iPhone 6S memory problems

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
KaPaM-MoToP

iPhone 6S memory problems

Мнение от KaPaM-MoToP »

Здравейте на всички, дойде и моят ред да имам проблем с айфона. Губи постоянно памет, ама постоянно, модела е с 64 гигабайта. Купих го от магазин на епъл още щом излезе, като това ми е първия телефон на марката. Ползвам го главно за работа, никога не съм инсталирал месинджър, фейсбук приложението и т.н.. Имам 17 песни и 2 кратки видео клипа и губи памет абсолютно всеки ден, снимките са ми 1,4 ГБ само. Като го взех бе със свободна 50 ГБ а днес имам 36. Всеки ден го проверявам и всеки път липсват между 200-300 МБ. Вчера бях на 36,5 днес имам 36,1 а нямам нито нови снимки нито песни качени :(( От какво може да се получи това и на някой друг случвало ли му се е?
Благодаря!
akulla
Обратна връзка:

Re: iPhone 6S memory problems

Мнение от akulla »

Опитай това:
Settings - Safari - "Clear History" и "Clear Cookies"
iPhone 6S 64GB ФО 11.2.6
KaPaM-MoToP

Мнение от KaPaM-MoToP »

Не помага, миналия ден бях отново в Епълския магазин, говорих с един от работещите там и дори на него му стана странно като видя. Явно ще трябва да им го нося на ремонт...
Аватар
@lex79

Мнение от @lex79 »

Чак пък да го носиш на ремонт, просто приложенията трупат кеш. Провери в Settings > General > Storage & iCloud Storage
★ ММ & iOS ★
KaPaM-MoToP

Мнение от KaPaM-MoToP »

Ами вече ходих в магазин отново на любимата ни марка и работника там също беше озадачен, защото именно разгледа Settings > General > Storage & iCloud Storage и видя че са заети близо 20 гигабайта, а кеша на приложенията е близо 5 - губят се някъде 15 гигабайта :/

Изображение

Изображение

Ето 2 скрийншота...
kawabiker

Мнение от kawabiker »

64 gb- я има 55.8 свободни на ios 9.x и 59.11 на ios 10.

Свали си батери доктор и изчисти кеша и виж какво ще стане . Със сигурност проблема не е хардуерен ;)
svetliocskar

Мнение от svetliocskar »

Всичко си е в реда на нещата,моя също е 64 Gb и реално ползваш 55,изчисти кеша на приложенията и ще се освободи памет
iPhone 6 Plus Gold,64 GB, FU
MacBook Air 13' Early 2015
KaPaM-MoToP

Мнение от KaPaM-MoToP »

Благодаря за помощта, скоро ще му направя бекъп и форматиране + ъпдейт до iOS 10 и ще пиша отново :)
Аватар
speeder

Мнение от speeder »

Проблемът може да идва и от мейлите ако получаваш големи писма и си задал дълъг срок на съхранение в телефона.
iPhone 8 64GB
iPhone 6S 16GB
iPhone 5C 16GB
iPhone 3G 8GB
HeLL

Мнение от HeLL »

а как се чисти кеша може ли без сваляне на приложение?
KaPaM-MoToP

Мнение от KaPaM-MoToP »

Малко да вдигна темата - ъпдейтнах си телефона от 9.3.5 директно до 10.0.2, телефона стана по-бърз от преди и ми се освободиха 2 гб място, от 34.4 имах 36,4, до тук добре. Снощи гледам, че паметна се е опреснила на ново и всичките загубени от нищото 15-16 гб са се върнали и имам вече 51.65 гб :-B Как е станало не знам, но iOS 10 е доста добре като за начало.
kawabiker

Мнение от kawabiker »

Трупа се някъде кеш, който се маха или с триене или с рестор, в случая при теб с ъпдейт, което е странно ама щом работи няма да го мислиме :)
Публикувай отговор