PUSH E-Mail въпросче
PUSH E-Mail въпросче
Настроил съм 3 E-Mail акаунта( Yahoo, Gmail, и един личен). Проблемът ми е следния: единствено от Yahoo си получавам пощата без да се налага да влизам и да рефрешвам. При другите два, трябва да вляза и да рефрешна за да си получа новите мейли( малко дразнещо). Не, че ми е голям проблем но все пак ако има някакво решение, ще съм много доволен. 

Glory Glory Man Utd
Re: E-Mail въпросче
И трите мейла не поддържат push технология, така че някаква принципна разлика м/у тях няма. Направи си настройки на всеки час да ги синхронизира.
Добре, благодаря ти!!! Все пак видях, че Yahoo поддържа Push а другите два НЕ.
Glory Glory Man Utd
това не е "пуш"....просто се "fetch-ва" мейла...
Push поддържат само MobileMe на Apple и MS Exchange.
Push поддържат само MobileMe на Apple и MS Exchange.
Като вляза в Настройки-> Получ. на данни ->За напреднали и като ми излязат и трите мейла само Yahoo акаунта има опция Push. Другите два имат само Fetch. Но както и да е, благодаря ти за инфото отново.
Glory Glory Man Utd
От вчера имам проблем с E-Mail. Като си вляза в някой от акунтите и получа нов мейл веднага излиза. С 2.1 съм, пробвах с Fix user dir permission но пак не се получи. Ако някой може да одари едно рамо ще съм му много благодарен, че ми е и доста важно проверката на e-maila
Glory Glory Man Utd
Прав сиthunder4o написа:Като вляза в Настройки-> Получ. на данни ->За напреднали и като ми излязат и трите мейла само Yahoo акаунта има опция Push. Другите два имат само Fetch. Но както и да е, благодаря ти за инфото отново.

Затова, защо те изплюва- нямам идея...но защо не ги изтриеш и пак добавиш. Все пак на iphone не се създават собствени директории, в смисъл нищо няма да загубиш.
Мисля, че се оправих. Просто махнах програмата Intelliscreen, която не бях излекувал и за сега всичко е наред. Може би от това бил проблема. Ако все пак отново започне да излиза от мейлите, ще драсна още някой друг ред.
P.S. Програмата просто я бях инсталирал, БЕЗ да я акивирам, но при едно от излизанията от мейла ми се появи логото на програмата и за това реших да я махна.
P.S. Програмата просто я бях инсталирал, БЕЗ да я акивирам, но при едно от излизанията от мейла ми се появи логото на програмата и за това реших да я махна.
Glory Glory Man Utd
Аз искам да се вмъкна тук с един въпрос - някой тества ли е този push на yahoo-то? Аз си настроих емайл акаунта там, но когато ми е затворено Mail прилойението не ме алармира за пристигнал нов e-mail.
Искам да попитам накой друг, който ползва yahoo дали и при него е така или при мен нещо не е на ред.
Искам да попитам накой друг, който ползва yahoo дали и при него е така или при мен нещо не е на ред.
Тошко, току що го тествах при мен....за съжаление нищо не "пушва".....
За съжаление е така.
Обаче поне маркира съобщенията като прочетени и ги мести в директориите (за директориите не съм 100% сигурен, но предполагам, че ги мести).
Обаче поне маркира съобщенията като прочетени и ги мести в директориите (за директориите не съм 100% сигурен, но предполагам, че ги мести).
Аз си получавам мейлите от yahoo без да се налага да влизам и да рефрешвам. Pusha си работи.
Glory Glory Man Utd
thunder4o ама отваряш ли Mail приложението преди това или както си стои телефона и си показва иконките получаваш съобщението?
Ами чесно да ти кажа ей сега пак го тествах понеже видях, че вие не си ги получавате, трябваше да изчакам поне 20 мин. за да го получа. Чесно казано, май нещо не работи както трябва тоя Push. Ще тествам още мало и ще пиша.
Glory Glory Man Utd
Направих проучване по въпроса и се оказа, че "пуш" функцията на yahoo има проблем със старите акаунти.
Направих си нова пощенска кутия и "пуш" функцията работи на шест!!!
С други думи, ако искате да имате безплатен "пуш" e-mail - yahoo е вашият избор за сега.
Направих си нова пощенска кутия и "пуш" функцията работи на шест!!!
С други думи, ако искате да имате безплатен "пуш" e-mail - yahoo е вашият избор за сега.
Благодаря ти за инфото, предполага , най - вероятно заради това ( стар акаунт ) от време на време си получавам мейлите без да се налага да влизам в приложението, но от време на време пък не става.
Glory Glory Man Utd
-
Аз немога да си настроя имейла да ми изпраща имейли, преди последния рестор работеше перфектно, сега отказва да праща. При настройките на мейла а по точно в IDENTIFICATION липсва възможност да не се ползва парола, а има останалите възможности като MD5 challenge, NTLM, HTTP MD5 DIGEST. трува ми се че е там проблема, защото в имейла на макбука има същия IDENTIFICATION, но там има възможност да не се ползва. Нещо стана много сложно май, както и да е ...

iphone 3G/8Gb firmware 2.2 by Alveliky
MacBook Black user
MacBook Black user
Най - лесно пробвай наново да си добавиш акаунта. Или пък виж как ти е настроен сървара за изходящи мейли. Или пък пробваи с Fix Dir Permission
Glory Glory Man Utd
Re: PUSH E-Mail въпросче
ammcfc и аз пробвах с нов акаунт, но отново не рабетеше 
Ще хвана пак да пробвам като има време, дано тръгне.

Ще хвана пак да пробвам като има време, дано тръгне.
Моят скромен съвет е да престанете да се занимавате с този бъгав yahoo. Един път праща, друг път не.
Ето едно безплатно решение:
1. Регистрирате си пощенска кутия в http://mail2web.com/
Ползва MS Exchange Server и push технологията работи безотказно. Проверено - 100 от 100...
2. Ако старите ви пощенските кутии поддържат Forwarding (пренасочване), пренасочвате си мейла към mail2web.
Това ще ви гарантира известяване за нов e-mail на мига.
Поздрави
Ето едно безплатно решение:
1. Регистрирате си пощенска кутия в http://mail2web.com/
Ползва MS Exchange Server и push технологията работи безотказно. Проверено - 100 от 100...

2. Ако старите ви пощенските кутии поддържат Forwarding (пренасочване), пренасочвате си мейла към mail2web.
Това ще ви гарантира известяване за нов e-mail на мига.
Поздрави
Аз още снощи го пробвах това http://mail2web.com/" onclick="window.open(this.href);return false; наистина работи, но така и не остана време да тествам Outlook-а дали ще може също да се върже. А и нещо не ми хареса идеята да препращам всичката си лична поща към този страннен сайт.
Иначе гледам продава се Microsoft Exchange хостинг някъде за около $10/месец за 1 email акаунт, но за момента не ми се дават
Иначе гледам продава се Microsoft Exchange хостинг някъде за около $10/месец за 1 email акаунт, но за момента не ми се дават

Не смятам, че проблемът си заслужава 10$, а той не е толкова голям. Забелязах също че като дадещ в настройки на в Push -> Fetch -> На всеки час и пак става ( понякога ) да си получаваш мейла без да има нужда да влизаш в съмата програма Mail. Даже току що получих един мейл без да съм влизал, и то не от Yahoo или Gmail ами от един друг личен.
Glory Glory Man Utd
А като си въведете yahoo account само новите писма ли почва да ви тегли? Понеже си сложих служебната поща и щом го активирах ми изтегли всички писма от януари насам (към 200 и нещо) и голямо триене падна... А в yahoo-то са доста повече от 200.
Здравейте,
Искам искам да попитам вече кои пощенски кутии предлагат push? Не мисля, че е проблем и другата технология, която обновява на 15 мин, но при мен с абв.бг не работи. Трябва да влизам и всеки път ръчно да рефрешвам. Според мен е така защото телефона докато е заключен не работи с wi-fi мрежата, т.е. се изключва. Това така ли е? Можете ли да ми кажете как писмата ми да идват автоматично без да се налага да рефрешвам и без да се налага да си оставям телефона отключен? Благодаря ви предварително.
Искам искам да попитам вече кои пощенски кутии предлагат push? Не мисля, че е проблем и другата технология, която обновява на 15 мин, но при мен с абв.бг не работи. Трябва да влизам и всеки път ръчно да рефрешвам. Според мен е така защото телефона докато е заключен не работи с wi-fi мрежата, т.е. се изключва. Това така ли е? Можете ли да ми кажете как писмата ми да идват автоматично без да се налага да рефрешвам и без да се налага да си оставям телефона отключен? Благодаря ви предварително.
iPhone 3GS (32GB/FU)
OS Version: 6.0.1 (8C148a)
Firmware: 05.16.07
Model: MC141DN (T-Mobile DE)
iPhone 4 (16GB/FU)
OS Version: 6.1.3 (9B208)
Firmware: 04.10.01
Model: MC603DN (Vodafone DE)
iPhone 6 (64GB/FU)
OS Version: 9.3.3 (13G34)
Firmware: 4.71.00
Model: MG4F2ZD/A (Swisscom CH)
OS Version: 6.0.1 (8C148a)
Firmware: 05.16.07
Model: MC141DN (T-Mobile DE)
iPhone 4 (16GB/FU)
OS Version: 6.1.3 (9B208)
Firmware: 04.10.01
Model: MC603DN (Vodafone DE)
iPhone 6 (64GB/FU)
OS Version: 9.3.3 (13G34)
Firmware: 4.71.00
Model: MG4F2ZD/A (Swisscom CH)
GMail-а има такава опция. Мисля че и Яху предлага пуш, но не съм сигурен. Уайърлес-а прекъсва, когато телефонът "заспива", така че остава опцията пушът да се осъществява през мобилният нет и тогава няма да имаш проблеми с рефрешването.
"Legio Patria Nostra"