Лесен метод за акт. откл. и джейл с 2.1 /iPhone 2G/ PC&MAC
Re: Лесен метод за акт. откл. и джейл с 2.1 /iPhone 2G/ PC&MAC
160x вече знам от какво е... Не трябва да е в DFU моуд, а в Recovery
(Recovery се пуска като задържите Home + Wake за повече от 25 секунди)
(Recovery се пуска като задържите Home + Wake за повече от 25 секунди)
Полезни ръководства за iPhone тук
Apple iPhone 2G; 8GB; OS - 3.0 b2; HardCe iMat II Black
Apple iPod Shuffle; Blue; 2 GB
- Adamov
- iSupport
- Обратна връзка:
160х може да изкочи и при счупен бейзбенд, при което се налага даунгрейд до 1.1.4 и повтаряне на процедурата по ъпгрейд отново.
thoughts are the gun ... words are the bullets
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
Ъъъх... Аз имам малък проблем.. Всъщност не е точно малък. От приблизително седем часа се опитвам да ъпгрейдна от 1.1.4 до 2.1, като минах през 2.0.2., защото четох из форума, че е препоръчително за айфон, отключен с Ziphone... На теория - добре, на практика - не толкова. Без проблем минах на 2.0.2 и опитах същото и с 2.1. Е да, ама не... От около шест часа и половина на всичките си трийсетина опита за въпросния ъпгрейд, ми излизат грешки 160х /1601 предимно, но и 1602, както и 1604/. Опитах всичко, което намерих като решения.. То не беше триене на айтюнс, после пак инсталиране отново и отново /тъй като това е фикса.. уж/ вадене на сима, сменяне на ЮСБ порта и прочие.. Резултат - никакъв.. Ще се радвам ако някой ми даде идея какво да правя =)
Poison...
Пробвай да качиш първо оригиналният 2.1 , и после Custom.
May The Force be with You!
Или пък пробвай да влезеш ръчно в Recovery режимСтаси написа:Ъъъх... Аз имам малък проблем.. Всъщност не е точно малък. От приблизително седем часа се опитвам да ъпгрейдна от 1.1.4 до 2.1, като минах през 2.0.2., защото четох из форума, че е препоръчително за айфон, отключен с Ziphone... На теория - добре, на практика - не толкова. Без проблем минах на 2.0.2 и опитах същото и с 2.1. Е да, ама не... От около шест часа и половина на всичките си трийсетина опита за въпросния ъпгрейд, ми излизат грешки 160х /1601 предимно, но и 1602, както и 1604/. Опитах всичко, което намерих като решения.. То не беше триене на айтюнс, после пак инсталиране отново и отново /тъй като това е фикса.. уж/ вадене на сима, сменяне на ЮСБ порта и прочие.. Резултат - никакъв.. Ще се радвам ако някой ми даде идея какво да правя =)

Adamov написа:Recovery Mode - Рековъри режим
Ако искате да направите чист рестор, трябва да вкарате iPhone-а в рековъри режим. Задръжте Sleep/Wake и Home бутоните докато iPhone се рестартира. Когато видите логото на Apple, пуснете Sleep/Wake бутона и продължете да държите Home бутона докато видите логото на iTunes и usb кабел на екрана. Тогава можете да използвате iTunes, за да направите рестор на фирмуеъра.
Пробвах със всички режими а.к.а. Recovery, DFU, Silent DFU, не става... Някакви други идеи?Или пък пробвай да влезеш ръчно в Recovery режим
Poison...
Последните 10ина пъти ми дава error 1604... И веднъж 2002... Никой не знае нищо, а..? =)
Poison...
С оригинална 2.1 версия пробва ли?
Пробвай, както каза ammcfcСтаси написа:Последните 10ина пъти ми дава error 1604... И веднъж 2002... Никой не знае нищо, а..? =)

След това ако не стане пробвай да върнеш към 1.1.4 и след това пак 2, защото може да ти е крашнал бейзбанда (това го е казал Адамов)
Като пробвам да го върна на 1.1.4 ми дава error 20.. А тази грешка идея си нямам каква е о.О
Poison...
Нов въпрос *чувства се като тотален флуудър*.. Как мога да си активирам айфона без оригиналната му сим карта... Сигурна съм, че го има някъде из форума, но уж търсих /очевидно не достатъчно, знам/, а не мога да го намеря...
Poison...
http://iphone-bulgaria.com/forum/viewto ... =downgrade" onclick="window.open(this.href);return false;
Пробвай така
Пробвай така

За жалост.. Не мога.. Айтюнс не ми дава рестор.. Не ми дава нищо всъщност... Само да сложа оригиналната карта.. Пхх беше си ми добре на 1.1.4.. Защо изобщо тръгнах да ъпгрейдвам..
ПП: Мерси много за помощта!!!!... В крайна сметка, никой не ми е длъжен =)
ПП: Мерси много за помощта!!!!... В крайна сметка, никой не ми е длъжен =)
Poison...
Имам 20-30 карти на АТ&Т останали ми от отключвани телефони. Мини през офиса ми утре и ще ти ги подаря всичките. Пиши ми на ЛС да ти дам адреса. Съмнявам се това да ти помогне обаче. Пробвай в Airplane mode.
Не мога и да го включа *подсмрък*... На екрана ми излиза Картинката ор Рикавъри моуд а.к.а. логото на Айтюнс и кабела...
Poison...
Проблемът ти според мен е, че не го вкарваш правилно в Silent DFU. А и никъде не каза дали пробва с оригинален 2.1 фърмуер. А не ти дава рестор, защото не си в recovery или DFU режим.
Не знам... Надявах се, че най-накрая след 20ина часа, ще мога да го активирам поне.. Тоест в момента би трябвало да е ресторнат до фабричните си настройки, тъй като дадох само рестор без шифт, но пък преди това Айтюнс сам свали 2.1 иии не знам... Вече съвсем извсирясвам.. От вчера доре-долу по това време седя на компа и се опитвам да го оправя...anthony написа:Проблемът ти според мен е, че не го вкарваш правилно в Silent DFU. А и никъде не каза дали пробва с оригинален 2.1 фърмуер. А не ти дава рестор, защото не си в recovery или DFU режим.
Едит: Сайлънт ДФУ е хоум+уейк бутона за 10 сек и после само хоум за още 10, нали?... Ако е така, съм го пробвала доста пъти xD
Poison...
Да, това е. И трябва екрана да ти е черен. Ако сега си 2.1, вкарай го в рековъри режим (home+sleep докато се появи кабела на екрана) и пробвай рестор с custom firmware на ДедоПедо.
Ок... Мерси сууупер много.. Утре може да мина през офиса ти, не за симовете, а да те почерпя хиипер здраво xD... Само се шегувам... Бтв, излиза ми грешка 1600..
Poison...
- Adamov
- iSupport
- Обратна връзка:
Даунгрейд до 1.1.4, след което 2.0.2 и 2.1Стаси написа:Ок... Мерси сууупер много.. Утре може да мина през офиса ти, не за симовете, а да те почерпя хиипер здраво xD... Само се шегувам... Бтв, излиза ми грешка 1600..
Пробвах го и ми даде 1604.. Нищо де, пак ще го пробвам.. В крайна сметка от опит глава не боли, райт =)
Poison...
- Adamov
- iSupport
- Обратна връзка:
Райт, спрайт, нямам идея. Щом дава грешка при downgrade значи нещо не е направено както трябва.
Мда, и аз съм същия случай откъм 10 чАса...
Абе вие като се опитвате да правите downgreid, с коя версия на iTunes-a пробвате, и от кой режим?
- Adamov
- iSupport
- Обратна връзка:
Aбе, то бате, тема си има, ама не вярвам някой да я е прочел...