1.Изтегляте предварително iPhone1,x_2.2_5G77_Restore.ipsw, - задържате Shift, натискате Update и го намирате на компютъра си). Firmware: 3G / 2G
2. Използване на Dox.bg QuickPwn за jailbreak (ВАЖНО: QuickPwn има нужда от инсталиран .NET Framework, за да работи)
3. Инсталиране на Patch Mobileinstallation ръчно (тук пише как). Можете да го инсталирате и от Hackers.nl repo-то (уверете се, че слагате пач с горепосоченото име от репото. Другите са за 2.0.2 и т.н. и ще ви прецакат телефона).
Ъпдейтнах през iTunes и телефонът стана с оригинален 2.2, като всички настройки, телефони, съобщения и прочие си бяха налични. Дори иконите си останаха подредени, както ги бях оставил. Липсваха единствено програмите инсталирани от Cydia.
Използвах QuickPwn за да джейлбрейкна телефона и да добавя Cydia и Installer. След това от Cydia инсталирах пача за кракнатите приложения. Всички кракнати игри си тръгнаха без грижи, като сейвовете им бяха запазени и нямаше никакви грижи.
Какво бе учудването ми, обаче, когато инсталирах BossPrefs, Cycorder и някои други програми от Cydia. Настройките им също бяха запазени, а в Cycorder дори ми стояха клипчетата, които съм правил.
Де факто с въпросния метод се запазват абсолютно всички настройки - било то сейвове на игри или настройки на програмите от Cydia. Единствено трябва да инсталирате наново програмите от Cydia, а те ще си "придобият" старите настройки.
Локализацията от iPhonetic 2.1 си остава на телефона. В International съм на регион Bulgaria, имам две клавиатури (Russian). Единственото, което се губи, е логото на оператора и премахването на надписа "call forwarding".
Да обобщим какви са плюсовете на този метод:
+ запазва се подредбата на иконите
+ запазват се всички инсталирани приложения през iTunes
+ запазват се настройките на приложенията (включително saves на игрите), персоналните настройки в Settings (аларми, часовници, календари...)
+ запазват се номерата в указателя си (включително и в секция Favorites)
+ запазват се съобщенията ви
+ запазва се локализацията от iPhonetic 2.1 (ако сте имали инсталирана преди ъпдейта)
+ запазват се всички настройки на програмите от Cydia (от вас се изисква само да инсталирате самите програми отново)
Методът е тестван на 2G (от мен) и на фабрично отключен 3G (от aveliky)!
Props за aveliky, който ми предложи да опитам по този метод (тогава доста от плюсовете още не ги бяхме открили)

п.п.
Ако програмите от Cydia са били регистрирани чрез кракване, то ще трябва да ги кракнете отново.