Покупка на Iphone 7

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
v1111

Re: Покупка на Iphone 7

Мнение от v1111 »

Alxx написа:
v1111 написа:Политика на Apple , ако не знаеш те не ремонтират.
Това отдавна не е вярно, Венко.
Човек ,миналата година м август ,сега жена ми се кефи на нов апарат.Смениха го в "Креатив"
iPhone 10Х & 6S Ф.О.

http://www.apple.com

Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Имало е причина, иначе ако беше за бутон, дисплей, батерия и т.н., щяха да ти го ремонтират. Не прави заключения за условията на база личен опит с единствена бройка ;)
"Мисля-значи съществувам"
Gibi

Мнение от Gibi »

Alxx написа:Проблемът е доказването на собственост. При забравен клауд, трябва да се обърнете към Епъл с оригиналните документи за покупка, а такива получавате само от официален дистрибутор и то ако стоката е за местния пазар, а не пренасочена(като продуктите на ментел, техномаркет и т.н.). Теленор(колкото и да не ми се иска), iStyle, Криейтив, всичко останало е препродадена стока и техните фактури не вървят пред Епъл. Рядък проблем е, но го вземете предвид.

П.С. Носител на правата за България е фирма Апком и ако стоката минава през тях, тогава не би трябвало да има проблем.
Ще се опитам да не попадам в такива случки,благодаря ти.
Gibi

Мнение от Gibi »

Какво мислите за това: https://m.olx.bg/ad/chisto-nov-iphone-7 ... 6UPpR.html
Аватар
centur

Мнение от centur »

По-добре си го купи от iSTYLE, но да си спокоен, че всичко е наред (не е краден, има 2 годишна гаранция), отколкото да спестиш 200 лв. и да се набуташ с такъв. Този "английския" може да се окаже, че е blacklist-нат, ако го е обявил за изгубен/откраднат (в България няма проблем да го ползваш, но ако излезеш в чужбина и не ти намира мрежа да не се чудиш защо).
Apple iPhone 12 Pro Max (128GB) Silver
Apple AirPods v2
Apple Apple Watch Nike S6 GPS 44мм
Gibi

Мнение от Gibi »

centur написа:По-добре си го купи от iSTYLE, но да си спокоен, че всичко е наред (не е краден, има 2 годишна гаранция), отколкото да спестиш 200 лв. и да се набуташ с такъв. Този "английския" може да се окаже, че е blacklist-нат, ако го е обявил за изгубен/откраднат (в България няма проблем да го ползваш, но ако излезеш в чужбина и не ти намира мрежа да не се чудиш защо).
Тези телефончета все повече ми харесват но и учудват как мога да бъда пробутан с какви ли не цаки ... o_O
Аватар
gogi71

Мнение от gogi71 »

Alxx написа:Проблемът е доказването на собственост. При забравен клауд, трябва да се обърнете към Епъл с оригиналните документи за покупка, а такива получавате само от официален дистрибутор и то ако стоката е за местния пазар, а не пренасочена(като продуктите на ментел, техномаркет и т.н.). Теленор(колкото и да не ми се иска), iStyle, Криейтив, всичко останало е препродадена стока и техните фактури не вървят пред Епъл. Рядък проблем е, но го вземете предвид.

П.С. Носител на правата за България е фирма Апком и ако стоката минава през тях, тогава не би трябвало да има проблем.
Е ако си пази касовия бон ,няма проблем дали е купен от Мтел,Техномаркет ,Технополис ,Зора и т.н:)
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Ами, пробвай - аз съм пробвал :) Всичко от неофициален риселър е препродажба , неотчетена в Епъл.
v1111

Мнение от v1111 »

Gibi написа:Какво мислите за това: https://m.olx.bg/ad/chisto-nov-iphone-7 ... 6UPpR.html

Купувай , гледай да не е реплика само.Всеки оригинален продукт на "ябълката" има 1 г международна гаранция ,в оторизиран сервиз не ти е нужна гаранционна книжка дори ако се наложи ремонт.
iPhone 10Х & 6S Ф.О.

v1111

Мнение от v1111 »

Alxx написа:Имало е причина, иначе ако беше за бутон, дисплей, батерия и т.н., щяха да ти го ремонтират. Не прави заключения за условията на база личен опит с единствена бройка ;)

За дисплеите съм съгласен ,в един форум за България четох ,че собственик на iPhone X се е появила прословутата зелена черта на дисплея и в "Креатив" са сменили дисплея само.Човека си е сверил серийния номер на апарата и уви ...само смяна на дисплий.
iPhone 10Х & 6S Ф.О.

Gibi

Мнение от Gibi »

v1111 написа:
Gibi написа:Какво мислите за това: https://m.olx.bg/ad/chisto-nov-iphone-7 ... 6UPpR.html

Купувай , гледай да не е реплика само.Всеки оригинален продукт на "ябълката" има 1 г международна гаранция ,в оторизиран сервиз не ти е нужна гаранционна книжка дори ако се наложи ремонт.
Как става без гаранционната книжка,по имеи?
Gibi

Мнение от Gibi »

Alxx написа:Ами, пробвай - аз съм пробвал :) Всичко от неофициален риселър е препродажба , неотчетена в Епъл.
А това води до ?
v1111

Мнение от v1111 »

Gibi написа:
v1111 написа:

Как става без гаранционната книжка,по имеи?
В оторизираните сервизи си имат програмка и когата закачат телефона ти на компа се вижда :
Имей адрес и сериен номер
Кога е произведен /дата ,седмица ,месеци година/
Дата на продажба
Щом не е минала една календарна година от дата продажба не им трябва гаранционна карта.Казвам го от опит с "Креатив сервиз" Единствено искат да не е включен "Find My Phonе" функцията когато им оставяш устройството .
Последно промяна от v1111 на 23 Яну 2018, 16:42, променено общо 1 път.
iPhone 10Х & 6S Ф.О.

Gibi

Мнение от Gibi »

Доста опростено но все пак е неприятно да стигнеш до сервиз...
v1111

Мнение от v1111 »

Gibi написа:Доста опростено но все пак е неприятно да стигнеш до сервиз...
Нали за това имаш 1 г международна гаранция.Представи си ,че iPhone си го купил в Германия ,прибрал си се в Англия където учиш и имаш нужда от сервиз гаранционната карта от България ли ще носиш ?
За това е международната гаранция.
iPhone 10Х & 6S Ф.О.

Gibi

Мнение от Gibi »

v1111 написа:
Gibi написа:Доста опростено но все пак е неприятно да стигнеш до сервиз...
Нали за това имаш 1 г международна гаранция.Представи си ,че iPhone си го купил в Германия ,прибрал си се в Англия където учиш и имаш нужда от сервиз гаранционната карта от България ли ще носиш ?
За това е международната гаранция.
Друга ми беше мисълта колега но както и да е благодаря ти,това го знам за международната гаранция
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Gibi написа:
Alxx написа:Ами, пробвай - аз съм пробвал :) Всичко от неофициален риселър е препродажба , неотчетена в Епъл.
А това води до ?
Е, предния ми пост не прочете ли?
Gibi

Мнение от Gibi »

Alxx написа:
Gibi написа:
А това води до ?
Е, предния ми пост не прочете ли?
Ясно
Аватар
gogi71

Мнение от gogi71 »

Пълни глупости,със една дума искам iPhone ама ако може да е без пари !
Gibi

Мнение от Gibi »

gogi71 написа:Пълни глупости,със една дума искам iPhone ама ако може да е без пари !
Като са глупости,не чети а дирекно отивай в друга тема...
Аватар
gogi71

Мнение от gogi71 »

Детко,толкова много съм се занимавал със тъпия ви FMI ....няма как да не чета глупости +:)
v1111

Мнение от v1111 »

gogi71 написа:Детко,толкова много съм се занимавал със тъпия ви FMI ....няма как да не чета глупости +:)
Днешните младежи "знаят мноого" , те питат и ако отговора не им хареса почват да философстват ,остави го да се наиграе та дано после се вслуша в дадения съвет ,а ти се нервиш......релакс.
iPhone 10Х & 6S Ф.О.

v1111

Мнение от v1111 »

За мен въпроса е приключил.
iPhone 10Х & 6S Ф.О.

Gibi

Мнение от Gibi »

Добре хора вижте,не съм поискал някой да ми го подари или да ми го даде на тройно по ниска цена,допитвам са това ще ми е първи продукт с ябълка и АКО ми допадне оферта исках да знам с какво да внимавам за да не се набутам.
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Понеже явно не вдяваш, ще го подчертая изрично:
Няма "оферти" за продукти от Епъл. Има официални продавачи и най-малко боли глава ако си го купиш от тях. Начели сме се на теми "купих го от..." и после "как ме пр**б*ха...". Ако искаш да се наредиш и ти там, продължавай да си търсиш "оферта".

P.S. Много ми е любопитно, как всички коментари за iPhone 7 в "пазарувай" са писани от потребители, на които под поста пише "поръчката изпълнена от..." все някоя от фирмите, тагнати от пазарувай като "коректна фирма" и никой, купил от оператор, iStyle, Creative(тия сигурно са от некоректните) и т.н.??? Нали ти мина през ума как се става "коректна фирма" в България? Тия све тарикати си шарят.
Публикувай отговор