До момента ползвах андроиден телефон, които беше много приятелски ориентиран към мен, сега по някакви причини си купих 5S, исках да е компактен - новата мода е телфоните да са като плочки за баня и човек се движи като Робокоп, ако въобще успее да си го навре в джоба. Аз съм профан в областта на техниката и честно казано ми се вижда много сложно, независимо, че се говори за интуитивен софтуер на "Епъл". Апарата е съвсем нов, аз съм първи собственик, не е купуван от някой български оператор с договори, заключвания, прочие или да е внасян куфарно(а де да знае човек - възможно е болшинството да идват така, дори от фирми с претенции

1. Този телефон може ли да се включи посредством кабела си в компютър с ОС "Уиндоус 7"(или друга) и така да се свалят снимките от него? Аз ползвам телефоните само за говорене, някоя снимка и разглеждане на сайтове в интернет.
2. За бекъп и качване на снимки на виртуалния сървър АйКлоуд, доколкото четох в сайта на "Епъл", задължително трябва да ползвам WiFi? Аз имам неограничен интернет на телефона - защо е нужно да се занимавам да търся някъде безплатна връзка, или не съм разбрал нещо. Факт е, че не са ми активни функциите без него... Ако не мога да "преточа" снимките директно на компюрът, поне да го правя посредством облака, макар да е двойна занимавка.
3. Какво означава да е заключен телефона за АйКлоуд? Мога ли да объркам нещо и да го заключа, което, доколкото разбирам, е крайно нежелателно.
Много благодаря и извинявайте още веднъж за глупавите въпроси! Иначе телефона си работи стабилно, нямам никакви забележки. С ОС версия 9.3.1 е, ако е важно.