Проблем със звука при Iphone 7

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
jivodara_tomova86

Проблем със звука при Iphone 7

Мнение от jivodara_tomova86 »

Здравейте!
Нова съм във форума. Поразрових се, за да намеря подобен въпрос, дори писах в една от под темите, но реших да създам и тази. Ако админите преценят, че е излишно нека я изтрият.
Имам айфон 7 от почти два месеца (като цяло си работя много добре с него и въпроса, който ще задам не опира до копчето за звука).
На два пъти ми се случва вече телефона да загуби звук. Звуците са пуснати и увеличени доста, а при позвъняване няма никой.
Днес забелязах и че като опитам да сменя мелодията на звънене също не ми я пускаше (или нямаше звук и при опит да пусна). Оправя се след рестартиране на устройството, но си е недостатък.
Някой има ли същият или подобен проблем? Да ползвам ли гаранцията?
Същия проблем има и един приятел и той се чуди на какво се дължи.
Аватар
angelovarna
Обратна връзка:

Re: Проблем със звука при Iphone 7

Мнение от angelovarna »

Пробвай първо с един factory reset.
Apple MacBook Pro 13" | iPhone XR | iPhone 7 | iPad | Apple TV
angel_ito

Мнение от angel_ito »

Здравейте! Не знам дали тук е мястото, но ми се иска да задам следния въпрос. Имам Iphone 7 Jet Black и забелязах, че говорителя от ляво в долната част на телефона не издава никакъв звук или ако издава е твърде тих... Разходих се до Теленор, да не заформям скандала без да знам, дали това е нормално и от там ми излезнаха със заключението, че това е нормално за телефона, дори пробвах там изложения апарат и... да, същата работа - силен звук от десния говорител и почти нулев до никакъв от левия. Телефона е на 10 дена! Това нормално ли е или аз грешката, че не знам?
Аватар
centur

Мнение от centur »

angel_ito написа:Това нормално ли е или аз грешката, че не знам?
Да, нормално е, защото другият високоговорител се намира отзад (някъде около логото), а дупчиците от лявата страна са симетрично разположени, за заблуда, че и там има говорител, но всъщност там има микрофон.
Apple iPhone 12 Pro Max (128GB) Silver
Apple AirPods v2
Apple Apple Watch Nike S6 GPS 44мм
angel_ito

Мнение от angel_ito »

Благодаря за урока :)
Udi80

Мнение от Udi80 »

Изображение

Здравейте нов съм тук, но доколкото разбирам английски говорителите са два (звука е стерео)
но iPhone трябва да е хоризонтално (легнал на дългата страна)
единия е долу в дясно (дупчиците в лявата страна са микрофон и са направени за симетрия - което е супер за мен)
и втория е горе - това всъщност е говорителя от който чуваш при разговор (един и същ е говорителя поне доколкото си го преведох)

пп
Интересени факти са, че:
- Apple iPhone 7 и Apple iPhone 7plus имат два пъти по силен звук от 6s,
- Apple iPhone 7 и Apple iPhone 7plus при обръщане (въртене на 180 градуса) разменят левия и десния канал на стереото така че винаги да се чува еднакво.
Apple iPhone 7plus 128 Gb black
Публикувай отговор