Iphone 5S - Съживяване...?!?!?!?
Iphone 5S - Съживяване...?!?!?!?
Здравейте, имам следния проблем с 5с. Телефонът започна да не иска да се зарежда преди 10-на дни. Първоначално след включване в мрежата или с кабел в усб се появяваше на дисплея празна батерийка и кабелче и телефонът се зареждаше до към 2-3-4% и изгасваше и не се зареждаше повече и се рестартираше пак наново. Един път успях да го издебна някак на 5%, вързан към Айтюнс и успях на си направя бекъп. След този бек ъп телефонът изгасна и повече не мога да го запаля. Не показва нищо когато е в контакта, също така и компа не го вижда изобщо. Няколко пъти успях да го вкарам в ДФУ моуд, когато е свързан към компа, и тогава компютарът го вижда, но иска да го ъпдейтне и ресторне ,при което телефонът си е с черен екран през цялото време и айтюнс забива прозорчето в което пише ,че ресторва айфона. При излизане от айтюнс пише грешка, която не запомних номера какъв и беше. След тези няколко опита телефонът отказа тотално и стана пълен труп. Взех друга дънна платка (уж работеща и отключена цялостно) и след смяната и телефонът отново единствено влиза в ДФУ моуд посредством задържането на хоум + он/оф бутоните , екранът не святка изобщо и пак забива при ресторването през айтюнс. Не се зарежда, въпреки , че адаптерът е леко топъл. Когато не е в рековъри моуд, компа не го вижда изобщо. Търся съвет от някой, който разбира от хардуер на айфон, дали съм пълен карък и съм уцелил дънна платка със същия проблем като моята или има друг повреден елемент в телефонът.
Ако някой се е сблъсквал с такъв труп, моля да помогне да се пробвам да го възкреся
Ако някой се е сблъсквал с такъв труп, моля да помогне да се пробвам да го възкреся
Iphone 6s 64gb
Re: Iphone 5S - Съживяване...?!?!?!?
A батерията читава ли ти е?
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
Не съм сигурен за батерията дали не си е заминала. Затова първо искам да събера предположения, защото ще ми дойде много солено да купувам само части и да пробвам. Но все пак наистина мисля, че при тези симптоми проблема може да се корени в батерията. Смених дънната платка, понеже бях почти сигурен, че проблемът идва от прецакването на U2 чипа, който контролира заряда. Възможно е и батерията да се е споминала. Няма читав сервиз около Карлово за да отида да го тестват и да кажат.
Ако знаете къде в Пловдив примерно мога да го занеса да погледнат, без да ми отрежат главата.......?
Мнения?
Ако знаете къде в Пловдив примерно мога да го занеса да погледнат, без да ми отрежат главата.......?
Мнения?
Iphone 6s 64gb
Прати го в София с куриер на "Алекс сервиз". Ти главата си си я отрязал достатъчно и сам, та още 20-30 лв. няма да са ти проблем.
Какво имаш в предвид, че съм си отрязал главата сам. Смятам се за средно технически грамотен и разглобяването и сглобяването на телефон не ми е проблем и съм сигурен, че не съм го повредил повече. Купуването на дънна платка също не е драма, защото дори и да е излишна, парите са си в нея. В олх ги гледам , че за повече от два- три дни не се задържат дънните платки. Ще пробва да сменя батерията, и ако и тогава не запали ще се ориентирам към препоръчания от вас сервиз.
Iphone 6s 64gb
Страшен...герой,не бех чувал такова садо-мазо с Айфонdeyan83 написа:Какво имаш в предвид, че съм си отрязал главата сам. Смятам се за средно технически грамотен и разглобяването и сглобяването на телефон не ми е проблем и съм сигурен, че не съм го повредил повече. Купуването на дънна платка също не е драма, защото дори и да е излишна, парите са си в нея. В олх ги гледам , че за повече от два- три дни не се задържат дънните платки. Ще пробва да сменя батерията, и ако и тогава не запали ще се ориентирам към препоръчания от вас сервиз.

Бе пич..пак не слушаш,прати го в сервиза...да си немаш опечен паметник после,иначе ще го зема за части,опечен.. за 20-30лв
InsanelyMac Legend
GA-EP45-UD3LR-Mоdded XEON LGA 771 to 755
Radeon R9 280X Tri-X Toxic
OS X 10.10.5 OS X 10.12
iPhone 5 IOS 8.4 JB
iPhone 5 IOS 10.1.1(14B100)
http://www.insanelymac.com
OS X 10.10.5 OS X 10.12
iPhone 5 IOS 8.4 JB
Ама вие сериозни ли сте. От кога смяната на батерия, дисплей или дъно е само- мазо с телефон. Със сигурност знаете, но ако не знаете да ви кажа: за смяна на дисплея се отвиват 6 болтчета и се откачат 4 конекторчета; за батерията - 8 болтчета и 6 конекторчета; за дъното - 15-на болтчета и 10 конекторчета и антени. Всичко това се прави в домашни услови, буквално за минути, е разбира се , при условие ,че апарата е достатъчно дърт, не е гаранционен и ръцете не са ви забити някъде на много дълбоко и мръсно място.
Iphone 6s 64gb
Прав си напълно, обаче.... когато заменяш части трябва да си напълно сигурен, че са повредени. Това "бях почти сигурен" не доказва техническа грамотност, а точно обратното. Аз като не толкова грамотен бих тествал първо по-евтините компоненти като кабел, зарядно, батерия преди да заменям дъно, но ти си знаеш.
P.S. Един съвет: Ако утре колата не ти запали не търчи да купуваш двигател. Провери първо имаш ли гориво и зареден ли ти е акумулатора.
P.S. Един съвет: Ако утре колата не ти запали не търчи да купуваш двигател. Провери първо имаш ли гориво и зареден ли ти е акумулатора.

Не съм описал цялата ситуация за да пълня темата с плява, но не мисли, че съм купил дъно без да съм сигурен. Телефонът е на роднина, който след повредата си купи следващ модел и мидари този да се мъча. Преди да се отрече от него го е носила в незнаен за мен сервиз. Там са смените порта за зареждане, батерия и т.н. евтини неща. Но всичко е било безрезултатно. От идва и моето а и тяхното предположение, че проблемът е в чипа на дъното, който контролира зареждането. Просто сега си мисля , че И батерията е умряла и не може да се възбуди, защото с другото дъно, като е на контакта не стопляше адаптера ( не върви ток ) , а с това е топъл адапера мотокрос ниет!
Iphone 6s 64gb
А кабела грее ли(жежък уи е)?deyan83 написа:Не съм описал цялата ситуация за да пълня темата с плява, но не мисли, че съм купил дъно без да съм сигурен. Телефонът е на роднина, който след повредата си купи следващ модел и мидари този да се мъча. Преди да се отрече от него го е носила в незнаен за мен сервиз. Там са смените порта за зареждане, батерия и т.н. евтини неща. Но всичко е било безрезултатно. От идва и моето а и тяхното предположение, че проблемът е в чипа на дъното, който контролира зареждането. Просто сега си мисля , че И батерията е умряла и не може да се възбуди, защото с другото дъно, като е на контакта не стопляше адаптера ( не върви ток ) , а с това е топъл адапера мотокрос ниет!
InsanelyMac Legend
OS X 10.10.5 OS X 10.12
iPhone 5 IOS 8.4 JB
OS X 10.10.5 OS X 10.12
iPhone 5 IOS 8.4 JB
Кабела не съм обърнал внимание, но ползвам кабела от 6s , който е често нов и бачка на 100%
Iphone 6s 64gb
Са..земи купи едни Ампер клещи и премери напрежението у кабела,не треа да е под 380 волта прав токdeyan83 написа:Кабела не съм обърнал внимание, но ползвам кабела от 6s , който е често нов и бачка на 100%
InsanelyMac Legend
OS X 10.10.5 OS X 10.12
iPhone 5 IOS 8.4 JB
OS X 10.10.5 OS X 10.12
iPhone 5 IOS 8.4 JB
Кабелът е чисто нов от чисто нов 6s , преди не е ползван с 5s-a. Петицата я взех с някъв измислен кабел за 5 лева
Iphone 6s 64gb