Намокрен iPhone

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
kawabiker

Re: Намокрен iPhone

Мнение от kawabiker »

Изплакни го под течаща вода с четка за зъби, като го държиш вертикално и е обърнат надолу .
Тина
Обратна връзка:

Мнение от Тина »

Не се оправя. Все още се чува като заглъхнало.
iPhone 4 16GB ФЗ
iPhone 5S 16GB Unlocked
iPhone 7 128GB Unlocked
iPhone XS 64GB Unlocked
iPad Air WiFi 16GB
MacBook Pro Retina 13''
Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 3
Аватар
centur

Мнение от centur »

С гореща вода (е, не буквално 100 градуса, ама да е топла, колкото да измие шоколад) го "изкъпи" и след това с прахосмукачка с най-малката приставка издърпай водата (шоколада или каквото е останало там) - няма да наводниш прахосмукачката с 2 - 3 капки вода от високоговорителя (или слушалката).
Apple iPhone 12 Pro Max (128GB) Silver
Apple AirPods v2
Apple Apple Watch Nike S6 GPS 44мм
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Дам...и като цъфне мембраната на говорителя, кой ще го плаща? "Омен си дейба" викаше един фейсбук герой...

Тинке, миеш както ти казват, отръскваш и си намираш отнякъде малко силика гел, примерно от капачката на някое лекарство/витамини в ефервесцентни таблетки. Ръсваш малко от прашеца около и го затваряш за през нощта в кутия. Кот - такоа, ако не стане - опираш до профи услугите на някой сервиз.
"Мисля-значи съществувам"
Тина
Обратна връзка:

Мнение от Тина »

Здравейте,
Успях да възстановя силата на звука, вече не се чува така тихо и заглъхнало, но не мога да оправя качеството на звука.
Беше кристално при разговор, сега има едно пръщене на отсрещния глас при говор. Предполагам, че не успявам да изчистя напълно остатъците и поради това има нарушение все още. Има ли още него, което мога да направя или да повторя процедурата още няколко пъти?
Устройството е гаранционно все още и ако го дам в Мтел, ще ми го държат един месец, а нямам резервен в момента. Ако отида в сервиз, ще ми отпадне гаранцията. Поради тази причина се интересувам от алтернативи.
iPhone 4 16GB ФЗ
iPhone 5S 16GB Unlocked
iPhone 7 128GB Unlocked
iPhone XS 64GB Unlocked
iPad Air WiFi 16GB
MacBook Pro Retina 13''
Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 3
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Отиди в криейтив, не в ментел. Там обикновенно се справят за няколко дни само.
"Мисля-значи съществувам"
Тина
Обратна връзка:

Мнение от Тина »

Така и смятам да направя. Тъкмо им пишех имейл за информация като прочетох поста ти. Благодаря.
iPhone 4 16GB ФЗ
iPhone 5S 16GB Unlocked
iPhone 7 128GB Unlocked
iPhone XS 64GB Unlocked
iPad Air WiFi 16GB
MacBook Pro Retina 13''
Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 3
bpmariposа

Re: Намокрен iPhone 6s

Мнение от bpmariposа »

Здравейте, случи ми се и на мен(за съжаление не за първи път). Преди 4 дни дъщеря ми си загуби телефона в снега. търсихме го но не го открихме, предполагам батерията му е свършила или от прозвъняванията е дал на късо. Четири дни в снега, дори си е направил ледена формичка на мястото където го открихме. Сега ще ползвам вашите инструкции за ориза и доброто подсушаване (може калъфа да го е спасил малко ??!!?) Но ако оцелее Iphone печелят точка за мен :)
bpmariposа

Мнение от bpmariposа »

:x :x :x телефона проработи, но бутона за включване и изключване отказва. Ще го водя в сервиз, но всичко изглежда чудесно :) Не мога да повярвам :) Браво на Iphone!!!!
Публикувай отговор