Счупено стъкло на дисплей

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
jororaev
Обратна връзка:

Счупено стъкло на дисплей

Мнение от jororaev »

Здравейте колеги! Имам приятел който не използва калъф за телефона си и при изпускане му се спука защитното стъкло на дисплея.Самият тъчскриин работи нормално, но стъклото всеки момент ще се разпадне. Знаете ли къде в София може да се ремонтира?
iphone 2G 3.0
Аватар
dastorm
Обратна връзка:

Re: Счупено стъкло на дисплей

Мнение от dastorm »

Ремонта е невъзможен. Сменя се целия преден панел.

http://cnn.cn/shop/apple-iphone-complet ... -1863.html

в момента в cnn.cn e out of stock
My personal Blog for living in US
blog.mitko.us
Аватар
tolev
Обратна връзка:

Мнение от tolev »

А какви са тези които са ги пуснали в ebay по 17 долара ?:-/
iPhone 6S 64GB FW 10.2
sunshine

Мнение от sunshine »

И на мен днес ми се счупи... В момента съм в огромна паника защото от както си купих Iphone за коледа и.. имам доста проблеми с него и непрестанно го водя по ремонти... Мн солено ми излезе... Накрая прекалено мн се развали... и си купих нов... и го изпуснах след 2 месеца... Сега имам 2... един който не работи но с перфектен панел.. и 1 с пукнат панел който работи перфектно...
Ако кажа на наще че съм го счупила ще ме убият... Моля ви кажете ми ако знаете има ли начин тук в София някой просто ... да размени панелите... :(( Умолявам ви.. Спешно е!!!
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Пробвай да навиеш Bloody да ти го смени. Той веднъж отваря Айфон и не беше във възторг :)
sunshine

Мнение от sunshine »

Как така не е бил във възторг? И.. като го е отворил... после като го е затворил. работил ли е нормално?
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Ами доста трудна операция е. Можеш да опиташ с двата телефона в някой сервиз дали ще се наемат. Няма да е безплатно обаче.
sunshine

Мнение от sunshine »

Това че ще трябва да платя ми е ясно... хубавото е че няма да се налага да купувам и стъклото...
Аватар
Adamov
iSupport
Обратна връзка:

Мнение от Adamov »

То и при смяна на панелите личи, че телефона е отварян за съжаление.
thoughts are the gun ... words are the bullets
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
sunshine

Мнение от sunshine »

Toва не е такъв проблем...
важното е само да го сменя.. и то възможно най-скоро... ;( Моля ви... ако някой знае как да ми помогне... Много ще съм му признателна ако го направи!
valerivk

Мнение от valerivk »

sunshine, да те питам, този неработещия какво ще го правиш? Защото аз имам нужда от дигитайзер за моя, така че ако твоя работи искам да го купя. Иначе трябва да го пращам до Сащ, а не ми се чака. Ако някой има счупен дисплей, да се обади :)
dvs23varna

Мнение от dvs23varna »

Аз също имах този проблем с счупеното стъкло. както пише по горе тябва да се смени целия панел... какво направих аз и как си оправих телефона : свързах се с хората от които го купих ето линк към тяхната страница http://www.edepot-bg.com/" onclick="window.open(this.href);return false; разказах им за случилото се , след което те ми съдействаха и ми пратиха нов панел на стойоност 350лв. Когато пристигана след 2 седмици възникна въпроса как да го сменя и къде ?! след като не намерих сервиз реших че с тази задача трябва сам да се справя. Ето това видео ми помогна много http://www.vbox7.com/play:b7ced8aa" onclick="window.open(this.href);return false; изгледах го сто пъти много внимателно!!! и цялата операция мина много успешно ... вече минаха два месеце от тогава и телефона си е в много добро състояние... един съвет към всички , слагайте телефоните в калъфи много са крехки -лесно се чупят и драскат <):)
domiressd

Мнение от domiressd »

И аз си счупих стъклото, и аз нямах предпазен панел.....само че на мен ми отиде и тъчскйина :) сега работи само в горния десен ъгъл и мога да ползвам ипода :)
както и да е? какво да правя с телефона? колко пари излиза дисплей и тъчскрйин?
Аватар
chapcho

Мнение от chapcho »

И аз както мн хора си изпуснах Iphona 8GB 2G, след което се напука стъклото, тача си работи, но е мн грозно искам да си го оправя и искам да попитам дали вече някои е разбрал как се сменя само стъклото без дислея.... възможно ли е или трябва да се придържам към стариа вариант смяна на дисплей + стъклоно... МОля за помош...
Iphone 2G 8GB firmware 2.2
dimow
Обратна връзка:

Мнение от dimow »

ето това е предложението за сега : http://www.oem-phoneparts.com/product_i ... 5bfb65300c" onclick="window.open(this.href);return false;

тук също има едно предложение а в дясната част на страницата има интересно видео за сръчковците
http://cnn.cn/shop/apple-iphone-digitiz ... -3118.html" onclick="window.open(this.href);return false;
успех
Аватар
blondi

Мнение от blondi »

dimow написа:ето това е предложението за сега : http://www.oem-phoneparts.com/product_i ... 5bfb65300c" onclick="window.open(this.href);return false;

тук също има едно предложение а в дясната част на страницата има интересно видео за сръчковците
http://cnn.cn/shop/apple-iphone-digitiz ... -3118.html" onclick="window.open(this.href);return false;
успех

Дъщеря ми също си изпусна телефона, нейният е 2G и отгоре е напукан не много. Залепихме едно защитно фолио, което е като огледало (съжалявам, но нямам идея как се казва) и положението вече не е много трагично. Обаче аз все още не мога да разбера дали ще се наложи да купим само ВЪНШНО СТЪКЛО ЗА ДИСПЛЕЯ или ще трябва да вземем ОРИГ. ДИСПЛЕЙ-комплект. Телефона работи без никакъв проблем. И всъщност ако трябва да дадем 350,00+200,00 (някъде четох за самата смяна), май ще е по-добре да и поръчам едно 3G от e-bay за 500 $ и да приключим с мъките (особено след като вече имаме и ТОЗИ ПОДАРЪК <:-P )
Аватар
Razer
Обратна връзка:

Мнение от Razer »

blondi написа:Обаче аз все още не мога да разбера дали ще се наложи да купим само ВЪНШНО СТЪКЛО ЗА ДИСПЛЕЯ или ще трябва да вземем ОРИГ. ДИСПЛЕЙ-комплект.
за съжаление в БГ некъде не се и наемат да сменят само предното стъкло, понеже самия дисплей с тъча си е във вакуум с стъклото и това явно го правят само в айпъл... незнам защо го продават в дигитален при положение, че ги попитах защо го имат в наличност и те отговориха "незнаем и ние" :) та общо взето няма начин... купува си се всичко като комплект( за съжаление )
• iPhone 5 16GB • iPad 4 64GB • iPod Video 30GB • iPhone 4s 16GB • MacBook Pro 13,3" • 2x Apple Magic Mouse • 3x Apple Bluetooth Keyboard • Apple TV 2 •
Аватар
ProInstall
Обратна връзка:

Мнение от ProInstall »

В момента ровя из форума и само да си намеря някъде стъклено стъкло ще видите дали не се сменя. Ще си го сменя и ваще ще сменя и после здрави почвам да сменям.
iPhone 2G 8Gb ОЕМ SV 2.2 Jailbreak с QuickPwn 2.2
Аватар
Sisq0
Критикар №1

Мнение от Sisq0 »

"Стъклено стъкло"?! :)
Сподели ни какви други стъкла има, моля те. Живо се интересувам. ;)
Български субтитри за всеки!
Моето творчество!
Аватар
ProInstall
Обратна връзка:

Мнение от ProInstall »

Sisq0 написа:"Стъклено стъкло"?! :)
Има разлика между стъкло и пластмаса

"49.00 лв. с ДДС

• Външно стъкло за iPhone
• Цвят: оригинален
• В наличност

• Съвместимост: само с iPhone
• Изработка от органична пластмаса

• Забележка: това не е самият touch дисплей на iPhone, a най-външната част от целия дисплей.

• Забележка: "Дигитален център" не извършва подмяна на резервните части за iPhone и не носи отговорност при неправилна употреба. Най-доброто решение е да се обърнете към специалист."
Аватар
ProInstall
Обратна връзка:

Мнение от ProInstall »

Кажи къде да си намеря Стъклено стъкло
e_kamenov

Мнение от e_kamenov »

Привет и от мен.
Значи, без да изпадам в подробности споделям опит.
Счупи се само стъклото (без дисплея отдолу).
Единия вариант ми беше сервиза на JEFF - те искаха 160лв. за стъкото със смяната, но в последствие го занесох в М-свят.
Чакам да ми се обадят когато е готов и като го взема ще пиша пак да ви кажа колко пари са ми взели.
Виждам че това е доста наболял проблем.
Дано съм помогнал на някой

Забравих да кажа че става въпрос за 3G 8GB
diana_kamenova

Мнение от diana_kamenova »

Здравейте,
Вчера си изпуснах Iphona (3G 8 GB) и стъклото ми е на парчета :( мнооого съм нещастна :(
Хубавото е, че дисплея си е ок и телефона работи :)
Исках да попитам дали сте доволни от подмяната на стъклото в М-свят?
Купен е от JEFF, но въобще не съм доволна от сервиза там и не ми се иска да ги посещавам :(
Аватар
batence

Мнение от batence »

ProInstall написа:
Sisq0 написа:"Стъклено стъкло"?! :)
Има разлика между стъкло и пластмаса

"49.00 лв. с ДДС

• Външно стъкло за iPhone
• Цвят: оригинален
• В наличност

• Съвместимост: само с iPhone
• Изработка от органична пластмаса

• Забележка: това не е самият touch дисплей на iPhone, a най-външната част от целия дисплей.

• Забележка: "Дигитален център" не извършва подмяна на резервните части за iPhone и не носи отговорност при неправилна употреба. Най-доброто решение е да се обърнете към специалист."
който търси - намира!
"I think the major good idea in Unix was its clean and simple interface: open, close, read, and write." Ken Thompson
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

Ето и тук ще намерите за 3Г направо стъкло с дигиталайзер, което ще улесни и подмяната.

Repair Part Replacement Touch Screen/Digitizer Module with Bus Wire for iPhone 3G $23.68 (налично след 8 дена)

и ето само стъклото - Repair Parts Replacement Glossy Screen Cover for iPhone 3G $6.55 (налично след 2 седмици)
Полезни ръководства за iPhone

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPhone 2G 16Gb ФЗ iOS 3.1.3
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPod Video 5.5Gen 30Gb Black
Публикувай отговор