Прашинки под дисплея Iphone 6S

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
Lovex

Прашинки под дисплея Iphone 6S

Мнение от Lovex »

Здравейте ! През месец Май си закупих Iphone 6S от Техномаркет. Миналата седмица забелязах, че в горният ляв ъгъл (точно на нивото на плъзгача за без звук) има прашинки, които се забелязват най-добре на бял background. В първия момент си помислих, че са под стъкления ми протектор, но уви не бяха. Следователно занесох телефона в Техномаркет и от там го изпратиха на сервиз в Creative Center и за седмица и 3 дни ми го върнаха обратно ! В описа от извършеният ремонт се споменава, че дисплея е подменен с нов или refurbished. След една седмица отново се вгледах на същото място и о, чудо ! Отново прашинки на същото място. Пак отидох до Техномаркет и изпратих телефона за сервиз и всеки момент чакам да ми го върнат. Нарочно направих тема, за да може всеки един, който притежава Iphone 6S да обърне внимание на телефона си, дали всичко му е наред. Знам, че случаят ми не е единичен, понеже попаднах на един чуждестранен форум, където още много хора имаха този проблем. На един мой приятел по същият начин реших да провера и той също имаше ! Предполагам, че вероятно това е масов дефект в производството на Apple, с което много ме разочароваха като техен дългогодишен клиент.
Apple iPhone

Re: Прашинки под дисплея Iphone 6S

Мнение от Apple iPhone »

Колега, аз имам iPhone 5S на скоро го купих от "М-Тел" и открих, че има прах в задната камера. Та се чудя дали да го пращам на сервиз за такава дреболия или да си карам така? Кажи, какво е решението на "Криейтив център" ООД. Благодаря :)
Lovex

Мнение от Lovex »

Ами решението си е твое дали ще го закараш. За мен лично при положение, че даваме толкова пари за качество, просто е недопустимо да има прах на такива места. До преди една година ползвах LG G3, който в момента се ползва от баща ми. Е как няма прашинки нито под дисплея, нито в камерата ? Та това за мен не е дреболия, след като е влезнал прах там, ще влиза още и още, докато не почнат да си личат прашинките и на снимките които правиш ! Според мен или ще ти сменат телефона с refurbished (което е краен вариант) или ще ти почистят камерата. Хубаво е, че си закупил телефона от мобилен оператор, защото доколкото знам, там ти дават оборотен телефон, който да ползваш докато твоят е в ремонт. Карай го докато ти е в гаранция, че после ще трябва да даваш пари да ти го оправят :) И не забравяй, че ако го закараш 3 пъти, имаш правото да си искаш парите обратно или да ти заменят телефона с чисто нов !
Apple iPhone

Мнение от Apple iPhone »

Благодаря за отговора. Прав си, ще си потърся гаранцията от "М-Тел". Успех и на теб и пиши, каква е развръзката с твоят iPhone 6S ;)
boban81

Мнение от boban81 »

Здравейте,
И аз забелязах черна точка,може би прашинка точно на това място, което си описал.Моят е купен също от Технополис.Към момента не ме дразни и не смятам да го давам в сервиз.Пиши като ти го върнат.
KaPaM-MoToP

Мнение от KaPaM-MoToP »

За съжаление всеки Айфон си има някакъв проблем - 6ците - огъващи, 6S - прашинки и т.н., аз пък забелязах, че моя дисплей се надраска още на първия месец :| Проверих в нета - масово оплаквания за надрасквания - леки разбира се. Като го сравних със стария ми Галакси S3 дисплея и ми се дорева - нямаше и една драскотина, а 6 месеца съм го ползвал без протектори и с не особено приятни препарати около мен o_O
Lovex

Мнение от Lovex »

Истината е, че от както Стив Джобс почина, качеството на продуктите им значително е намаляло (освен операционната система, която засега е добре). Iphone 4S беше последният им читав телефон, който аз лично притежавах и бях супер доволен. При неговата ера едва ли щяха да се допуснат такива елементарни дефекти в смартфоните им.
А за моят телефон, след като го взема от сервиза, очаквам до 1 седмица отново да се появат прашинките. Просто тръгнали ли са един път и 10 дисплея да ми сменат, спиране няма !
Apple iPhone

Мнение от Apple iPhone »

Здравей, настоявай да ти сменят телефона с нов!
Lovex

Мнение от Lovex »

След 3-тия път на ремонт ще мога да го направя, но няма да искам нов, а направо ще искам да ми върнат парите ! И ще се допитам дали с новия Iphone 7 има такъв проблем и ако няма, направо него ще си взема :))
Аватар
centur

Мнение от centur »

Lovex написа:След 3-тия път на ремонт ще мога да го направя, но няма да искам нов, а направо ще искам да ми върнат парите ! И ще се допитам дали с новия Iphone 7 има такъв проблем и ако няма, направо него ще си взема :))
Едва ли ще е такъв, след като е водо/прахо устойчив. Над месец и половина го ползвам (виж подписа) и до момента няма прашинка никъде.
Apple iPhone 12 Pro Max (128GB) Silver
Apple AirPods v2
Apple Apple Watch Nike S6 GPS 44мм
Krastanov

Мнение от Krastanov »

Айфон 7 не е воден телефон, има си сертификат за издърлживост на определени условия но в никакъв случай не е воден и ниъде няма да се признае гаранцията ако се установи че е мокрен.А проблема с прашинките не е от вчера и няма да приключи докато най-после не преминат към OLED(както направиха всички останали водещи), или нещо от сорта.Просто с тези проклети диоди, светловоди и отразители никога няма да е на ниво подсветката.
Lovex

Мнение от Lovex »

Здравейте, днес най-накрая си взех телефона от "Техномаркет" и естествено от "Creative Center" отново са ми подменили дисплея. Очаквам след няколко дни пак да се появат прашинките и да започнем старата песен на нов глас :)
Публикувай отговор