца, но сега нямам :(
помогнете :( x_x

еее
стига сте ме дразнили b-( :-/
ами модема на бтк( с рутера-вграден е) ми е на компютъра
тези настройки трябва да се въвдат от компютъра и след това да се влиза с определената парола от лаптопа или PS3, но не ми намира безжични мрежи!
ThUnDeR

Мнение от ThUnDeR »

Raptole написа:
ThUnDeR написа:
:-/
ами модема на бтк( с рутера-вграден е) ми е на компютъра
тези настройки трябва да се въвдат от компютъра и след това да се влиза с определената парола от лаптопа или PS3, но не ми намира безжични мрежи!
Знаеш ли какво написа до момента или говориш по инерция ?
Хващаш си щайгата под едното рамо ... в другата модема и отивап в бтк или ги извикаи те да доидат.

Аватар
Raptole
Обратна връзка:

Мнение от Raptole »

:)) :)) ами явно нищо не съм ви казал, но тия от БТК не искат да дойдат, следователно май ще трябва да ида аз.
казват ми, че не подържат компютри
Аватар
TeDDy

Мнение от TeDDy »

Приеми го за факт! Колкото и лап-топи да съм пробвал с криптирана Wi-Fi мрежа на бТК, нито един не се върза, а iPhone няма проблем с това (интересно нали).
iPhone 2G 8GB 3.1.3 HardCE iMat Black
Жената, ако има пари, мъж не й трябва!
ThUnDeR

Мнение от ThUnDeR »

TeDDy написа:Приеми го за факт! Колкото и лап-топи да съм пробвал с криптирана Wi-Fi мрежа на бТК, нито един не се върза, а iPhone няма проблем с това (интересно нали).

В склада имам БТК адсл и се вързвам с MacBook Pro (late 2008) към Wi-Fi routerа им без грижи.

Публикувай отговор