Iphone SE Проблем с батерията след смяна на дисплей
Iphone SE Проблем с батерията след смяна на дисплей
Здравейте съфорумци, ползвам iphone se и имам следния проблем. Пролетта си счупих дисплея и ха днеска ха утре та цяло лято не можах да го сменя. Преди месец си поръчах дисплей от олх (някво китайче) и си го смених.Не помня точно от кога но останах с впечатление, че батерията взе да пада доста бързо откакто смених дисплея. Няколко пъти телефона се изключваше на около 20 процента, понякога пък от 90% пада бързо на 59% а понякога на 1% искарва няколко часа. Опитах с така нареченото калиброване на батерията но нещата си остават същите горе долу. Също така откакто смених дисплея забелязах, че яркостта сама се нямаля а авто контраста е изключен в настройките. Та въпроса ми е къде да търся проблема и заслужава ли си правенето. Обмислях да сменя батерията но като гледам какви са дисплейте как да си купя и такава батерия
Казаха ми също, че от влага е възможно да окисли конекторите и да прави този проблем а аз попринцип съм колоездач и доста пъти телефона в джоба ми е вир вода. Иначе от към работа на функциите и производителността и бързината на телефона нямам никакви проблеми. Някой ако помогне да разреша проблема ще съм много благодарен.

Re: Iphone SE Проблем с батерията след смяна на дисплей
Забравих също да кажа, че телефона е на 2 години а живота на батерията е 80%
- Ivan_vylka
Тя и батерията си е за смяна щом е вече на 80%, но това за тия магарии, които ти прави дисплея с намаляване на яркостта и т.н. си търси вината в китайския дисплей. За това по принцип решиш ли да правиш счупен телефон и да искаш да продължиш да си го ползваш без да има проблеми, единствения начин е да отидеш в оторизиран сервиз и да ти го направят компетентни служители с оригинални части. Всичко останало е обречено на “успеха”, който имаш ти в момента. Наистина е скъпо в оторизиран сервиз, но после не го мислиш. А относно батерията, ако мислиш да взимаш пак китайска, по-добре си стой със сегашната.
iPhone 11
А от къде мога да взема оригинална?
- Ivan_vylka
Оригиналните части не се продават на свободния пазар. Те са само в тези сервизи, които ти казах и ти ги сменяват там, а не ги дават сам да си ги сменяваш. Такива сервизи за България са Creative Center, iStyle и Булграм. Батерията със смяната й струва около 100 лв. и има 3 месеца международна гаранция, от която можеш да се възползваш във всяко едно представителство на Apple в света, ако се наложи. Но след като вече сам си отварял един път телефона, а си сложил и китайски дисплей, мисля, че изобщо няма да го приемат вече телефона в оторизиран сервиз.
iPhone 11
Благодаря за информацията.