Съвет при покупка на mac

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с компютрите на Apple - MacBook Air, Macbook Pro, Mac Mini, iMаc, Mac Pro, а също така и за операционанта система Apple OS X...
Crashev

Съвет при покупка на mac

Мнение от Crashev »

Здравейте, от доста години насам използвам apple продукти, но не съм имам mac, в момента се оглеждам да закупя втора ръка такъв поради факта, че нов ми идва доста скъпичко :)) . Та попринцип съм се спрял на 15 инчов без ретина от 2011 на който да сложа 16 гб рам и ssd, но четох че има проблеми с дъната, другата опция е 13 инчов 2011/ mid 2012 на който да се направи същия ъпгрейд. Компютра ще бъде използвал предимно за интернет, писане на курсови и проекти (все още съм студент), гледане на медия и малко "photo editing " поради факта, че съм любител фотограф, затова и съм се насочил към 15 инча. Моля за съвет наистина ли създават много проблеми тези 15 инчови прота ?

P.S - понеже уиндолският ми лаптоп ме напряга откакто имам айпад сядам да върша на лаптопа си само неща свързани с работа или университета, реално погледно айпада ми го замества за момента =))
Аватар
gorgior

Re: Съвет при покупка на mac

Мнение от gorgior »

Здравей. От трети прочит разбрах, че всъщност се интересуваш от Макбук про и ще си позволя една забележка към теб: млад човек си, студент - опитай се да бъдеш по-подреден в мислите си. Търсиш съвет, а не се разбира какъв ти е проблема.
Аз ползвам Макбук про 2010 13'' и е супер за дейностите, които си споменал. Това за дъната си е въпрос на късмет. Аз проблемно дъно не съм срещал до сега, а имам познати с такива лаптопи, но всичко се случва и гаранция никога няма.
Не разбрах с какво те напряга уиндоуския лаптоп, но ако смяташ, че мак-а е толкова безпроблемен колкото ти се иска, жестоко се лъжеш. Но щом имаш мерак скачай смело! :))
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
Crashev

Мнение от Crashev »

Благодаря за изчерпателният отговор, а при 15 инчовите mbp 2011 година, какво трябва да гледам при покупката му и има ли начин да проверя за проблем с видео картата ?
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

Ако го купуваш от частно лице поискай да ти пусне някой филм с високо качество. Виж как предава, ако ти харесва го взимай.Ти, ако до сега не си пипал Макбук с два-три въпроса няма да станеш специалист. Ако имаш приятел, който е на ясно по-добре го вземи със себе си. Също го провери за iCloud. Батерията в какво състояние е?! Абе има какво да се гледа - то зависи и каква цена ще ти искат.
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
Crashev

Мнение от Crashev »

Благодаря, ами не познавам никой, който да разбира, но се ровя и чета постоянно. От частни лица са повечето, които гледам и имат опция да се видят на място, ще ги проверя за нещата които каза :)
Последно промяна от Crashev на 22 Ное 2016, 19:23, променено общо 1 път.
Публикувай отговор