Бекъп и съобщения

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
Alex0039

Бекъп и съобщения

Мнение от Alex0039 »

Здравейте, колеги.
Не съм много на ти с нещата и искам да Ви попитам;
Преди да си взема iPhone 6S бях с 5S, като го взех си направих бекъп на 5S и го качих на 6S, след известно време телефона започна да забива постоянно и се реших, че скоро време ще му пусна един ресет и днес дойде този ден, направих му преди това бекъп и след това ресет, после забелязах че снимките, контактите, бележките и нещата от Календара са си там, но не и съобщенията.. има ли някакъв начин (ако да, как) да си върна/прехвърля съобщенията без да качвам бекъпа който направих пред това?
Благодаря предварително!
Аватар
Alxx
supporter

Re: Бекъп и съобщения

Мнение от Alxx »

Няма начин, за жалост.
"Мисля-значи съществувам"
Alex0039

Мнение от Alex0039 »

А поне бекъпа от iTunes мога ли да си го изкарам/копирам на компютъра и след това само като цъкна върху например някое съобщение и да ми се отваря?
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

iBackUp Bot се казва софтуерът, който ти трябва. Намери си го и действай.
"Мисля-значи съществувам"
anitafortuna

Мнение от anitafortuna »

Здравейте,
имам следния проблем с iPhone 5s. Забравих си пасскода! След дъъълго четене из форуми и ходене до сервиз разбрах, че няма как да ми го "разбият" без да се изтрие съдържанието му. Имам последен бек-ъп отпреди 2месеца, проблемът обаче е, че когато му дадох "restor iPhone" през iTunes-a, ми излезе съобщение,че "Go to iCloud Settings on your iPhone and turn off Find my iPhone before restoring..."??! Първо, как да го направя, след като той е заключен??!! И, второ, никога не съм се регистрирала в Облака - умишлено, нито някога съм влизала там, нито имам имейл в него??!!!
С версия 7.1.2 съм, също умишлено не ъпдейтната!!
Телефонът е чист, купен от магазин в БГ.
Моля помагайте, от 2 дни съм без телефон! Болна съм, направо :-S
Krastanov

Мнение от Krastanov »

anitafortuna написа:Здравейте,
имам следния проблем с iPhone 5s. Забравих си пасскода! След дъъълго четене из форуми и ходене до сервиз разбрах, че няма как да ми го "разбият" без да се изтрие съдържанието му. Имам последен бек-ъп отпреди 2месеца, проблемът обаче е, че когато му дадох "restor iPhone" през iTunes-a, ми излезе съобщение,че "Go to iCloud Settings on your iPhone and turn off Find my iPhone before restoring..."??! Първо, как да го направя, след като той е заключен??!! И, второ, никога не съм се регистрирала в Облака - умишлено, нито някога съм влизала там, нито имам имейл в него??!!!
Телефончето е с включен iCloud, който вие трябва да знаете.Може да го преинсталирате(чиста инсталация и ще го вдигнете на 9.2.1), но без id то ви няма да можете да го активирате и ще остане на активационно меню.Ще трябва да си припомните вашето apple id както и паролата и тогава ще може да го активирате.Може да посетите директно https://www.icloud.com и ако успеете да се логнете значи всичко е наред, като дори като се логнете може от там да изключите find my iPhone.
Аватар
gogi71

Мнение от gogi71 »

anitafortuna написа:Здравейте,
Потърси в Раздела Купувам-Продавм някой колега с "MFC Dongle" !
anitafortuna

Мнение от anitafortuna »

Krastanov написа: Телефончето е с включен iCloud, който вие трябва да знаете.Може да го преинсталирате(чиста инсталация и ще го вдигнете на 9.2.1), но без id то ви няма да можете да го активирате и ще остане на активационно меню.Ще трябва да си припомните вашето apple id както и паролата и тогава ще може да го активирате.Може да посетите директно https://www.icloud.com и ако успеете да се логнете значи всичко е наред, като дори като се логнете може от там да изключите find my iPhone.
Не знаех, че по дефолт се създава облак :-O (американска работа!!!)
След като вляза там, т.е. като го активирам какво следва, в момента, в който се логна в облака автоматично ли ще се свали iOS 9.2.1 или трябва ръчно да задам опцията?? Има ли опция да не се преинсталира, защото искам да си остана на 7.2.1?
П.С. Не смея да се логна в облака, докато не ми отговориш :) Не искааааам 9.2.1 :((

Благодаря, че се отзова =D>
Последно промяна от anitafortuna на 04 Мар 2016, 08:38, променено общо 3 пъти.
anitafortuna

Мнение от anitafortuna »

gogi71 написа:
Потърси в Раздела Купувам-Продавм някой колега с "MFC Dongle" !
Нямам представа какво е "MFC Dongle" и за какво ще ми послужи?
Иначе благодаря, че се отзова =D>
Krastanov

Мнение от Krastanov »

anitafortuna написа:
Krastanov написа: Телефончето е с включен iCloud, който вие трябва да знаете.Може да го преинсталирате(чиста инсталация и ще го вдигнете на 9.2.1), но без id то ви няма да можете да го активирате и ще остане на активационно меню.Ще трябва да си припомните вашето apple id както и паролата и тогава ще може да го активирате.Може да посетите директно https://www.icloud.com и ако успеете да се логнете значи всичко е наред, като дори като се логнете може от там да изключите find my iPhone.
Не знаех, че по дефолт се създава облак :-O (американска работа!!!)
След като вляза там, т.е. като го активирам какво следва, в момента, в който се логна в облака автоматично ли ще се свали iOS 9.2.1 или трябва ръчно да задам опцията?? Има ли опция да не се преинсталира, защото искам да си остана на 7.2.1?
П.С. Не смея да се логна в облака, докато не ми отговориш :) Не искааааам 9.2.1 :((

Благодаря, че се отзова =D>
Анита, няма как едно apple id да се създаде само.Ако успеете да се логнете в iCloud.com ще може да си разглеждате личните неща, или пък да отпишете дадено у-во и нищо повече.От там няма как да се направи какъвто и да е било ъпдейт.Ъпдейта може да се направи само през туната, а във вашият случай е необходим рестор, но ще го вдигне както казах на 9.2.1.MFC Dongle ще се опита да разбие кода с който е заключен телефона(става въпрос за потребителският код), но не разчитайте много на това, може да стане и по-зле след неговата намеса, примерно да го блокира пермаментно.
anitafortuna

Мнение от anitafortuna »

Krastanov написа: Анита, няма как едно apple id да се създаде само.Ако успеете да се логнете в iCloud.com ще може да си разглеждате личните неща, или пък да отпишете дадено у-во и нищо повече.От там няма как да се направи какъвто и да е било ъпдейт.Ъпдейта може да се направи само през туната, а във вашият случай е необходим рестор, но ще го вдигне както казах на 9.2.1.MFC Dongle ще се опита да разбие кода с който е заключен телефона(става въпрос за потребителският код), но не разчитайте много на това, може да стане и по-зле след неговата намеса, примерно да го блокира пермаментно.
Ясно е, че няма как да се създаде само! Просто нямах представа, както може би и други "заблудени" като мен, че създавайки си apple id/pass, автоматично се създава и облак със същите! Е даде, само дето трябва да се логнеш, но то иначе си стои във виртуалното пространство! :-O
Благодаря за отговора :)
anitafortuna

Мнение от anitafortuna »

Нещо не се получава и все повече се обърквам,ако можеш да ми кажеш пропускам ли нещо:
Логнах се в Облака през компа си-> Find my iPhone->All devices->All devices offline,т.е как да изключа опцията, като няма свързано устройство(защото е изключен тела ми и нямам Wi-Fi, няма нищо) за да го ресторна в туната??! До вчера умишлено не съм си правила е-мейл в Облака, и не съм се свързвала с него! Е,свързах се, но доколкото разбирам трябвало е преди това да съм пуснал Облака през телефона си.Така ли е, ако НЕ, как да изключа този Find my iPhone??!!

В облака това ми излиза като инфо :

"Find My iPhone overview
Find My iPhone helps you locate and protect your iPhone.With Find My iPhone set up on your device, you can do the following:
Locate your device on a map
Play a sound on your device to help you find it
Use Lost Mode to lock and track your device
Remotely erase all of your personal information from the device"
Аватар
gogi71

Мнение от gogi71 »

Е ти дори да изключиш опцията FMI, iTunes пак няма да те пусне да направиш рестор :) не си знаеш пас кода ? Затова,свържи телефона към компа , отвори iTunes и задръж Home+Power бутоните докато се появи ябълката.Появи ли се ябълката брой до 18 и пусни Power бутона,продължаваш да държиш Home бутона докато iTunes не засече телефона в Recovery Mode.Засечели го,кликваш на таба Restore и изчакваш iTunes да качи IOS 9.2.1.Активираш телефона с твоето Apple ID и парола !
anitafortuna

Мнение от anitafortuna »

gogi71 написа:Е ти дори да изключиш опцията FMI, iTunes пак няма да те пусне да направиш рестор :) не си знаеш пас кода ? Затова,свържи телефона към компа , отвори iTunes и задръж Home+Power бутоните докато се появи ябълката.Появи ли се ябълката брой до 18 и пусни Power бутона,продължаваш да държиш Home бутона докато iTunes не засече телефона в Recovery Mode.Засечели го,кликваш на таба Restore и изчакваш iTunes да качи IOS 9.2.1.Активираш телефона с твоето Apple ID и парола !
Но така ще ми отиде инфото в тела..на кино,нали? :((
Krastanov

Мнение от Krastanov »

anitafortuna написа:Нещо не се получава и все повече се обърквам,ако можеш да ми кажеш пропускам ли нещо:
Логнах се в Облака през компа си-> Find my iPhone->All devices->All devices offline,т.е как да изключа опцията, като няма свързано устройство(защото е изключен тела ми и нямам Wi-Fi, няма нищо) за да го ресторна в туната??! До вчера умишлено не съм си правила е-мейл в Облака, и не съм се свързвала с него! Е,свързах се, но доколкото разбирам трябвало е преди това да съм пуснал Облака през телефона си.Така ли е, ако НЕ, как да изключа този Find my iPhone??!!

В облака това ми излиза като инфо :

"Find My iPhone overview
Find My iPhone helps you locate and protect your iPhone.With Find My iPhone set up on your device, you can do the following:
Locate your device on a map
Play a sound on your device to help you find it
Use Lost Mode to lock and track your device
Remotely erase all of your personal information from the device"
Точно конкретното у-во не трябва да е свързано в мрежата от няколко часа за да ви се покаже опция забравете това устройство.Но то е все тая, като си знаете apple id то няма проблем директно да го пускате да се ресторва телефончето.Относно инфото да, ще се загуби всичко но пък няма как да не сте го свързвали към туната и да не сте правили бекъп, което може да проверите и предварително.
anitafortuna

Мнение от anitafortuna »

Благодаря на всички,че се отзовахте :)
Всеки отговор ми беше полезен :))
Успех на всички :)
Публикувай отговор