Здравейте,
Живея в Англия и основно ползвам английският App Store и когато искам да купя нещо или да платя за абонамент си ползвам английската карта и данни. В периодите, когато съм си в България обикновено не ми се налага да ползвам магазина, но тези дни исках да си подновя subscription-а на Spotify и да платя за едно приложение. Това нямаше как да стане през българската ми карта за английският App Store, затова си влязах в другият български акаунт, след което изтрих и наново изтеглих същите приложения, с които искам да работя (през BG App Store)-а тъй като даваше, че не може да се правят заплащания за програми от други електронни магазини. Та изтеглих ги през българският и си въведох данните на VISA-та ми. За моя изненада транзакцията беше неуспешна и грешката ме пренасочваше за комуникация с App Store-а. За да съм сигурен, че проблемът не е в мен се обадих на картов център на ПИБ и попитах, дали има проблеми с картата ми и те казаха, че от моя страна картата ми не е блокирана и няма проблеми да се правят каквито и да е онлайн транзакции (в това число имах и необходимите пари като еквивалент в евро). Тръгнах да търся през линка тъй наречената поддръжка за BG App Store и стигнах до тази страница: "Връзка с Apple за поддръжка и обслужване". Като щракнете на линка има картинки-бутони, избирате Европа и ще ви даде списък с всички телефони по страни за поддръжката им. Отидох на България и видях този телефон: 800 6002 7753. Звъннах и съответно имаше системно съобщение, че номерът е въведен с грешен код. Пробвах с 0 отпред и с +359/00359, но резултата беше същият - грешно въведен код. Така и не разбрах след като си имаме български App Store и може да теглим приложения и може да потвърждава карти (понеже ми изтеглиха 0.99€) как така не мога да се свържа с поддръжката им? Кой го представлява и как всичко се случва?
Отговорите оставям на вас, а аз продължавам да търся из нета за алтернатива (по възможност, без Gift карти от eBay и тем подобни).
Проблем с плащане в българският App Store
- TheBlessedOne
- Обратна връзка:
Проблем с плащане в българският App Store
iPhone 6 Plus 64GB iOS 9.3.1
iPad Air 32GB iOS 8.1
iPad Air 32GB iOS 8.1
Re: Проблем с плащане в българският App Store
Телефонът за връзка не е в България, а в САЩ - сложи отпред кода на САЩ.