macbook загрява?

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с компютрите на Apple - MacBook Air, Macbook Pro, Mac Mini, iMаc, Mac Pro, а също така и за операционанта система Apple OS X...
puapu4a

macbook загрява?

Мнение от puapu4a »

Здравейте,
преди година си взех айфон, което отключи в мен желание за други продукти на APPLE. И така преди няколко дни взех един макбук от едни приятели за проба, за да се запозная с операционната система и да видя дали ще ми дападне преди да се изсипя за качествена машина. Естествено първите два дни преход от WINDOWS бяха кошмарни, но колкото повече разбирам , толкова повече ми харесва елементарността на МАКА и започвам да се чудя , защо по дяволите му е на някой да прави толкова сложна операциоона система за обикновенните потребители????

Машината е стара от 2010 година:
Макбук Про 13 инча ,
2,53 GHz Intel Core 2 Duo
4 GB 1067 MHz DDR3
NVIDIA GeForce 9400M 256 MB
и 500 гигабайта хард.,

но това което ми направи впечетление е че доста за зягрява когато си поиграя повече с нея. Сложих и Macs fan control и според данните абсолютно всичко е наред. Процесора стои на около 50 градуса, и в единични случаи стига до 70 , но корпуса е доста топъл и реших да ви попитам дали това е нормално....
Аватар
Alxx
supporter

Re: macbook загрява?

Мнение от Alxx »

Ако не е обслужван, е нормално. Иначе зависи с какво го товариш - и нов да е, ще грее с игри, фотошоп....
"Мисля-значи съществувам"
puapu4a

Мнение от puapu4a »

Ами май е почистван, защото го отваряха за да ми сложат по-голям хард, но много се затопля отдолу в ляво. Направо пари понякога.... най-вече когато ползвам флаш плеър. Ясно ми е че всеки комп грее, но това малко минава границата. Не играя игри, но си ползвам разни програми, все пак затова съм го взел, но Ако го взема в скута си направо пари , а всичките 11 датчика са в норма и малко се притеснявам да не го разваля.... какво имаш предвид под обслужван?

п.с. Кажтете някоя лека програма за обработка на снимки. Да оправя цветовете и да може да прави колажи. Досега ползвах photo scape , но за МАК е пълна скръб, а и е много тежък.
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

Нямаш проблеми колега. Аз имам същия лаптоп и грее по съшия начин. Ползвай си го със здраве и не му се углеждай много-много!
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
puapu4a

Мнение от puapu4a »

А1278 се води май модела. А иначе Така и предположих, но все пак исках да бъда сигурен , защото изобщо не го очаквах баш от Apple имайки предвид Айфоните, които почти не загряват. Доколкото прочетох 13-ките имали само един вентилатор. Явно и компактният и красив дизайн изцяло от алуминий си има цена, но представете си колко му се радвам имайки предвид , че другия ми лаптоп е Lenovo thinpad. Не че се оплаквам от него. Много корав - бизнес клас с i5-ца, но дизайна им е като от 90-те и дисплеите им са много мътни, а този на макбука ми е уникален. Представям си ретина дисплеите.
Публикувай отговор