За всякакви теми, спорове и коментари, които не са свързани с iPhone. Това е мястото да си говорите глупости (не в буквалния смисъл), независимо на каква тема или по какъв повод...
Тук искам да изразя лично мнение с което не искам да засягам никого. Преди да си купя айфон много се зарадвах че има такъв форум. Радвах се на идеята че някакви хора са решили да направят нещо полезно. Разочарованието ми дойде от факта че царят безмислено строго условия според мен. имах 2-3 въпроса свързани с айфон но когато си постнах темите първото което получих бяха забележки, преместване на тема и т.н, порицание да ползвам търсачката и т.н. Общо взето забележки и мъмрене. Се едно се върнах в 5 клас и даскалката ми се кара що не съм си написла домашното.
Идеята ми е че хората използващи айфон се увеличават и е прекрасно да има място където да получат инфо, съвет и т.н. Но с това отношение според мен няма да стане.
Това е мое мнение и нека никой не се обижда. Просто си мисля че ако има малко по различно отношение ще бъде по приятно за всички
Форумът е нечия собственост и този собственик си има определение правила, с които всеки е длъжен да се съобразява. Не може примерно всеки да пише на кирилица, а на теб ако ти е кеф да си пишеш на латиница. Погледни малко и от тази гледна точка. Аз също смятам понякога че правилата са строги, но ги уважам и не се заяждам за това. По този начин и форума изглежда по-професионален, с възпитани хора.
Един месец ръчкане из телефона спестява 20 мин четене на форума!
Приятелю, ти сам си го казваш - хората използващи айфон се увеличават.
Оттук следва, че всички тези хора неизбежно ще акостират тук, дали за постоянно или само минавайки, няма значение.
Ако сега не се подреди форумът по категории, теми, класове, раздели и т.н. докато все още е малък, след това ще става все по-трудно с все повечето нови потребители.
Идеята е да се наложи някакъв ред и подреденост, за да е лесно на следващите нови потребители.
Нима мислиш, че всичко това е от лоши чувства спрямо теб? Лично?
Мисля че не ме разбрахте. Не говоря лично за мен и не приемам нищо като обида. Разбира се че трябва да се пише на кирилица и да се спазват основни етични правила. Просто разглеждайки повечето теми усещам едно недотам положително отношение. Все пак сме се събрали хора свързани от едно нещо и не мисля че с постоянни забележки и крайно строги мерки ще има някакъв успех. Вижте и другите постове и кво повече да кажа. Веднага някви нападки че съм го приемал лични и т.н.
С никой не се заяждам, просто изразих мнение че таково строго отношение не е много приятно Просто ми се ще да имаше по ведра обстановка, както е в някои руги форуми
marrrto написа:Тук искам да изразя лично мнение с което не искам да засягам никого. Преди да си купя айфон много се зарадвах че има такъв форум. Радвах се на идеята че някакви хора са решили да направят нещо полезно. Разочарованието ми дойде от факта че царят безмислено строго условия според мен. имах 2-3 въпроса свързани с айфон но когато си постнах темите първото което получих бяха забележки, преместване на тема и т.н, порицание да ползвам търсачката и т.н. Общо взето забележки и мъмрене. Се едно се върнах в 5 клас и даскалката ми се кара що не съм си написла домашното.
Идеята ми е че хората използващи айфон се увеличават и е прекрасно да има място където да получат инфо, съвет и т.н. Но с това отношение според мен няма да стане.
Това е мое мнение и нека никой не се обижда. Просто си мисля че ако има малко по различно отношение ще бъде по приятно за всички
marrrto в темата: Кога най сетне ще се продава официално
написа:ами дайте съвет за софия откъде да си взема, някое проверено място...
Еdit by GVB Ще те помоля да се придържаш към заглавието на темата. И ако имаш да питаш нещо друго просто да създадеш нова тема.
на следващата страница:
[quote="marrrto в темата "Кога най сетне ще се продава официално
""]тая тема верно стана чесане на езици и пълен спам. Аз лично си купих ифона от приятел койо го е ползвал 2 месеца. телефона е взето от щатите и човека ми го продаде на съвсем нормална цена от 600 лв. за мен е безумие човек да иде в магазин и да даде 1300 лв за айфон като се има предвид че реалната му цена е на половина. за съжаление както всичко в нашата страна хората спекулират с една мания. жалко е.......и тва с гаранцията много ме съмнява и мен. защото все пак ако не можеш да си занеш телефона в сервиза на епъл не знам кой мпже да ти помогне ако се стигне до някакъв по сериозен проблемш[/quote]
Дето се вика - No comment.
Преди да се сърдите за намеси в постовете си, прочетете ТУК
Много е лесно когато търсиш помощ вместо да прочетеш дали вече някой не го е направил с подобен проблем, просто да постнеш ново питане. Така за един проблем вече има по 10-20 теми. Разбира се, за хора, които искат само да си решат проблемът и не ги интересува как, това е най-лесно и приятно. Тези хора обаче не си дават сметка, че за да им се реши проблемът някой трябва да си загуби времето и знанията за да опише как става това. Тях ги интересува само да не загубят тяхното си време, защото само то има стойност. Аз искам да помагам на всички и го правя с най-голямо удовлствие, но наистина писва да пишеш едно и също на 100 души, защото тях ги мързи да прочетат по-долната тема. Това е и голяма обида към всички, които помагат, защото те го правят абсолютно безвъзмездно, направили са си трудът да прочетат много чуждестранни форуми, превеждали са куп информация и след това са я прилагали за да видят как работи. Ако всички се научим да ценим трудът на другите, нещата ще вървят много по-лесно. В тази връзка искам да ви попитам всички четящи тук, колко от вас дариха пари по сметката на Bloody? Дори и 5 лв. да са. Ясно е, че е по-добре да изпиеш 2 бири с тях или да си купиш цигари, но подръжката на подобен сайт с форум не е безплатна, дори без да оценяваме трудът на пишещите. Замислете се първо какво давате и след това се оплаквайте от това, което получавате. Този форум е за всички нас и трябва да остане полезен, а не всеки да си прави каквото иска. Ако е така, то тук ще останат само хората, които винаги искат нещо и никога не дават. Незнам Марто за кои форуми говори колко е хубаво, но аз веднага се сещам за торент тракерите и ужасно противните питания от рода " а субтитри има ли?", "аре сиийд плс", "буквичките къде са?" и т.н. Аз лично ако тук стане така няма да вляза повече.
Ама чакайте малко... Това, че някой е нов или не му се занимава да ползва търсачката не е оправдание да не я ползва и да не чете преди да създава тема! Ако всеки, който иска да пита, защо някоя иконка му е жълта а не синя, почне да създава тема за това тук ще стане лудница! Това е форум, чиято основна цел е да създаде общество, което да си помага, защото всички прекрасно знаем на какво е спосебен i-телефона ако реши да ни ядосва.
Освен това на този етап нямам забележки към поддръжката на форума, темите са на правилните места и около 90% са наистина полезни. Останалите 10% са дупликати на нещо вече отговорено, обикновено пълни с правописни грешки и създадени от потребители с по 1 мнение, които така и не се вясват после едно "благодаря" да кажат.
Ред и дисциплина. Иначе никой никому няма да помага.
Последно промяна от Duh5 на 30 Яну 2008, 20:32, променено общо 1 път.
Форумът има строги правила, за да може да бъде максимално полезен, а не да се превърне в някакъв хаос, пълен с много повтарящи се теми и без ясна и изчерпателна ифнормация, която да не помага на никой! Сайтът и форумът имат за цел да информират и помагат на настоящите и бъдещи потребители на iPhone и iPod touch, а не да са просто поредното място където всеки да чеше езика, избива комплекси или да си губи свободното време с общи приказки.
За тези последните си има отделен раздел (Общи приказки) с по-нестроги правила, но пак не си насилвайте късмета... :mrgreen:
За тези последните си има отделен раздел (Общи приказки) с по-нестроги правила, но пак не си насилвайте късмета..
това според мен е напълно достатъчно :roll: някой ако иска може да заключи темата.....май много се заговорихме а това противоречи на правилата
И да не стане като в един от моите форуми...
Днес получих следния маил от потребител:
моля савсем учтиво достъпът до сайта да ми баде вазубновен! отказването на достъп и изтриването на мои мнения е нарушерение на личните ми права съгласно член 39 алинея 1 от закона на република българия !
Марто, недей да приемаш нещата лично. Не става въпрос за теб. Аз също съм демократ по душа и мразя ограниченията, но дори и най-голямата демокрация САЩ имат закони, които важат за всички и се прилагат с цялата им строгост. Който не го кефят може да си намери друго място за живеене (респективно за писане, чешене на езика, спам и т.н.). Не виждам да е чак толкова трудно да пишеш на кирилица, да се опитваш да го правиш грамотно, да прочетеш какво вече е написано и да пишеш на правилното място. Едва ли цената, която плащаш за всичкото това услие е толкова висока спрямо това, което получаваш в замяна.
така и не ме разбрахте. не съм казал че не трябва да има правила. По скоро имах предвид моментите в които се изпада в дребнавост при спазване на правилата. Все пак сте модератори а не Гестапо
marrrto написа:така и не ме разбрахте. не съм казал че не трябва да има правила. По скоро имах предвид моментите в които се изпада в дребнавост при спазване на правилата. Все пак сте модератори а не Гестапо
Marrto, не се сарди на никой, защото хората са прави. Когато няма ред и дисциплина всеки си решава, че може да си пише, създава теми или задава въпросите си където му скимне. Съжалявам ако някой се засегне но аз лично съм от скоро потребител на форума и никога преди не съм се интересувал от форуми за къквото и да е било "ползвал съм само туториалси" и влизайки тук първо си направих труда да изчета кой какви проблеми има и чак тогава зададох въпросите си. Всащност става въпрос за малко обща култура и наистина уважение към създателите на форума и модераторите. Нека все пак да направим тъсенето и отговарянето достъпно лесно в подходящите за това раздели а не всичко да е в пълвн хаус. И нека тук да не се превръща в трамвай, в който всеки влиза изплюва се и си излиза без да го интересува какво оставя след себе си!
Не се сърдете PLS:)
iPhone 4S 32GB 5.0.1
MacBook Pro Multi-Touch Trackpad, Intel Core 2 Duo, HD 120GB, RAM 4GB up to 8GB
Марто е прав и понякога се стига до дребнавост, но това е следствие всички малоумни и повтаряеми постове. Съгласете, че и модераторите са хора и трябва да напсуват някой от време на време. Обаче в крайна сметка това е най-либералният форум и всички са добре дошли.
Абе защо никой не коментира колко пари е дарил на сметката на Bloody за да го има форумът? Толкова ли ви тежат няколко левчета? Няма нужди от похвали и недоволства. Просто похарчете няколко пикливи левчета за да го има този форум. Замислете се колко от вас са направили и подържали нещо подобно безплатно и искате ли да го има за в бъдеще. Пичове, няма безплатен обяд. Всички трябва да дадем за да получим. Такъв е животът.
marrrto написа:Тук искам да изразя лично мнение с което не искам да засягам никого. Преди да си купя айфон много се зарадвах че има такъв форум. Радвах се на идеята че някакви хора са решили да направят нещо полезно. Разочарованието ми дойде от факта че царят безмислено строго условия според мен. имах 2-3 въпроса свързани с айфон но когато си постнах темите първото което получих бяха забележки, преместване на тема и т.н, порицание да ползвам търсачката и т.н. Общо взето забележки и мъмрене. Се едно се върнах в 5 клас и даскалката ми се кара що не съм си написла домашното.
Явно съм единствения съгласен с теб ! Наистина смятам ,че често държанието към новите потребители не е много добро , дразни ме че може пет човека да кажат "този въпрос вече е задаван , потърси " , а в същото време никой де не даде линкче къде да погледне . И докато доста от по-старите потребители са изчели всяка една тема , това не може да се очаква от новите потребители . Сещевременно нещо рутинно като jailbreak-a , което всеки от нас прави за 5мин със затворени очи , изглежда доста сложно за човек който за първи път тръгва да го прави , и е съвсем нормално да се задават дори и малко тъпички въпроси. Никой не се е родил научен . Но разбира се всичко си има граници.
Иначе при мен незнам защо ,но търсачката не работи , как е при вас ?
идеята е не въпросите да се делят на тъпи или остри .. на умни или глупави .. идеята е първо да се разгледа форума и тогава да се пита. Съгласен съм с теб че на някой новак jailbreak ще му се струва супер сложно в сравнение с други потребители, но при условие че 2 теми по-доло има как да направим jailbreak и е написан на чист български език .. е не мога да го приема ... за това и такива теми ги трия. Не знам дали е правилно или не .. но така съм решил аз и така го правя. Гледах в началото да се нагаждам към желанията на потребителите но то угодия няма. Някой ще бъде съгласен с мен друг не .. това е ваш избор. Уважавам всички Вас .. уважам и мнението Ви ... но не толерирам елементарно не спазване на правилата .. естествено безгрешни няма .. знам знам. За това ако някой не е доволен от мен и начина ми на работа .. да се обърне на ЛС към мен или по-горна инстаниця.
Пожелавам Ви приятен престой във Форумана iPhone в България
thoughts are the gun ... words are the bullets
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
Ей.... гаджетата навънка са полудели и са се разбеснели, вие си мерите..... постовете, и си чешете езиците!
Модератора, какво се обясняваш? Има правила. Те са първото нещо, което се ЧЕТЕ след регистрация, ако някой не го знае, да си носи последствията. Да е чел. Предоплага се, а и съм убеден лично аз, че собствениците на айфон са интелигентни и млади хора, които имат понятия от компютър и софтуер, и посещават и други форуми, и знаят правилата, и да не се правят на ущипани мадами, а да се съобразяват с тях. Искаме, не искаме - това е положението. И аз не обичам да се подчинявам, но се съобразявам с правилата, наложени от собственика на този форум. Ако не ми харесва, не го посещавам, и толкоз. Само да ви дам пример: където и по света да отидете, в който и форум да се регнете, едно "Добър ден, казвам се еди-как си, прочетох много от темите и мненията тук, но не успях да открия това, което търсех, затуй бих помолил някой от модераторите, или по-старите регистрирани потребители, да ми отговорят на следните въпроси или въпрос. Ще наблюдавам темата за отговори (или благодаря предварително на отзовалите се"). 3 реда са.... И ви гарантирам, че НЯМА форум в света, в който да го напишеш това, и да не ти отговорят подобаващо, културно, любезно, с линкове и т.н. (много, много личен, стар опит)
Теми от порядъка на "HELP omazah si tel-a" не се толерират изобщо. . Даже в мод май фоун, или хакинтош блога идете и вижте как се държат с такива потребители: изобилстват епитети в "горно до".
Преди да се сърдите за намеси в постовете си, прочетете ТУК
Наистина има доста хора ,които задават въпроси без да са си направили труда да прочетата и една тема . Но понякога нещата не са толкова лесни за намиране и е нормално да попиташ .
Самият аз няколко пъти съм чел нещо из форума и след време когато се опитам да го намеря срещам затруднения да открия точно къде е. Както казах по някаква причина търсачката ми не работи и се случва да отделям доста време в търсене. Вие имате ли проблеми с търсачката?
Иначе съм напълно съгласен ,че трябва да има ред във форума и правилата да се спазват . Определено дублиращите се теми трябва да се заключват , но би било хубаво да се дава линк към другата тема.
Посочените думи са игнорирани: iphone
Вие трябва да въведете поне една дума за търсене. Всяка дума трябва да съдържа най-малко 3 букви и не трябва да надхвърля 14 думи.
Посочените думи са игнорирани: отключване
Вие трябва да въведете поне една дума за търсене. Всяка дума трябва да съдържа най-малко 3 букви и не трябва да надхвърля 14 думи.
Еми точно в теб е проблема... ти си намерил какво точно да търсиш, iphone във форум за iphone... познай колко пъти се среща тази дума във форума
Думи, които се съдържат в голям процент от всичките мнения ще бъдат идентифицирани като често използвани. Често използваните думи се игнорират от търсачката...
Стандартна функция на форумния софтуер, която има за цел да не натоварва прекомерно сървъра.