Jailbreak&Unlock iPhone 2G Firmware 2.1 с QuickPwn 2.1 (Win)

Всички ваши проблеми и въпроси, свързани с процедурата по отключване на достъпа до файловата система на телефона и активирането на пълната GSM функционалност за произволен мобилен оператор.
Аватар
Adamov
iSupport
Обратна връзка:

Re: Jailbreak&Unlock iPhone 2G Firmware 2.1 с QuickPwn 2.1 (Win)

Мнение от Adamov »

BLizZarD написа:А за HOME+power имате предвид HOME на клавиатурата и копчето за заключване на телефона ?
Благодаря ти много, ама не ме питай за кво, че ще ми се разсърдиш. Home и Power са бутони на телефона. Единият отпред, точно под дисплея, а другия отгоре, точно до слушалките :)
thoughts are the gun ... words are the bullets
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
Аватар
Zaro

Мнение от Zaro »

BLizZarD написа:А за HOME+power имате предвид HOME на клавиатурата и копчето за заключване на телефона ?
Не,HOME е кръглия и единствен бутон под дисплея на телефона ти. L-) :)
iPhone 4GB,FW 2.2
Аватар
naB4o

Мнение от naB4o »

след като го дзакнах с 2.1 ми крашват следните сеттингс:
- дата и време
- мейл,контакти.. след като скроллна надолу
идеи?
ще пробвам да го ресторна пак... ако никой няма на идея...

след рестор, без бакъпване - всичко е 6 точки !
iPhone 2G 8Gb
iPhone 3G 16GB
iPhone 4g 32GB
Аватар
HuKu
Обратна връзка:

Мнение от HuKu »

Може да ми е тъп въпроса , но искам да мина без проблеми на 2.1, а тук попаднах на две различни мнения. Едното, е че няма проблем от 1.1.4 директно към 2.1 а другото на Адамов, че първо трябва да мина на 2.0.2?
ML16 написа:
andreev_vs написа:Може ли от 1.1.4 да кача 2.1 а, този файл QuickPwn 2.1 (Windows), който свалих от горния линк като се опитам да го разархивирам ми да непознат формат.
Да може директно от 1.1.4 към 2.1 по този метод.
Свали пак файла. Цъкни върху него и ще те отведе към rapidshare.
И другото
Adamov написа:Ако си с 1.1.4 или по-ниска, първо трябва да минеш на 2.0.2 и после на 2.1.
Също така се чудя кое ръководство да използвам. Дали:
http://iphone-bulgaria.com/forum/viewto ... =19&t=4534" onclick="window.open(this.href);return false; едно от тия трите
или
http://iphone-bulgaria.com/forum/viewto ... =a&start=0" onclick="window.open(this.href);return false; На ML16 (което на мен ми се струва най-лесно)
?:-/
Аватар
ML16

Мнение от ML16 »

Ако си на 1.1.4 (или по-нисък) независимо по кой метод ще минаваш към 2.1, първо мини през 2.0.2, за да се избегнат нежелани последици. Пък после може и по този и с Custom към 2.1.
Това е поради причината, че ако е отключван с ZiPhone има възможност да се прецака защото той прави някакви гадости.
May The Force be with You!
nazareth

Мнение от nazareth »

За "ammcfc".
Благодаря ти много за помоща!Вече мога да си използвам телефона по предназначение,а не само за украшение.
Мерси отново.Задължен съм ти!
breakcho

Мнение от breakcho »

Хора много добър поуст, но може ли да дадете друг мирър за QUICKPWN защото аз го търсих навсякъде и като го сваля на компа ми дава някакъв ерор и не мога да го инсталирам (с Windows съм) Иначе аз съм нов и имам iPhone 2G 1.1.4 и искам да премина на 2.1. Само не можах да разбера, как точно да мина от 1.1.4 до 2.0.2 а иначе след това разбрах как да премина на 2.1 благодаря предварително (извинете ме за глупавия поуст и за това че съм ви загубил от времето, но ми отне доста време да си нагодя телефона, за да ми е идеален и сега ми е малко трудно да предприемам рискове и да се омажа някъде в процеса) O:-) :) B-)

EDIT: Оправих се телефона е супер браво за ръководството успешно минах от 1.1.4 до 2.1 8-X (~~)
Последно промяна от breakcho на 12 Окт 2008, 14:13, променено общо 1 път.
Аватар
chapcho

Мнение от chapcho »

Купих си Iphone 2G 8GB от America беше с firmware 2.0.2 ъбдейтнах го до 2.1 през iTunes 8 и го разкодирах по показания начин s QuickPwn. След цялата процедура сложих сим карта на MTel, намира мрежата на MTel, но излиза Emergency Call, като се опитам да го махна изписва Different SIM detected - Plese connect to iTunes. След като се опитам да го канектна с iTunes, не се получава и изписва "The SIM card inserted in this iPhone does not appear to be supported. Only compatible SIM card from a supported Carrier may be used to activate iPhone. Please insert the SIM card that came with your iPhone or visit a supported Carrier`s store to receive a replacement SIM card." Интересното е, че мога да набирам номера през Emergency Call и да ми звънят. Имам и американска карта на AT&T с нея без никакъв проблем се канектва с iTunes. Моля за помощ, мерси предварително... o_O
Iphone 2G 8GB firmware 2.2
Аватар
ML16

Мнение от ML16 »

Сега направи Restore с Custom на DedoPedo.
Миналата седмица и аз имах един такъв дето не се даваше, беше 4GB модел.
Аватар
RollX

Мнение от RollX »

Може ли някой да ми каже дали е възможно да се jailbreak новия iPod Touch 2nd generation. Със фирмуеьр 2.1 е. Не мога да му качвам кракнатите игри, пък камоли да го jailbreak. Pls някой да помогне. :(
Аватар
ML16

Мнение от ML16 »

RollX написа:Може ли някой да ми каже дали е възможно да се jailbreak новия iPod Touch 2nd generation. Със фирмуеьр 2.1 е. Не мога да му качвам кракнатите игри, пък камоли да го jailbreak. Pls някой да помогне. :(
NOTE*: If you have an iPod 2G the Dev-Team is still working on a jailbreak. Stay tuned!
Тоест Dev-Team все още работи по метод за jailbreak, трябва да изчакаш.
:-/ Sorry
Аватар
RollX

Мнение от RollX »

ML16 написа:
RollX написа:Може ли някой да ми каже дали е възможно да се jailbreak новия iPod Touch 2nd generation. Със фирмуеьр 2.1 е. Не мога да му качвам кракнатите игри, пък камоли да го jailbreak. Pls някой да помогне. :(
NOTE*: If you have an iPod 2G the Dev-Team is still working on a jailbreak. Stay tuned!
Тоест Dev-Team все още работи по метод за jailbreak, трябва да изчакаш.
:-/ Sorry
Еми ще се чака тогава. Мерси за бързия отговор. :)
lipov

Мнение от lipov »

аз пак нещо оплясках нещата,преди да прочета в форума аз си направих ъпдеит на телефона (2G) и ми заключи автоматично телеофна,след това прочетох тук и свалих всичко което е дадено,но като трагна да правя стъпка по стъпка нещата ,на менюто кадето трябва да отметна за отключване на телефона,въобще няма такава!!! и след като дам СЛЕДВАЩОТО МЕНЮ,ми влиза се едно на досовска програма. какво да направя? ?:-/
toxata

Мнение от toxata »

Здравейте.За да не пускам нова тема имам искам да отпрвая една молба към тези, които имат pwnage custom firmware 2.1. да го качат някъде (и на скайп може), ако е удобно (не в датата, защото там не ми работят нито един от линковете за фирмуерите на JohnyBravo , Моби и Дедо Педо), защото ми трябва, а не мога да го намеря никъде.Благодаря предварително.
lipov

Мнение от lipov »

http://xpwn.co.uk/quickpwn-2.1-2g-3g.rar" onclick="window.open(this.href);return false;
това е линка който ти е необходим
toxata

Мнение от toxata »

мерси за линка!трябва да му сменя разширението на .ipsw нали?
А някой няма ли от вече тестваните Fw 2.1? :(
Аватар
chapcho

Мнение от chapcho »

ML16 .. евала .. телефона се оправи , мерси много =D> <:-P
Iphone 2G 8GB firmware 2.2
Аватар
ML16

Мнение от ML16 »

chapcho написа:ML16 .. евала .. телефона се оправи , мерси много =D> <:-P

:-t
lipov

Мнение от lipov »

добре помогнете ми и на мен, така инсталирах новата версия и после се опитах да си върна старата,че сега само черен екран, и все едно се рестартира само, без да ми изкарва меню за въвеждане на кодове. моля ви помогнете ми
joanna

Мнение от joanna »

Защо след всичко клавиатурата ми става на руски, а не на български и е в подредба като БДС?
Къде е проблема? Какво може да бъркам?
niyon

Мнение от niyon »

След кое всичко?
joanna

Мнение от joanna »

Направено е всичкои телефона си бачка и му качван БГ меню и клавиатурна на БГ, но клавиатурата ми става на руски и е подредба все едно е на БДС-стандарт.
niyon

Мнение от niyon »

Отиде ли след като си качила всичко нужно /надявам се и iPhonetic (2.1)/ в Настройки-общи настройки-регионални където трябва да намериш български език и клавиатура
joanna

Мнение от joanna »

ДА ДА ДА направих го ,тръгва ми на БГ ,но клавиатурата ми е на руски не на БГ това имам предвид, а в менюто немога да избера или променя нищо свързано с клавиатурната подредба.Избирам българска и англиска клав. даже и да оставя само БГ пак е същото
niyon

Мнение от niyon »

Ако всичко е инсталирано правилно въобще не трябва да имаш в "настройки-общи настройки-регионални-клавиатури" руска клавиатура. За всики случай изчети това което взех от форума:
1. Пускаме Cydia. Инсталираме няколкото "essential upgrades" и избираме "Developers mode" (да не филтрира нищо) Рестарт на Cydia.
2. След това пак от Cydia - от меню "Home" --->"Featured Packages" инсталираме BossPrefs
3. От меню "Manage" ---> "edit" ---> "Add" добавяме сорса "http://quantx.org/iphone/"
4. След това избираме този сорс и инсталираме "iPhonetic (2.1)". Благодарим на VladTheImpaler
Смяната на клавиaтурата между фонетична и БДС става чрез BossPrefs - там ще се появи един контролер - BDS Keyboard :) Мисля, че е логично, че трябва да имате инсталиран BossPrefs, за да можете да ползвате БДС клавиатурата (фонетичната е по подразбиране включена). Това, което не е логично, но се налага поради няколко причини, е че трябва да премахнете всякаква предишна версия на локализацията.
5. Рестартираме телефона. От Setting - General - International - Добавяме руска клавиатура (която е станала вече на БГ :) ) Regional format - Български и Language - Български (ако го желаем :) )
6. Отваряме App Store, избираме си някое free приложение. ( преди това трябва да имате акаунт в itunes ) и го инсталираме. Как се прави акаунт чети тук
7. Вече сме готови и за кракнати. Цялата колекция е тук. Файловете са с разширение .ipa. Двоен клик в/у него и той се зарежда във вашия itunes и след това си го синхронизирате с телефона. Благодарим на JohnnyBravo
8. Двете версии, с включени речници..не е необходимо нищо друго да се прави...
Речник БГ-En/En-Bg - WeDict
Речник БГ-En/En-Bg - WeDictPro
Публикувай отговор