Имам проблем с EDGE

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
Аватар
GVB
iGVB
Обратна връзка:

Re: Имам проблем с EDGE

Мнение от GVB »

iPhone 2G 3.1.3 <7E18>|<04.05.04_G> - 8GB
iPhone 5 8.1 Gold (Special Edition) - 16GB
iPhone 5s 8.1 Space Grey NeverLocked - 16GB
Аватар
nistel
Обратна връзка:

Мнение от nistel »

Аз смятам да ползвам EDGE когато се сдобия с телефона(живот и здраве вдругиден) и въпроса ми е колко МВ средно прави на месец телефона? Вмомента съм си активирал 30МВ пакет данни от Вивател и с Нокия Е61 и Опера Мини не мога да ги изхабя посмъртно.

Иначе това да спирате EDGE няма много смисъл ако GPRS-а си е активен - дали 5-те КБ ще ги изтегли със скорост на EDGE или GPRS няма никакво значение - цената е същата дори.
Аватар
naynick

Мнение от naynick »

телефона по никакъв начин не си намира сам настройките, просто когато се изключи и се включи отново при версия 1.1.1 телефона губи настройките на edge, това е бъг в софта. А ви тегли информация защото на мтел работи и без въведени настойки.
или преминете на 1.1.2 или просто след всяко включване на телефона въведете грешни настройки
iPhone 7 ФО/OS 10.0.2
iPad 4 16 GB/OS 10.0.2
MacBook Pro i5 (2.53GHz)
Аватар
iFoz
Обратна връзка:

Мнение от iFoz »

naynick написа:телефона по никакъв начин не си намира сам настройките
И можеш ли да ми обясниш като никога не съм ги въвеждал как така имах интернет ? На Глобул съм.
iPhone 4
Аватар
GVB
iGVB
Обратна връзка:

Мнение от GVB »

Защо не пробвате с инсталация на EDGE Settings fix (1.1.1), намира се в Tweaks (1.1.1) и в описанието пише, че е за оправяне на проблема със запазването на EDGE настройките при версия 1.1.1 :).
clipper

Мнение от clipper »

Edge ми стои неппрекъснато включен , но си стои с настройките за AT&T т.е. с тях не може да се свърже към Мтел и така не ми прави никакви проблеми.
NERIO

Мнение от NERIO »

Здравейте, искам да ви кажа първо- Честита Нова година и много здраве, щастие и успехи през новата 2008-а.
А сега да се върна по темата. Значи аз имах такъв проблем- както вие бяхте дали линк за разни програми, който спират EDGE-а, опитвах всичко но отново имах нет. Потърсих Адамов и му благодаря за отзивчивостта, която ми оказа. И днес реших да се обадя на оператора на М-тел. Звъннах и се чува приятен и нежен глас от другата страна на жена- казах и, че искам да попитам дали има начин да си спря мобилния интернет и тя ми каза, ще га ще ви кажа един код въвеждате го и до 2 часа , ще ви бъде спрях GPRS-а. Въведох този код и след 10 мин вече нямах никакъв нет на телефона.
Кода който се въвежда е: *330*0000*25* и натискате зелена слушалка или ок и това е, успех!
Аватар
GVB
iGVB
Обратна връзка:

Мнение от GVB »

Тази парола няма да ти помогне за GPRS a.k.a EDGE, защото тя е за спиране на набиране на данни. В смисъл примерно интернет през СSD или съответно набиране на номер за данни. А за да ти спре EDGE трябва да ти спрат услугата GPRS.
NERIO

Мнение от NERIO »

Точно GPRS-а са ми спряли.
Аватар
GVB
iGVB
Обратна връзка:

Мнение от GVB »

NERIO написа:Точно GPRS-а са ми спряли.
Да ама той се спира от оператор, а не с тази парола ;)
Аватар
Adamov
iSupport
Обратна връзка:

Мнение от Adamov »

аре стига бе :) важното, е че човека няма GPRS :)
thoughts are the gun ... words are the bullets
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
Аватар
GVB
iGVB
Обратна връзка:

Мнение от GVB »

Добре ;). Аз и без това сега почвам да ъпдейтвам на 1.1.2, че вчера си го счупих телефона и сега преди малко го брейкнах :).
NERIO

Мнение от NERIO »

за всички който не са разбрали, тази парола ми я даде Оператор. Аз няма от, къде да си я измисля. Благодаря ти Адамов за подкрепата. И, както казваш важното вече, е че няма нет на телефона и съм спокоен, а не да се трупа сметка.
Днес четох една статия в "24 часа" и там пише, че може да си поръчваш кафе през телефона вече.
Но също така пишеше, че който ползват телефона през роуминг то си търси да се върже към интернет независимо в, какъв режим е телефона.
Аватар
Adamov
iSupport
Обратна връзка:

Мнение от Adamov »

кафе през телефона може да се поръчва от има няма 3-4 години (ако не и повече). това през кафе-машините на мтел :)
thoughts are the gun ... words are the bullets
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
NERIO

Мнение от NERIO »

:P
vladunkov

Мнение от vladunkov »

Аз ползвам iphone версия 1.1.3 от Франция легално разкодиран и по същият начин преди около седмица вкарах ръчно грешни настройки за Edge и преди малко отново пробвах да отворя сайт със Safari, но отново дава, че не съм настроил EDGE, което ме навежда на мисълта, че не си е намерил правилните настройки.
Публикувай отговор