Покупка на чисто нов iPhone от онлайн магазин? Отварян ли е?

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
emil.hrisstov

Покупка на чисто нов iPhone от онлайн магазин? Отварян ли е?

Мнение от emil.hrisstov »

Здравейте,

Нов съм във форума и потърсисх подобна тема, но не намерих необходимата информация. Предварително се извинявам ако се повтарям с въпроси.

Обмислям покупката на нов телефон (7 или 7+) и разглеждам както физическите магазини така и онлайн такива (предимно през pazaruvaj.com). Питането ми е свързано с онлайн покупката. Търговците се кълнат че телефоните са неразпечатвани, ФО, чисто нови и тн, но всички знаем за измамите, които нерядко се случват с телефони поръчвани онлайн. Аз лично съм гледал как запечатват с фолио "чисто нови iPhone-и" и ги пращат за нови, та има ли признаци по които да си личи, че телефона е разпечатван някога, на по-старите имаше стикери, които като скъсаш после няма как да възстановиш, на 7ците гледам е с едно слипче което стърчи и се дърпа нагоре, не знам като се разпечата веднъж след това може ли да се запечата пак ?:-/ .
Куриерските опции са преглед преди да платаиш, разбира се, но то като го погледнеш телефона на пръв поглед изглежда "неразпечатан" и после като го отвориш почват изненадите. Дори наскоро ми попадна клип с пратен през амазон телефон, фабрично "запечатан" и вътре имаше трупче вместо така желания iPhone B-)
Аватар
centur

Re: Покупка на чисто нов iPhone от онлайн магазин? Отварян ли е?

Мнение от centur »

Аз съм си купувал от eMag (една Lumia преди време) - в запечатана със стикер кутия пристигна.
Apple iPhone 12 Pro Max (128GB) Silver
Apple AirPods v2
Apple Apple Watch Nike S6 GPS 44мм
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

Колега, ти си си от говорил на въпроса преди да го зададеш и сега си търсиш събеседници да си полафиш. Какво очакваш да седнем и да равиваме теории на конспирацията? След като си толкова мнителен отиди при някой от мобилните оператори и си купи от тях. Или пък от търговските вериги. Там ги разпечатват пред теб.
И не може да сме по-дяволи от другите , пък да сме и на тяхното ниво. Хем искаш да спестиш някоя стотарка, хем па всичко да ти е наред. Не става!
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
emil.hrisstov

Мнение от emil.hrisstov »

Добре, благодаря :)

Може да се трие.
v1111

Мнение от v1111 »

Винаги има риск , онлайн магазина/търговеца/ не го интересува какво се случва след продажба на стоката. Защо да не ги преопаковат телефоните и да ги продават за нови?
iPhone 10Х & 6S Ф.О.

http://www.apple.com

Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

v1111 написа:... , онлайн магазина/търговеца/ не го интересува какво се случва след продажба на стоката...
А другите търговци па сън ги не лови, какво ли се случва с телефоните след продажбата. Дали са им сложили протектори, калъфи, бъмпери, зареждат ли ги редовно...???
Абе, да не си на мястото на такъв загрижен за стоката си търговец!
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
v1111

Мнение от v1111 »

gorgior написа:
v1111 написа:... , онлайн магазина/търговеца/ не го интересува какво се случва след продажба на стоката...
А другите търговци па сън ги не лови, какво ли се случва с телефоните след продажбата. Дали са им сложили протектори, калъфи, бъмпери, зареждат ли ги редовно...???
Абе, да не си на мястото на такъв загрижен за стоката си търговец!
Преди няколко години купихме Самсунг 5 S за подарък на наш колега ,пенсионираше се. Човека си получи телефона по куриер ,почерпи и бе оохохох ,щастлив.Същият обаче не бе в час с техниката , а не го и донесе да го видим аджеба телефона..Мина време и телефона спял да зарежда ,нашия човек го занесъл в сервиз упоменат в гаранцията и о чудо телефона бил китайско МЕНТЕ. Обади ни се да каже за проблема , ние потърсихме търговеца в интернет ама К*Р няма такъв онлайн магазин вече .Ако го бяхме купили тогава телефона от магазин щеше да е друго. Този колега е скромен и даже не се е изфукал с придобивката та някой да го види и му каже , че е фейк..

А сега умувай
iPhone 10Х & 6S Ф.О.

http://www.apple.com

Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Той ли да умува или ти?
P.S. В аптеките на Марешки има гинко билоба в промоция. Знам, че помага за забравяне, ама забравянето предполага, че някога си знаел нещо...
"Мисля-значи съществувам"
Публикувай отговор