Струва ли си MacBook Air A1466 работи ли добре с Windows?

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с компютрите на Apple - MacBook Air, Macbook Pro, Mac Mini, iMаc, Mac Pro, а също така и за операционанта система Apple OS X...
Аватар
iTouch

Re: Струва ли си MacBook Air A1466 работи ли добре с Windows?

Мнение от iTouch »

Аз имам осмица с winclone и ми се струва по бързо и лесно от бууткампа. Не че съм пробвал с него де

Мога ли да създам копие за Win 8.1 Или 10 работещо с Winclone или трябва да търся от някъде? Освен седмица и осмица, който е показал gorgior, не откривам подобни
...за един по-съвършен свят...
*iPhone 6S 128GB, Apple Macbook Pro 15' 2012, Apple Watch Steel 42mm, iPod Shuffle 2nd gen*
Аватар
mitku
Обратна връзка:

Мнение от mitku »

Не че нещо, но не се връзвайте много на списъка с поддържаните модели за Прозорци 10. Аз си сложих Прозорци 10, през бууткамп 5 (като отделна, втора ОС) и през ВирчуълБокс (като виртуалка в МакОС Ел Капитан) на моя МакМини (мид 2011), който според сайта на Епъл, не поддържа Прозорци 10. Работи си "като Слънце" (и как пък да не работи на i5 процесор, с 16ГБ РАМ и с по-добра дискретна видеокарта от практически всички по-нови МакМини-та =)) ).
Също така - сложих Прозорци 10 на компа на жена ми (МакБуук Про - ърли 2008... с 6ГБ РАМ... кофти, че с 8ГБ има хардуерни проблеми този стар модел заради чипсета май, та трябва да го държа с 6ГБ, за да избегна тези проблеми), като единствена ОС без бууткамп дял (на нея не й трябва Мак ОС), но естествено с бууткамп 4 шофьори в Прозорците (с добавен драйвер за трекпада от бууткамп 5). Работи си нормално като за толкова дърт комп.
Всичките са направени като нормален ъпгрейд директно от сайта на ДребнитеМеки, на предишни законно инсталирани предни версии - Прозорци 7 или 8.1.
Проблемът всъщност е, че за съответните по-стари компютри, трябва да се ползва по-стар бууткамп (евентуално версия 4 или версия 5) и (уж) не се поддържат от последния бууткамп 6, което създава известни леки проблеми после, но не са нищо особено. Та някой ако може да метне някъде (да кажем в dox.bg) едно копие на последния бууткамп 6 (шофьорите за Прозорци) - ще е идейно да го заредя и да пробвам. Че не ми се зареждат торенти, а Епъл са го законспирирани и като са ми дърти щайгите - изобщо не мога да заредя бууткамп 6 и не мога и да ги намеря за директно сваляне. Егати секретните шофьори само за "заслужили". :-w
iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3

* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

Сега, ако кажеш драйверите от кой бууткамп искаш, може и да ги кача (ако ги имам). От глупостите, дето си написал нищо не разбрах, само ме заболя главата. :))
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
Аватар
mitku
Обратна връзка:

Мнение от mitku »

Последният бууткамп 6.x (не съм гледал до коя версия е стигнал). Че в момента нямам наличен по-нов модел Мак, за да ги изтегля.

П.П. Що да не се разбира? Нещо не ти харесват бългаските преводи на термините ли? Нали сме в България... Те така ги превеждат и в интерфейсите на програмите (затова на мен първата ми работа в някоя програма, която излезе на Български, е - да я върна на Английски). Но както и да е... =))

Важното е, че Прозорци 10 си върви без проблем на всеки Мак, който има достатъчни хардуерни ресурси... т.е. поне модели от 2007-ма (и по-нови), поне с Core2 Duo и евентуално с добавена памет (с 1ГБ едва ли ще е добре - да кажем на някой от първите МакБуук Еър-и, макар че 32-битовата версия може и да тръгне). L-)

П.П. (Едит) Както и да е - вече не ми трябва. Заредих от нет-а BootCamp 6.0.6133.
iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3

* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
Публикувай отговор