Iphone 5s решаване на няколко проблема
Iphone 5s решаване на няколко проблема
Преди да търся услугите на сервиз реших да запитам първо вас, с желанието да се справя сам с отстраняването на проблемите. Телефончето го купих вчера ФО е няма без акаунд, 32гб като нов е няма дори малка драскотина, купен е преди година и половина от Верзай УС и е ползван последно с карта на О2 Англия. Та слагам Мтелска карта и ми излиза обхват и 3г обаче при опит да се обадя на някой или да ми звъннат дава заето или извън обхват, а обхвата ми стои догоре. Иосът беше 9.1 пробвам с 3г да отворя страница и тя не се зарежда. Естествено първата ми реакция беше да ресетна нетлорка но проблема остана, ресет и изтриване на целия телефон сет а ню телефон пак същото. Ресторнах през тунса на 9.2 и отново дава на заето. Та какво ме подтикна да превключа от 3г на 2г и воала телефона си заработи без проблеми, зарежда си страниците, звъни и набира, обърна ли на 3г и всичко спира да работи, дори да не е включено а само да съм го маркирал. Някакви идеи преди да го пращам на креатива? Другият проблем отново е не по малко странен. Бутонът за увеличаване на звука не работи а за намаляването работи! Пак казвам тела изглежда като нов едва ли е ползван повече от месец, батерията му държи задоволително. Не съм го отварял все още но по външните белези не изглежда да е мокрен.
Re: Iphone 5s решаване на няколко проблема
Направи му един рестор първо, сетни го като нов и ако имаш същите проблеми го носи в сервиз.
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
Това го писах,че го направих даже му качих версията от 9.1 на 9.2 проблемите остават. Единствено не съм пробвал без сим карта да го ресторно с тунса и при активирането да я сложа ли кога не знам. По всичко личи,че това е софтуерен бъг та въпросът ми е дали да не изчакам нов Иос. Забелязвам,че на мен ми тегли 6.1 версия ГСМ а на мой приятел от същият комп пак 5ес му тегли 6.2 версия ГСМ+ЦДМА и двата иоса са 9.2 . Мноого странно!
Е той тунса сам трябва да си избере правилния фърмуер. Какъв е номера след буквата А на модела? Виж го на гърба.
П.П. Пробвай и с други СИМ карти да не ти е нещо чипа развален.
П.П. Пробвай и с други СИМ карти да не ти е нещо чипа развален.
А1533 ??? Кой чип на дъното ли, щото тела е ФО р-сим не ползвам ! За съжаление нано сим са рядкост и не ми е голям избора за пробване. Лично моята мтелска я рязах но другата с която пробвах мтелска си е оригинална нано. И с двете едно и също. А и друг проблем имам не хваща кабела бил какъв си там нелегален хардуер, как пък го разбра нз. Та операциите съм ги правил с оригинален кабел от френд.
Телефона ти е iPhone 5S (GSM+CDMA)! Ако е вярно това А1533. Новите лайтинг кабели имат вграден чип и се познават, когато не са оригинални. Педалска работа на Епъл. Не знам какво повече да ти кажа, носи го в сервиз.
1533 е модел за върайзън, 6,1 обозначава същото, т.е. телефонът е за щатския пазар. Проба с друга карта след рестор в дфу, ама ако не тръгне като хората, няма да ти върже в криейтив. Писал си горе, че е на 1,5 год.
Пробвай и карта от друг оператор, може ментел да си имат ядове в момента.
Пробвай и карта от друг оператор, може ментел да си имат ядове в момента.
"Мисля-значи съществувам"
Хмм странно,че така ти излиза GSM+CDMA щото тунса ми тегли 6.1 който тук пише че е само GSM
iOS 9.2 (iPhone 5s GSM): iPhone6,1_9.2_13C75_Restore.ipsw
iOS 9.2 (iPhone 5s GSM+CDMA): iPhone6,2_9.2_13C75_Restore.ipsw
при опит да кача ръчно фърм 6.2 GSM+CDMA не ми позволява. Поръчах си друг кабел уж оригинален ама много ме съмнява да е такъв. Как мога да го позная освен да го пробвам с телефона ? Има ли нещо характерно на външен вид ? Проблема с копчето за усилване според вас софтуерен ли е или хардуерен при положение че за намаляне си работи?
iOS 9.2 (iPhone 5s GSM): iPhone6,1_9.2_13C75_Restore.ipsw
iOS 9.2 (iPhone 5s GSM+CDMA): iPhone6,2_9.2_13C75_Restore.ipsw
при опит да кача ръчно фърм 6.2 GSM+CDMA не ми позволява. Поръчах си друг кабел уж оригинален ама много ме съмнява да е такъв. Как мога да го позная освен да го пробвам с телефона ? Има ли нещо характерно на външен вид ? Проблема с копчето за усилване според вас софтуерен ли е или хардуерен при положение че за намаляне си работи?
Да кажа развитието какво е. Вчера взех нов кабел продаван за оригинален за 20лв. и изглежда като такъв но много ме съмнява да е, беше и в кутийка. Та кабелът все пак работи и направих рестор на тела под ДФУ мод на друг компютър, с извадена сим карта. След като ми я поиска при сет а ню фон я поставих и всичко изглеждаше наред. Работеше си слушалката и 3г то и така няколко часа докато не ме прихвана да го ръчна на 2г и после да го върна на 3г да съм сигурен че всичко е наред. Уви не беше стана пак същото и сега пак работи на 2г а на 3г не. Някакви предложения имате ли ? Предполагам ще кажете да пробвам с друг оператор само,че нямам тая възможност. А и копчето за усилване все още не работи, идеи за него ?
Всичко се дължи на хардуерни проблеми...
И има ли оправия този проблем или да го пиша бегал ?
Значи днес ми смениха рязаната мтелска карта с оригинална нано симка и 3г то заработи малко със закъснение но заработи, до кога ще работи все още не знам в тестов период е. Все по вече започвам да си мисля,че е възможно проблемът да е свързан с неработещият бутон за увеличаване на звукът. Та да питам разбиращите възможно ли е това проблемът с обхвата да е в лентовият кабел на бутоните? Носих го на сервиз, казах какви са симптомите и ми обявиха 160лв за ремонт, ако е само в този кабел както си мисля тази цена е височка.
Височка е(при мен наполовина), но ако е само за кабела. Щом сега работи 3г, не знам чий х*й ти е да се занимаваш с глупости?
"Мисля-значи съществувам"
РаботеШЕ сега пак не работи и пак съм на 2g направо ми писна с тоя телефон,яд ме е,че е чисто нов без драскотинка. Въпросът е дали е нещо дребно или ще трябва да се манипулира 3g модула. Щото ако ще се грее и човърка на дълбоко по добре да го продавам друг да си го прави.
Е ти искаш хептен тънко да минеш. Остави дето ще ти гледаме без пари, ама и боба от нас да е. Колегата Alxx е управител на много добър айфон сервиз. Свържи се с него и поговорете. Така само си пишем глупости.
И в крайна сметка какво се случи , има ли решение проблема?
Прясно , прясно влязох и аз в същата каша...5S 32GB A1533 на 9.2 е и като сетна на 3Г даже освен , че никак го няма нета , че и обхват губи , въпреки че понякога ми показва , че има + volume up неработещият бутон
Прясно , прясно влязох и аз в същата каша...5S 32GB A1533 на 9.2 е и като сетна на 3Г даже освен , че никак го няма нета , че и обхват губи , въпреки че понякога ми показва , че има + volume up неработещият бутон
Пратих го на Креатив Център официален представител на епъл за Бг Сменили са лентовият кабел за управление на звука и тела заработи. Бартеросах го за един гнусмас с6 е.ич че ми беше мерак да пробвам и тоз теракот.
И аз имах същия проблем с 3г и 2г и телефона тотално се бъгна. След това почна да се изключва сам и ми се е случвало да не се включи 2-3 дена ....
....