Gevey - turbo SIM за iPhone

Всички ваши проблеми и въпроси, свързани с процедурата по отключване на достъпа до файловата система на телефона и активирането на пълната GSM функционалност за произволен мобилен оператор.
Публикувай отговор
slavi3331

Re: Gevey - turbo SIM за iPhone

Мнение от slavi3331 »

@Alxx - телефона е със r-sim 10 и iOs 9.0.1 със следващите ъпдейти мисля ,че няма да имам проблеми ? :)
filip_arsov

x-sim

Мнение от filip_arsov »

Добро утро.Купих си 5-ца заключена към глобул взех си х-сим и до сега ми работи перфектно.Въпроса ми е следният .След 15 дена ще ходя на Канарските Острови и въпросът ми е дали ще може и там да си го ползвам телефончето.Момчето от което си го взех каза да не се притеснявам този х-сим бил перфектен и ще може да ми отключи и испанската сим карта.Имам и друг въпрос какво не трябва да правя.Четох някъде ,че ако си упдейтна софруера ще ми се прецака и няма да може да го оключи повече това така ли е.Аз сега съм получил съобщение,че трябва да си упдейтна софруера,но не искъм .Сега съм с 8.4 (12h143)
kawabiker

Мнение от kawabiker »

Със сигурност не си си купил x-sim - но както и да е отговора на всичките ти въпроси е да ,само че трябва да спазиш едно важно нещо за испанската карта да е 64kb.
Аватар
funkyjoe

Мнение от funkyjoe »

Здравейте, колеги! Някой има ли информация дали може да се подкара успешно iOS 9.0.2 на iPhone 5 с R-Sim 8+?

Благодаря ви предварително!
iPhone 5 iOS 9.2.1
Syler92

Версия на Gevey чип iPhone 4S

Мнение от Syler92 »

Здравейте, има ли някаква вероятност да разбера коя версия ми е Gevey чипа, и до коя версия мога да си ъпдейтна телефона ако е възможно. В момента съм с 5.1.1.
Благодаря предварително за отговорите и се извинявам ако това не е темата , в която е трябвало да пусна въпроса си.
kawabiker

Мнение от kawabiker »

А телефона е ?
П.П. Можеш да ъпдейтнеш единствено до актуалната версията която се подписва от Епъл .
boris_m80

Мнение от boris_m80 »

funkyjoe написа:Здравейте, колеги! Някой има ли информация дали може да се подкара успешно iOS 9.0.2 на iPhone 5 с R-Sim 8+?

Благодаря ви предварително!
да даже и на 9.1
Syler92

Мнение от Syler92 »

Телефона ми е 4S с 5.1.1 в момента. Има ли някаква вероятност да ъпдейтна без да сменям чипа и ако е възможен ъпдейт , до коя версия ?
Аватар
Ivan_vylka

Мнение от Ivan_vylka »

Нямаш вариант за избор на определена ОС. Не може да се инсталира версия по избор, при ъпдейт се качваш направо на последната версия ОС, в твоя случай 9.0.2. И най-вероятно ще ти трябва нов чип.
iPhone 11
Syler92

Мнение от Syler92 »

Нали има вариант от iTunes да се инсталне от файл, защо да няма как. Тегля си която искам и си я инсталирам ? Естествено по-висока от моята версия.
Аватар
Ivan_vylka

Мнение от Ivan_vylka »

Ами не е точно така. Ти може да си изтеглиш която искаш версия, но Apple на старите версии спират подписването, което ще рече, че когато почнеш да правиш ъпдейта и се стигне до Verifing software update with Apple, инсталацията ще прекъсне. Ако ставаше толкова лесно, никой нямаше да пищи че не му работи добре трлефона с определена версия и всеки щеше да си инсталира която си поиска.
iPhone 11
Syler92

Мнение от Syler92 »

Днес извадих gevey чипа от телефона си , след това сложих само сим картата без чипа и телефона тръгна разпозна си оператора мога да звъня без проблем. Това значи ли че телефона ми е фабрично отключен, този чип нали трябва постоянно да е в телефона ако беше наистина заключен. Да не да се пазят някакви кешове нещо и като ъпдейтна към друга версия да се прецака отново и да се заключи :D
Има ли някакъв шанс автоматично да се е оключил фабрично като са изтекли годините които са определени от оператора към който е заключен и да са го ънлокнали.
Аватар
gogi71

Мнение от gogi71 »

След като работи без чип , значи е вече Фабрично Отключен !
jorkata12345

iphone 5s заключен към O2UK

Мнение от jorkata12345 »

Как може да бъде отключен и дали ще работи с р-сим или някаква друга.Нов съм в тази среда моля за помощ. :)
HardJ

Заключен Iphone 5C

Мнение от HardJ »

Здравейте,написах тема преди 1 час,но беше в друг раздел и тя беше изтрита искам да се извиня за което,просто не погледнах :)
Та,въпросът ми е следният взех Iphone 5C втора ръка,но не знаех че е блокирам към T MOBILE UK,въпросът ми може ли да бъде отключено това устройство и как ? Ако,искате IMEI,пишете .
Благодаря предварително O:-)
Аватар
gogi71

Мнение от gogi71 »

Многократно е писано че iPhone 5C/5S , не работи с нито един Турбо СИМ . Единствено може да се отключи Фабрично и то ако не е взета застраховка , но е скъпичко :)
barman4eto84

Проблем след ъпдейт на iphone5

Мнение от barman4eto84 »

Здравейте I-) имам следния проблем с iphone5 и ще съм ви мн благодарен ако успеете да ми помогнете :P ,телефона е кодиран към 3 австрия и работеше със рсим 9 на ос8.1,но жена ми се опита да го упдейтне на последния Ос и всичко свърши :) телефона неразпознава картата вече,опитах да го ресторна през itunes и в момента си е на бял екран на които пише Hello,и отново не я чете,моля ви кажете какво да го направя,освен да го отключа но не мисля че си заслужава цената която ми обявиха :( ?
Аватар
gogi71

Мнение от gogi71 »

Какво ще рече неразпознава картата ? Влизате в менюто на телефона но няма обхват-ползвал ли сте го с Мтелски или Теленорски нано сим и пач на 8.1 ?
barman4eto84

Мнение от barman4eto84 »

Да,ползвах го с карта на теленор 1год,пробвах и с мтел и пак не я разпознава,пише insert sim :( един познат ми каза че след като е на първоначалния бял екран освен оригинална карта на оператора друг начин нямало,моля някои за съвети и идеи че телефона си седи вкъщи в шкафа и.... o:|
Аватар
gogi71

Мнение от gogi71 »

Е значи си прецакал турбинката :) , нова турбина и 64кб карта и ще тръгне :)
barman4eto84

Мнение от barman4eto84 »

Каква е тази турбина и колко ще струва това горе долу?
barman4eto84

Мнение от barman4eto84 »

?:-/
lyubcho_88

Мнение от lyubcho_88 »

Здравейте приятели,
Извинявам се, ако мнението не е в точната тема, но не намерих друга, в която да питам някой за моя проблем.

Едно много добро мое приятелче има iPhone 4S, който е заключен към O2 UK. До момента го е ползвал с R-SIM 6 мисля и iOS 6.1 с карта на vivatel. Дойде време обаче да смени оператора с нова карта и договор и вече е на Telenor със 128к/bit карта. R-SIM-a не действал и затова той решил да ъпдейтне ОС-а до последния iOS 9.1.

От тогава търсиме заедно решение на проблема, нова R-SIM, която да прочете теленорската карта на новата iOS. Чипа обаче не можа да засече теленорската карта. С бялата карта задавахме оператора, но тогава не знаехме, че е кодиран към O2 UК. Едва после открих въпросния оператор, но не купихме Gevey чипа, понеже така и не тръгна. Човека обясни, че за да стане работата трябва да знае към кой е заключен, но мен ме притеснява малко това, че нищо не се случваше при слагането на теленор картата.

Въпроса ми е има ли шанс вече като знаем оператора да купим Gevey чипа и да зададем O2 UK като оператор за да прочете картата или има някаква уловка с тези 128к/bit карти? Може ли да ми препоръчате друга алтернатива.

Благодаря.
Ipod 4th Gen 8GB
Iphone 5, 16GB, Black & Slate
Iphone 5, 16GB, White & Silver
Iphone 7, 128GB, Rose Gold
Iphone 8, 64GB, Space Gray
Аватар
gogi71

Мнение от gogi71 »

Ако действително е заключен към Q2 ще работи със Gevey L-)
lyubcho_88

Мнение от lyubcho_88 »

Ето тук така са го дали
http://forum.gsmhosting.com/vbb/9908937-post9693.html
Ipod 4th Gen 8GB
Iphone 5, 16GB, Black & Slate
Iphone 5, 16GB, White & Silver
Iphone 7, 128GB, Rose Gold
Iphone 8, 64GB, Space Gray
Публикувай отговор