Има ли разлика при поставяне на SSD на мястото на CD или HDD

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с компютрите на Apple - MacBook Air, Macbook Pro, Mac Mini, iMаc, Mac Pro, а също така и за операционанта система Apple OS X...
Аватар
iTouch

Има ли разлика при поставяне на SSD на мястото на CD или HDD

Мнение от iTouch »

Здравейте! Исках да сложа SSD на лаптопа си, но без да премахвам моя хард. Въпроса ми е има ли разлика дали в Кади-то ще е стария хард или ссд-то от което ще чете ОС-а?
Питаю поради следния проблем. ССД-то е по-тънко от харда и като сложа харда в Кади-то и е мааалко по-издуто и ме притеснява да го сложа на мясотот на СД-то. За това в момента оставих харда си на мястото и сложих ССД-то в адаптера на мястото на оптичното устройство. Инсталирах ОС-а на новия диск и идеята ми е да ползвам само за допълнителна памет стария хард.

Има ли значение дали праймъри диска в лаптопа е на буксата за хард драйв или за оптичното? Както като скорост така и като сигурност? Благодаря!
...за един по-съвършен свят...
*iPhone 6S 128GB, Apple Macbook Pro 15' 2012, Apple Watch Steel 42mm, iPod Shuffle 2nd gen*
Аватар
gorgior

Re: Има ли разлика при поставяне на SSD на мястото на CD или HDD

Мнение от gorgior »

Мисля, че няма значение. Виждал съм и така и така поставено. Номера е да ти е на него системата за да ти зарежда по-бързо. Ама нещо не те разбрах как хем е по-тънко, хем издува?
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
Аватар
iTouch

Мнение от iTouch »

По-тънко SSD-то от HDD-то. И като сложа HDD в Кади адаптера, тогава не пасва на една линиа а харда е една идея по изпъкнал. Докато като сложа SSD-то в Кадито, тогава си е окей защото е по-тънко.
...за един по-съвършен свят...
*iPhone 6S 128GB, Apple Macbook Pro 15' 2012, Apple Watch Steel 42mm, iPod Shuffle 2nd gen*
Аватар
mitku
Обратна връзка:

Мнение от mitku »

Няма значение като скорост и сигурност кой диск къде ще е. Щом вече си се справил с настройките и инсталацията, и системата работи нормално, значи всичко е ОК.
iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3

* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
Публикувай отговор