По-добрият преход към 2.2 (2G и 3G)!

Всички ваши проблеми и въпроси, свързани с процедурата по отключване на достъпа до файловата система на телефона и активирането на пълната GSM функционалност за произволен мобилен оператор.
Аватар
Sisq0
Критикар №1

По-добрият преход към 2.2 (2G и 3G)!

Мнение от Sisq0 »

Така. Реших и аз да мина на 2.2 (iPhone 2G) и след кратко съвещание с aveliky реших да го направя по неговия метод. Той е:

1.Изтегляте предварително iPhone1,x_2.2_5G77_Restore.ipsw, - задържате Shift, натискате Update и го намирате на компютъра си). Firmware: 3G / 2G
2. Използване на Dox.bg QuickPwn за jailbreak (ВАЖНО: QuickPwn има нужда от инсталиран .NET Framework, за да работи)
3. Инсталиране на Patch Mobileinstallation ръчно (тук пише как). Можете да го инсталирате и от Hackers.nl repo-то (уверете се, че слагате пач с горепосоченото име от репото. Другите са за 2.0.2 и т.н. и ще ви прецакат телефона).

Ъпдейтнах през iTunes и телефонът стана с оригинален 2.2, като всички настройки, телефони, съобщения и прочие си бяха налични. Дори иконите си останаха подредени, както ги бях оставил. Липсваха единствено програмите инсталирани от Cydia.
Използвах QuickPwn за да джейлбрейкна телефона и да добавя Cydia и Installer. След това от Cydia инсталирах пача за кракнатите приложения. Всички кракнати игри си тръгнаха без грижи, като сейвовете им бяха запазени и нямаше никакви грижи.
Какво бе учудването ми, обаче, когато инсталирах BossPrefs, Cycorder и някои други програми от Cydia. Настройките им също бяха запазени, а в Cycorder дори ми стояха клипчетата, които съм правил.
Де факто с въпросния метод се запазват абсолютно всички настройки - било то сейвове на игри или настройки на програмите от Cydia. Единствено трябва да инсталирате наново програмите от Cydia, а те ще си "придобият" старите настройки.

Локализацията от iPhonetic 2.1 си остава на телефона. В International съм на регион Bulgaria, имам две клавиатури (Russian). Единственото, което се губи, е логото на оператора и премахването на надписа "call forwarding".

Да обобщим какви са плюсовете на този метод:
+ запазва се подредбата на иконите
+ запазват се всички инсталирани приложения през iTunes
+ запазват се настройките на приложенията (включително saves на игрите), персоналните настройки в Settings (аларми, часовници, календари...)
+ запазват се номерата в указателя си (включително и в секция Favorites)
+ запазват се съобщенията ви
+ запазва се локализацията от iPhonetic 2.1 (ако сте имали инсталирана преди ъпдейта)
+ запазват се всички настройки на програмите от Cydia (от вас се изисква само да инсталирате самите програми отново)

Методът е тестван на 2G (от мен) и на фабрично отключен 3G (от aveliky)!

Props за aveliky, който ми предложи да опитам по този метод (тогава доста от плюсовете още не ги бяхме открили) [-o<

п.п.
Ако програмите от Cydia са били регистрирани чрез кракване, то ще трябва да ги кракнете отново.
Български субтитри за всеки!
Моето творчество!
Публикувай отговор