Зареждане на iPhone 7 с неоригинален кабел

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
Аватар
totopz
Обратна връзка:

Зареждане на iPhone 7 с неоригинален кабел

Мнение от totopz »

Имам няколко неоригинални кабела, които използвам в къщи, в работата и в колата. Общо взето от както имам iPhone 7 не ми се е налагало да ги използвам много често. На скоро пътувах с колата и ми направи впечатление, че батерията адски бавно се зарежда дори при пусната навигация започва да пада. В работата пък като вързах кабела за лаптопа дава, че зарежда, но изобщо не вдига проценти. В къщи с неоригиналния кабел зарежда, но имам чувството, че е по-бавно отколкото с оригиналния.

Всички тези проблеми, които описах ги нямах преди докато бях с iPhone 6. Някой знае ли защо така се получава с 7-цата?
Аватар
mitku
Обратна връзка:

Re: Зареждане на iPhone 7 с неоригинален кабел

Мнение от mitku »

Бих казал, че това е нормално. Просто трябва да си намериш други кабели. Има и неоригинални, които ще вършат работа (почти) като оригиналните... но - да, повечето фалшиви кабели няма да стават.
iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3

* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
Аватар
totopz
Обратна връзка:

Мнение от totopz »

Но защо при iPhone 6 нямаше проблеми със същите тези кабели, а сега с 7-цата има? Иначе ясно, че сигурно трябва да си купя по-хубави кабели.
Аватар
mitku
Обратна връзка:

Мнение от mitku »

Не знам защо. Но просто е така. Някои телефони се разбират по-добре с някои фалшиви кабели, а други - не. Така си е от доста отдавна, не е ново за 7-цата само. Например при мен имах на времето 3GS, който беше по-капризен от 4S.
Като започне да зарежда бавно, значи трябва да смениш кабела. Факт. А как точно се "бъгва" и защо... не съм ровил.
iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3

* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
Аватар
totopz
Обратна връзка:

Мнение от totopz »

В този ред на мисли - някой знае ли от къде може да се купи приличен кабел на нормална цена? В iStyle като гледах цените на кабелите си мисля, че хората там не са си пили хапчетата.
dellman

Мнение от dellman »

totopz написа:В този ред на мисли - някой знае ли от къде може да се купи приличен кабел на нормална цена? В iStyle като гледах цените на кабелите си мисля, че хората там не са си пили хапчетата.
Прегледай в ОЛХ за кабели от марките Anker и RAVPower. От тези марки конкретно кабелите им са доста по-добри спрямо оригиналните като издръжливост(поне за мен), а и са MFI сертифицирани. Може да си ги поръчаш от Амазон ако ти се занимава.
Аватар
@lex79

Мнение от @lex79 »

В dice.bg има кабели на по-поносими цени.
★ ММ & iOS ★
Публикувай отговор