Хоум бутон iPhone 7/7 plus - влажни ръце
Хоум бутон iPhone 7/7 plus - влажни ръце
Здравейте колеги съфорумци !
От 1-2 места дочух тревожна информация за новите телефони на Apple и по-точно, че новата технология на хоум бутона не разпознава пръста ти, когато ръцете ти са влажни. В момента имам iPhone 6 и често когато ръцете ми са изпотени не разпознава пръстовия ми отпечатък, но в крайна сметка като натисна бутона си въвеждам паролата и продължавам. За съжаление обаче при iPhone 7/7 plus видях информация, че с влажни ръце не разпознава и натиск.
Това така ли е ? Някой има ли информация или наблюдения ? Питам защото моите ръце се потят повече от нормално (попринцип), а и работата ми понякога го предизвиква и това ще възпрепядства използването на телефона от моя страна.
Благодаря за отговорите !
Поздрави.
От 1-2 места дочух тревожна информация за новите телефони на Apple и по-точно, че новата технология на хоум бутона не разпознава пръста ти, когато ръцете ти са влажни. В момента имам iPhone 6 и често когато ръцете ми са изпотени не разпознава пръстовия ми отпечатък, но в крайна сметка като натисна бутона си въвеждам паролата и продължавам. За съжаление обаче при iPhone 7/7 plus видях информация, че с влажни ръце не разпознава и натиск.
Това така ли е ? Някой има ли информация или наблюдения ? Питам защото моите ръце се потят повече от нормално (попринцип), а и работата ми понякога го предизвиква и това ще възпрепядства използването на телефона от моя страна.
Благодаря за отговорите !
Поздрави.
Последно промяна от sonnyer на 04 Ное 2016, 00:08, променено общо 1 път.
Apple iPhone 6 FU 16GB - 10.1.1
Apple iPhone 5 FU 16GB - 10.1.1
Re: Хоум бутон iPhone 7/7S - влажни ръце
С мокри ръце не хваща и иска алтернативния вариант с PIN на устройството (не на SIM картата).
Пък, ако толкова много се потиш и те притеснява това, че няма да можеш да го отключваш с отпечатък - не е задължително да въвеждаш какъвто и да е отпечатък.
Пък, ако толкова много се потиш и те притеснява това, че няма да можеш да го отключваш с отпечатък - не е задължително да въвеждаш какъвто и да е отпечатък.
Apple iPhone 12 Pro Max (128GB) Silver
Apple AirPods v2
Apple Apple Watch Nike S6 GPS 44мм
Apple AirPods v2
- Angel-Petkov
Re: Хоум бутон iPhone 7/7S - влажни ръце
И 7S ли излезе вече? Ебаси!
По темата - и на мен на 6-цата в 60-70% от случаите не ми разпознава пръстовия отпечатък, но отдавна му свикнах. Интересно, че лятото, когато съм на морето всичко е ок, и почти няма път, в който да не го разпознае. Явно от климата кожата ми става по-приемлива за айфона.

По темата - и на мен на 6-цата в 60-70% от случаите не ми разпознава пръстовия отпечатък, но отдавна му свикнах. Интересно, че лятото, когато съм на морето всичко е ок, и почти няма път, в който да не го разпознае. Явно от климата кожата ми става по-приемлива за айфона.

iPhone 7 Plus / iPhone 6 / iPhone 5C / iPhone 5 / iPhone 4
iPad Pro 12.9" / iPad Air / iPad 4
Macbook Air Late 2011
iPad Pro 12.9" / iPad Air / iPad 4
Macbook Air Late 2011
Re: Хоум бутон iPhone 7/7 plus - влажни ръце
Грешката е моя .. бързах като писах и съм написал 7S
. Иначе не толкова дали ще ми разпознава пръстовия отпечатък не ми е притеснението, а по-скоро ще реагира ли телефона като с влажни (потни, мокри) ръце му "натисна" хоум бутона ? До преди 7 бутоните потъваха и не ги интересуваше как ги натискаш .. но сега нали е taptic engine и доколкото разбрах, не усеща, че опитваш да го натиснеш...

Последно промяна от sonnyer на 04 Ное 2016, 09:58, променено общо 1 път.
Да, ще реагира, но дали ще ти разпознае отпечатъка зависи до колко ти е замърсен/мокър самия пръст, ако е леко влажен (примерно току що измити ръце и не си ги подсушил добре) няма проблем, но ако току що си измил ръцете и натискаш само ще светне екрана, но няма да ти разпознае отпечатъка.
При 7 (и 7 Plus) бутона не мърда, а просто се задейства вибрация имитираща хлътване/натискане на бутона. Пробвай с кърпичка или нещо друго на пръста да натиснеш home бутона и ще видиш, че не мърда на никъде.
При 7 (и 7 Plus) бутона не мърда, а просто се задейства вибрация имитираща хлътване/натискане на бутона. Пробвай с кърпичка или нещо друго на пръста да натиснеш home бутона и ще видиш, че не мърда на никъде.
Apple AirPods v2
Apple AirPods v2
@centur: Това проверено лие ?
Иначе да, знам, че не мърда и затова е притеснението ми, че вече няма да потъва бутона, а ще трябва да усети, че го натискаш. За измити току-що (мокри ръце) предполагам, че няма да работи и не ме притеснява, защото когато се потят, те са леко влажни. Разпознаването на отпечатъка знам, че когато си мокър/мръсен/влажен, също няма да го разпознае, което не е толкова проблем. Дано поне реагира, че натискам бутона, колкото да ми изкара примерно екрана за въвеждане на паролата. Може би е добре да отида при някой от операторите и да проверя с някой от изложените телефони.
Иначе да, знам, че не мърда и затова е притеснението ми, че вече няма да потъва бутона, а ще трябва да усети, че го натискаш. За измити току-що (мокри ръце) предполагам, че няма да работи и не ме притеснява, защото когато се потят, те са леко влажни. Разпознаването на отпечатъка знам, че когато си мокър/мръсен/влажен, също няма да го разпознае, което не е толкова проблем. Дано поне реагира, че натискам бутона, колкото да ми изкара примерно екрана за въвеждане на паролата. Може би е добре да отида при някой от операторите и да проверя с някой от изложените телефони.

При всяко натискане на home бутона екрана светва независимо дали си с мокри ръце или не, а вече отпечатъка, ако не ти го разпознае тогава ще ти поиска PIN (не онзи на SIM картата, а алтернативен за заключване на екрана).
Apple AirPods v2
Apple AirPods v2
Това ме интересуваше ! Дано си прав !
Благодаря на всички отзовали се !

Благодаря на всички отзовали се !

- Ivan_vylka
Днес си купих iPhone 7 и се оказа точно така, както се опасяваш ти - пробвах през тениската си да натисна хоум бутона, не става. Трябва с пръст да се натисне за да разпознае натиска, иначе не светва дисплея.
iPhone 11
-
Днес ми се наложи да натисна бутона на 7-цата с ръкавица, с която тъча макар и трудно но работи и не стана.А иначе няколко пъти ми се е случвало с нещо средно между мокри и влажни ръце да не ми отчете.
Ръкавици не разпознава. Трябва с пръст да натиснеш бутона, ако е мокър (не леко влажен) няма да ти го разпознае, но екрана ще светне.
Apple AirPods v2
Apple AirPods v2