Iphone 6 пратен в Криетив център.

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
Аватар
ivan.n.ivanov

Iphone 6 пратен в Криетив център.

Мнение от ivan.n.ivanov »

Здравейте колеги. Много странна история се случи с моя телефон. Дадох го в Криейтив център във Варна с проблем потъмняване на дисплея при загряване. След 3 дена ми се обадиха да отида да си го взема и че не са открили дефект. Когато отидох беше друг човек и ми каза, да го оставя за дс го погледне той. След една седмица ми се обади да ми каже да му пратя снимките, който бях направил за да покаже ги покаже на колегите си в София. от тогава минаха две седмици и нищо. Миналата седмица вънях в София казаха ми, че в петък телефона трябва да е при мен във Варна. Е телефона не дойде. Днес звъннах пак и ми казаха, че телефона ще пристигне днес или утре в сервиза на Епъл който е извън страната???? За да може те да установили повредата. Всичко това ми се струва адски съмнително. Притеснява ме и фактс че ми остава гаранция към тях реално още 12 дена. Какво да правя. Дайте съвет. Супер много се притеснявам, защото ми говорят някаки неща а телефона просто го няма и така и не мога да рязбера къде е...
Аватар
Ivan_vylka

Re: Iphone 6 пратен в Криетив център.

Мнение от Ivan_vylka »

За гаранцията не се притеснявай колко остава, тя спира да тече в момента, в който телефона постъпи в сервиз и времето, което е прекарал в сервиза се добавя после към срока на гаранцията. Тоест даже ще ти се удължи гаранцията, а няма да изтече. А иначе с това размотаване са ми малко съмнителни и на мен... Най-вероятно щом го бавят толкова, ще ти дадат "нов" телефон, както се изразяват те, а всъщност "новия" телефон е рециклиран телефон.
iPhone 11
Аватар
ivan.n.ivanov

Да да за рециклирането майната му. Моя също е рециклиран, сменян е. Въпросът, е че уж пътуваше за Варна а сега пък пътува за някакъв чуждестранен сервиз. Супер объркана и странна история. А знаете ли как стоят нещата с 30 дневният срок с този сервиз. Ако не ми го върнат до 30 дена мога ли да имам някакви претенции. Реално аз вече съм 20 дена без телефон. Даже 23.
Аватар
donpeev

Мнение от donpeev »

"........След като успешно сте предали стоката за ремонт, търговецът трябва в 30-дневен срок да извърши гаранционното обслужване. Имайте предвид, че ако 30-тия ден е неприсъствен, то той изтича на първия присъствен ден, т.е. ако 30-тия ден е неделя, то понеделник (31-вия) ще бъде последния ден. В тези 30 дни, търговецът трябва да замени стоката с нова или да я ремонтира, като я приведе в състоянието, в което сте я закупили. Ако нито едно от двете е невъзможно, то имате право да получите обратно парите си или намаляване на цената. Ако стоката е ремонтирана, то това трябва да бъде придружено от документ, който описва вида ремонт, тъй като може да се появи повторно дефект и това е доказателство какъв е бил проблемът.

В случаите, когато търговецът откаже гаранционно обслужване, най-добре е незабавно да се обадите в Комисията за защита на потребителите и да се консултирате с тях. Те ще ви насочат какво да направите и какво да посочите в жалбата си, защото ситуациите са различни и всеки детайл е от значение за разрешаване на случая. Моят опит показва, че по телефона са доста любезни и се опитват да вършат работата си. В ситуации, в които смятате, че сте ощетени от търговеца, съдебния иск също е сполучлив вариант, но това е друга по-сложна тема.

Най-важното нещо, което не трябва да забравяме, е да изискваме документи при всяка една ситуация от покупката до получаването или не на стоката. Касова бележка, фактура, гаранционна карта, протокол с входящ номер, писмени обяснения при отказ от рекламация, протокол от сервиза са задължителни, тъй като всеки един от тях ще ви помогне за бързото разрешаване на евентуален проблем."

Та ако няма резултат - обаждаш се да ти дадат рециклиран, ако откажат КЗП незабавно. Веднага ще ти дадат като чуят КЗП.
iPhone 6+
Аватар
alexsoon

Мнение от alexsoon »

ivan.n.ivanov написа:Да да за рециклирането майната му. Моя също е рециклиран, сменян е. Въпросът, е че уж пътуваше за Варна а сега пък пътува за някакъв чуждестранен сервиз. Супер объркана и странна история. А знаете ли как стоят нещата с 30 дневният срок с този сервиз. Ако не ми го върнат до 30 дена мога ли да имам някакви претенции. Реално аз вече съм 20 дена без телефон. Даже 23.
Обади им се и им кажи, че телефона ако не е при теб в законно регламентираният срок за поправка ще се наложи да сезираш съответните органи като КЗП. УСПЕХ!!!
iPhone 3GS
iPhone 4S
iPhone 5
iPhone 5C BLUE
iPhone 5S GOLD
iPhone 6 SPACE GREY
iPhone 6S
iPhone 7 PLUS RED
Аватар
ivan.n.ivanov

Благодаря много колеги за отговорите. Надявам се да не се стига до там. Все пак са сериозен сервиз. Два пъти съм ги ползвал всичко е ставало експресно за ден два. Не знам сега какво се случва. Другият петък е 30 ден. Ще им дам срок до вторник, ако няма обаждане ще ги навестя да видя какво се случва. Нямам никакви претенций дори не искам нов телефон. Искам си просто телефона оправен защото от месец съм буквално със вързани ръце без него...
bobiasd

Мнение от bobiasd »

Здравей приятел.На мен ми изгоряха пиксели в горния ляв ъгъл на 6s.Точно поради тая причина се примирих с дефекта и си го ползвам.Имам остатъчна гаранция, всичко е наред.Но факта, че може да ми дадът по-повреден айфон и дори да го чакам повече от месец ме накара да се примиря с проблема.Цялата ни работа е такава.Успех.
Аватар
ivan.n.ivanov

С нищо не мога да се примиря колега. От всякскви марки като самсунг лг нокия реших да мина на айфон точно заради товс че всичко уж трябва да му е наред. Това и очаквам. Ако ми дадът по счупен ще го връщам докато не получа това, товс което очаквам. Страшно много съм доволен от телефона като работа, но хардуера е просто... Само проблеми. След два теи месеца минавам на 7, надявам се там да не е толкова бъгава ситуацията.
Аватар
@lex79

Мнение от @lex79 »

bobiasd написа:Здравей приятел.На мен ми изгоряха пиксели в горния ляв ъгъл на 6s.Точно поради тая причина се примирих с дефекта и си го ползвам.Имам остатъчна гаранция, всичко е наред.Но факта, че може да ми дадът по-повреден айфон и дори да го чакам повече от месец ме накара да се примиря с проблема.Цялата ни работа е такава.Успех.
Как пък реши, че ще ти дадат по-развален телефон?
★ ММ & iOS ★
Аватар
alexsoon

Мнение от alexsoon »

@lex79 написа:
bobiasd написа:Здравей приятел.На мен ми изгоряха пиксели в горния ляв ъгъл на 6s.Точно поради тая причина се примирих с дефекта и си го ползвам.Имам остатъчна гаранция, всичко е наред.Но факта, че може да ми дадът по-повреден айфон и дори да го чакам повече от месец ме накара да се примиря с проблема.Цялата ни работа е такава.Успех.
Как пък реши, че ще ти дадат по-развален телефон?

При тях проблема е, че когато ще ти заменят апарата въобще не си правят труда да погледнат този които ти дават в
какво състояние е или просто така са инструктирани.
iPhone 3GS
iPhone 4S
iPhone 5
iPhone 5C BLUE
iPhone 5S GOLD
iPhone 6 SPACE GREY
iPhone 6S
iPhone 7 PLUS RED
Аватар
ivan.n.ivanov

Колеги, продължава моята сага. Миналата седмина, в сряда се обадих пак да попитам защо телефона не е във Варна, оказа се, че уж е пратен към чуждестранен сервиз и ще ми се обадят в четвъртък петък, никой не се обади. Днес пак звънях, нямало го човека който отговарял за моята поръчка уж щял да ми се обади след час два, пак никой не се обади. Утре отивам в криейтив как да процедирам? С КЗП ли да ги сплашвам, какво да правя не знам.
Публикувай отговор