Проблем с Itunes " We are sorry, the iphone..."

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
Аватар
clwnjester

Проблем с Itunes " We are sorry, the iphone..."

Мнение от clwnjester »

Здравейте всички!
Предни няколко дена се сдобих и с моя айфон: 3G, firmware 2.0.1. Телефоът беше внесен от USA и естествено не беше отключен (хардуеарно), нито пък беше jailbrek-нат. Отключих го с турбо сим и го jailbreak-нах с quickpawn (използвах firmware, който е 2.0.1 и свалих от нетта, никакви упдейти не съм правил). Мислех. че последната процедура е била успешна, но явно не е така, тъй като сега немога да синхронизирам с Itunes 8.0 (преди jailbreak-a можех) (~~) . Та в крайна сметка се разрових из форомите (из google), това което разбрах, е че айфона е Ibrick-нат ( http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=378802" onclick="window.open(this.href);return false;) L-) . Иначе, не съм пробвал да ресторна firmware-a на телефона през Itunes.
Та моят въпрос е как да разкарам проблема с Itunes,
: "There is a problem with you iPhone.We're sorry, the iPhone you connected may be damaged and cannot be activated for service. We recommend you visit your nearest Apple Store for more information.To find your nearest Apple Store, click here."
Освен тоова ако тябва да го ресторна, през Itunes ли да го направя и как ?:-/ ?

Предварително благодаря !
iPhone 3G 8G 3.12FW

iPhone 4S 16G 8.1FW
Аватар
PunkoHead

Re: Проблем с Itunes " We are sorry, the iphone..."

Мнение от PunkoHead »

Значи пробвай да вкараш телефона в Silent DFU режим (10 секунди Sleep + Home и след 10те секунди пускаш Sleep и държиш Home за около 12 секунди... Мисля, че така беше) и пробвай да направиш Restore (Shift + Restore в iTunes)
Полезни ръководства за iPhone тук
Apple iPhone 2G; 8GB; OS - 3.0 b2; HardCe iMat II Black
Apple iPod Shuffle; Blue; 2 GB
Аватар
clwnjester

Мнение от clwnjester »

Както се казва "от трън та на глог" . Два пъти ресторнах, както ми каза и сега ми дава, че мога да правя само емергенси коллс. Firmware-а се ъпдейтна на 2.1 . Преди пак можех да ползвам телефона сега йок. Иначе като ми разпознава, Мтел в горния ляв ъгъл, но ми дава само емергенси колс. Дава ми и USB кабел и логото на Itunes. Сега какво да правя, това нормално ли е?
iPhone 3G 8G 3.12FW

iPhone 4S 16G 8.1FW
Аватар
ML16

Мнение от ML16 »

Продължи по този метод:
От 2 точка нататък

Тук

Много важно използвай същи firmware който си използвал при рестора.
Последно промяна от ML16 на 20 Сеп 2008, 20:30, променено общо 1 път.
May The Force be with You!
Аватар
PunkoHead

Мнение от PunkoHead »

Taка.. Телефона ти вече е ънбрикнат.. :)
Сега остава само да направиш рестор, както трябва и би трябвало всичко да е наред :-t
http://iphone-bulgaria.com/forum/viewto ... =19&t=4659" onclick="window.open(this.href);return false;
Полезни ръководства за iPhone тук
Apple iPhone 2G; 8GB; OS - 3.0 b2; HardCe iMat II Black
Apple iPod Shuffle; Blue; 2 GB
Аватар
ML16

Мнение от ML16 »

ML16 написа: Много важно използвай същи firmware който си използвал при рестора.
Да или може от първа точка натам с 2.1 firmware
May The Force be with You!
Аватар
ammcfc
Обратна връзка:

Мнение от ammcfc »

Правите ли разлика между "активация" и "джейл" на iphone?
---------
clwnjester Ако твоят турбо мега прокси сим не е съвместим с 2.1, единственият ти вариант е да се върнеш до версията, с която е работел - 2.0.1 или 2.0.2
Аватар
clwnjester

Мнение от clwnjester »

Значи, Itunnes ми доунлоадна firmware-a 2.1. Проблема сега е, че немога да го намеря из компа (някакви хинтове? ). А до активирането, в момента съм без сим и това, което мога да направя в момента е само имъргенси кол, невиждам никакъв интерфейс. Първо смятам да го quickpawned и след това да сложа турбо сима, дано е добра идея?
iPhone 3G 8G 3.12FW

iPhone 4S 16G 8.1FW
Аватар
ammcfc
Обратна връзка:

Мнение от ammcfc »

По-скоро - дано турбосимът ти е съвеместим 2.1.
Защото, пак ти повтарям, колкото и джейлбрейка да му направиш с Quickpwn, това няма отношение с активацията на телефона.
Аватар
clwnjester

Мнение от clwnjester »

ammcfc, все оште не мога да намеря в Itunnes, firmware, с който направих ресторе.Къде да го търся ? А, ако турбосима не ми е съвместим с 2.1, какви са алтернативите?
iPhone 3G 8G 3.12FW

iPhone 4S 16G 8.1FW
Аватар
ammcfc
Обратна връзка:

Мнение от ammcfc »

Ако не е съвеместим, алтернативата е една.
--
Деинсталираш itunes 8.0. Деинсталираш Apple Device Manger. Преименуваш директорията ...\My Music\Itunes. Рестартираш компа. Инсталираш itunes 7.7.1. Ресторваш телефона с оргинална 2.0.1 от DFU mode. И след това с WinPwn 2.5 му правиш кастъм версия с активация и джейлбрейк, и му я качваш с шифт + рестор.

П.С.

Всъщност има и още една. Търсиш мега турбо прокси сим съвместим с 2.1.
Аватар
clwnjester

Мнение от clwnjester »

В крайна сметка, както казват немците: "Endes gut, alles gut." Оправиха се нештата. Джейлбрейкнах фирмуеара, както споменхте по-горе и айфона и Айтиунс заспаха. А за турбосима-напълно е съвместим с новия фирмуеар. Што (пиша "шт",штото не ми работи точно тоя бутон от клавиатурата) се отнася, до къде да се търси фирмуеара в итунес то куикпауна си го намира автоматично. Та в крайна сметка и Айтуна се оправи, няма го вече, гореспоменатият проблем.
Благодаря много за съветите!
iPhone 3G 8G 3.12FW

iPhone 4S 16G 8.1FW
Аватар
ammcfc
Обратна връзка:

Мнение от ammcfc »

Поздравления :)
AngelinStoev

Мнение от AngelinStoev »

И на мен ми се появи тоя надпис "There is a problem with you iPhone.We're sorry, the iPhone you connected may be damaged and cannot be activated for service. We recommend you visit your nearest Apple Store for more information.To find your nearest Apple Store, click here." на Itunsa. Може ли да се оправи без да се слагат нови вирсии на телефона. Аз съм със 3G 2.0 оригинално даже все още не е джалбрейкнат за да имам сидия и инсталер .И дали мога да си сложа сидия и инсталер без да го качвам на новите версии 2.0.1,2.0.2 и 2.1. Ако може да ми дадете линк към съществуваща тема много ще съм ви благодарен.
Аватар
clwnjester

Мнение от clwnjester »

Не, най-добре да го ъпдейтнеш и да следваш коментарите по-горе :)
iPhone 3G 8G 3.12FW

iPhone 4S 16G 8.1FW
AngelinStoev

Мнение от AngelinStoev »

Това с надписа на Itunes " We are sorry, the iphone..." се оправя ако на някой му се появи само като си махне ..sim с който е на телефона. И след това спокойно може да си синхронизира нещата който иска и като свърше пак си го слага.
Аватар
clwnjester

Мнение от clwnjester »

Ми браво, че се е оправило, при мене обаче не беше така.
iPhone 3G 8G 3.12FW

iPhone 4S 16G 8.1FW
Публикувай отговор