Прашинки под дисплея Iphone 6S
Прашинки под дисплея Iphone 6S
Здравейте ! През месец Май си закупих Iphone 6S от Техномаркет. Миналата седмица забелязах, че в горният ляв ъгъл (точно на нивото на плъзгача за без звук) има прашинки, които се забелязват най-добре на бял background. В първия момент си помислих, че са под стъкления ми протектор, но уви не бяха. Следователно занесох телефона в Техномаркет и от там го изпратиха на сервиз в Creative Center и за седмица и 3 дни ми го върнаха обратно ! В описа от извършеният ремонт се споменава, че дисплея е подменен с нов или refurbished. След една седмица отново се вгледах на същото място и о, чудо ! Отново прашинки на същото място. Пак отидох до Техномаркет и изпратих телефона за сервиз и всеки момент чакам да ми го върнат. Нарочно направих тема, за да може всеки един, който притежава Iphone 6S да обърне внимание на телефона си, дали всичко му е наред. Знам, че случаят ми не е единичен, понеже попаднах на един чуждестранен форум, където още много хора имаха този проблем. На един мой приятел по същият начин реших да провера и той също имаше ! Предполагам, че вероятно това е масов дефект в производството на Apple, с което много ме разочароваха като техен дългогодишен клиент.
-
Re: Прашинки под дисплея Iphone 6S
Колега, аз имам iPhone 5S на скоро го купих от "М-Тел" и открих, че има прах в задната камера. Та се чудя дали да го пращам на сервиз за такава дреболия или да си карам така? Кажи, какво е решението на "Криейтив център" ООД. Благодаря 

Ами решението си е твое дали ще го закараш. За мен лично при положение, че даваме толкова пари за качество, просто е недопустимо да има прах на такива места. До преди една година ползвах LG G3, който в момента се ползва от баща ми. Е как няма прашинки нито под дисплея, нито в камерата ? Та това за мен не е дреболия, след като е влезнал прах там, ще влиза още и още, докато не почнат да си личат прашинките и на снимките които правиш ! Според мен или ще ти сменат телефона с refurbished (което е краен вариант) или ще ти почистят камерата. Хубаво е, че си закупил телефона от мобилен оператор, защото доколкото знам, там ти дават оборотен телефон, който да ползваш докато твоят е в ремонт. Карай го докато ти е в гаранция, че после ще трябва да даваш пари да ти го оправят
И не забравяй, че ако го закараш 3 пъти, имаш правото да си искаш парите обратно или да ти заменят телефона с чисто нов !

-
Благодаря за отговора. Прав си, ще си потърся гаранцията от "М-Тел". Успех и на теб и пиши, каква е развръзката с твоят iPhone 6S 

Здравейте,
И аз забелязах черна точка,може би прашинка точно на това място, което си описал.Моят е купен също от Технополис.Към момента не ме дразни и не смятам да го давам в сервиз.Пиши като ти го върнат.
И аз забелязах черна точка,може би прашинка точно на това място, което си описал.Моят е купен също от Технополис.Към момента не ме дразни и не смятам да го давам в сервиз.Пиши като ти го върнат.
-
За съжаление всеки Айфон си има някакъв проблем - 6ците - огъващи, 6S - прашинки и т.н., аз пък забелязах, че моя дисплей се надраска още на първия месец
Проверих в нета - масово оплаквания за надрасквания - леки разбира се. Като го сравних със стария ми Галакси S3 дисплея и ми се дорева - нямаше и една драскотина, а 6 месеца съм го ползвал без протектори и с не особено приятни препарати около мен 

Истината е, че от както Стив Джобс почина, качеството на продуктите им значително е намаляло (освен операционната система, която засега е добре). Iphone 4S беше последният им читав телефон, който аз лично притежавах и бях супер доволен. При неговата ера едва ли щяха да се допуснат такива елементарни дефекти в смартфоните им.
А за моят телефон, след като го взема от сервиза, очаквам до 1 седмица отново да се появат прашинките. Просто тръгнали ли са един път и 10 дисплея да ми сменат, спиране няма !
А за моят телефон, след като го взема от сервиза, очаквам до 1 седмица отново да се появат прашинките. Просто тръгнали ли са един път и 10 дисплея да ми сменат, спиране няма !
-
Здравей, настоявай да ти сменят телефона с нов!
След 3-тия път на ремонт ще мога да го направя, но няма да искам нов, а направо ще искам да ми върнат парите ! И ще се допитам дали с новия Iphone 7 има такъв проблем и ако няма, направо него ще си взема 

Едва ли ще е такъв, след като е водо/прахо устойчив. Над месец и половина го ползвам (виж подписа) и до момента няма прашинка никъде.Lovex написа:След 3-тия път на ремонт ще мога да го направя, но няма да искам нов, а направо ще искам да ми върнат парите ! И ще се допитам дали с новия Iphone 7 има такъв проблем и ако няма, направо него ще си взема
Apple iPhone 12 Pro Max (128GB) Silver
Apple AirPods v2
Apple Apple Watch Nike S6 GPS 44мм
Apple AirPods v2
Apple Apple Watch Nike S6 GPS 44мм
Айфон 7 не е воден телефон, има си сертификат за издърлживост на определени условия но в никакъв случай не е воден и ниъде няма да се признае гаранцията ако се установи че е мокрен.А проблема с прашинките не е от вчера и няма да приключи докато най-после не преминат към OLED(както направиха всички останали водещи), или нещо от сорта.Просто с тези проклети диоди, светловоди и отразители никога няма да е на ниво подсветката.
Здравейте, днес най-накрая си взех телефона от "Техномаркет" и естествено от "Creative Center" отново са ми подменили дисплея. Очаквам след няколко дни пак да се появат прашинките и да започнем старата песен на нов глас