Здравейте. Искам да закупя Айфон 7 от един продавач в ОЛХ. Телефона е с опаковка, не е разпечатван, с гаранция към Теленор.
Искам от вас съвет какво трябва да гледам, за да не ме измамят най вече с гаранцията. Ще сравня IMEA на телефона и този на гаранцията... това е което знам да направя. Питам защото разликата в цената не е малка, например 128GB Jet Black го намирам за по 1350лв, а без договор по магазините (не искам да подписвам нов договор към Теленор) цената е доста висока спрямо тази.
Всеки съвет ще ми бъде от полза.
Благодаря Ви!
iPhone 7 от OLX?
Re: iPhone 7 от OLX?
Първата ти работа е да провериш iCloud-а: https://www.icloud.com/activationlock/ (ако всичко е наред трябва да пише Activation Lock: Off).
След това сравняваш IMEI-то на телефона с това на кутия дали пасва. На гаранцията трябва печат, датата на закупуване, попълнен IMEI номер и задължително касова бележка (в някои случаи фактура, ако е за фирма).
Ако всичко до тук е наред: започваш тестване на камера, звук по време на разговор и т.н., но да знаеш, че апаратите от Telenor са заключени до изтичане на договора, т.е. ще ти работи само карта на Telenor - сигурно затова го продава за толкова.
След това сравняваш IMEI-то на телефона с това на кутия дали пасва. На гаранцията трябва печат, датата на закупуване, попълнен IMEI номер и задължително касова бележка (в някои случаи фактура, ако е за фирма).
Ако всичко до тук е наред: започваш тестване на камера, звук по време на разговор и т.н., но да знаеш, че апаратите от Telenor са заключени до изтичане на договора, т.е. ще ти работи само карта на Telenor - сигурно затова го продава за толкова.
Apple iPhone 12 Pro Max (128GB) Silver
Apple AirPods v2
Apple Apple Watch Nike S6 GPS 44мм
Apple AirPods v2
Apple Apple Watch Nike S6 GPS 44мм