iOS 9
-
Re: iOS 9
Здравейте, вчера ъпдейтнай ютюб, но не ми се появява новия дизайн, а си е както преди. Деинсталирах и после пак инсталирах приложението, нямаше ефект. При вас с новия дизайн ли е? Благодаря!
Да, новия е. При мен първо като го отворих си беше същото. После го затворих от мултитаскинга и се промени, но да знаеш че нищо не губиш...
...за един по-съвършен свят...
*iPhone 6S 128GB, Apple Macbook Pro 15' 2012, Apple Watch Steel 42mm, iPod Shuffle 2nd gen*
*iPhone 6S 128GB, Apple Macbook Pro 15' 2012, Apple Watch Steel 42mm, iPod Shuffle 2nd gen*
Здравейте в момента съм с 7.0.2 на 5s , какво мислите да го ъпдейтна ли до 9.0.2?Като цяло телефона по-добре ли се държи с 9 ката ?
Ъпдейтвай го без да се замисляш. Аз съм с 5 с 9.0.2 - хвърчи.
iPhone 4S 16GB Black
iPhone 5 16GB Black
iPhone 5 16GB White
iPhone 6S 128GB Space Gray
iPhone 5 16GB Black
iPhone 5 16GB White
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
- Павел Василев
Точно поради такива причини, когато купувах айфона 5S от техномаркета, беше с последната версия на 7... като го включих за първи път за да го регистрирам и т.н., само тогава за пръв и последен път ъпдейтнах на IOS 8 - чиста осмица, без 8.0.., да чукна на дърво, вече година и нещо работи като добре смазан швейцарски часовник, единствения начин да ъпдейтна, ще е само когато си купя следващия най-новия модел който ще е излязъл, след някоя и друга година, и тогава ще направя същото, ако ми харесва как върви и се държи, забранявам му всякакви ъпдейти и така до по-следващия моделgorgior написа:

С една дума за мен нещо което работи добре, не се пипа!

п.с. Изключение прави за потребители, които очакват еди какви си добавки или приложения от които биха им били от реална полза, но да ъпдейтваш без причина и ей така за спорта, при което много потребители се оплакват от проблеми, било батерията спада, било лагване и т.н. това не го разбирам, защо си причиняват излишни главоболия....

Нещо, което работи не се пипа!
Абе умен си понякога!
Като играеш някоя игра и излезе ъпдейт какво си казваш: - Хубаво си работи до тук, я да си стоя на първо ниво,че по-нагоре може да се развали! - така ли?

Като играеш някоя игра и излезе ъпдейт какво си казваш: - Хубаво си работи до тук, я да си стоя на първо ниво,че по-нагоре може да се развали! - така ли?
- Павел Василев
gorgior написа:Абе умен си понякога!![]()

Това с играта ти го дадох като най-прост пример. Да дадеш хиляда и кусур лева за смартфон и да си стоиш три - четри годинии на една и съща ОС си е лудост.
- Павел Василев
Съпругата ми е с iPhone 4S, и повече от 4 години не е правен ъпдейт и работи все още пу-пу безотказно, аз и тя ползваме телефоните си, главно при разговори и Интернет, има перфектен звук при разговори, което е важно за мен, бързина при Интернет, страхотен дисплей като картина, само заради тези си качества си струва всяка стотинка, независимо че не ъпдейтваме наред и без нужда при нашите изисквания и потребностиgorgior написа:Това с играта ти го дадох като най-прост пример. Да дадеш хиляда и кусур лева за смартфон и да си стоиш три - четри годинии на една и съща ОС си е лудост.

Ъпдейтите все пак са подобрения в работата на ОС и от там на смартфона, таблета, компютъра. Естествено е да има проблеми в началния стадий на разработките, всяко нещо си има нужда от нагласяване и това изисква време, особено при чисто нова система. И аз не съм почитател на непременния ъпдейт само за да съм от първите. И сега съм още на 8.1.2, но скоро ще скоча в джаза. Много пъти съм казвал, че не ОС преебава телефона, а новите приложения, които са гласени за по-нов хардуер. Стоенето на стари фърмуери не те спасява от това.
Както и да е ...Не съм седнал да те навивам. Ти си знаеш. Желая ти приятна вечер!
Както и да е ...Не съм седнал да те навивам. Ти си знаеш. Желая ти приятна вечер!

Я пак....gorgior написа: Много пъти съм казвал, че не ОС преебава телефона, а новите приложения, които са гласени за по-нов хардуер.

Викаш примерно при 4s, по-бавната работа и някои нарочно орязани анимации и функции в iOS8-9, в сравнение с 6.х-7.х, са да речем заради ъпдейтнатите Viber и Facebook, "които са гласени за по-нов хардуер"

Не! Това е заради хардуера. Айде да се посмееме пак. 

Посмяхме се искрено
А кое изисква по-добър хардуер? Абсурд да е OS-а, нали
Sandbox говори ли ти нещо? Ако не - просто спри да пишеш тъпотии, моля те

Sandbox говори ли ти нещо? Ако не - просто спри да пишеш тъпотии, моля те

Не, нищо не ми говори! Хайде да ми обясниш. Кои са нарочно орязани функции в iOS8-9, в сравнение с 6.х-7.х ?
Нещо съм се объркал при писането
Имах предвид в сравнение с по-новите телефони, точно заради хардуерните органичения. Но това няма значение...идеята е, че твърдението, че " не ОС преебава телефона, а новите приложения" е абсолютно невярно! Ако нещо ще ти прецака някакви неща в работата на телефона, ще се появят бъгове и т.н., то това е само и единствено ОС.

А така, да си дойдем на думата! Сравнението с новите телефони и очакването стария да се държи като тях, не означава преебан телефон. Сравни 4S iOS 5 и 6S iOS 9 да видим кой работи по-добре. Никой производител не би пуснал ОС за да преебе телефоните на своите потребители. 

Ти продължаваш да си пишеш някакви общи неща и това е. Повтарям - твърдението ти, че " не ОС преебава телефона, а новите приложения" е абсолютно невярно! Ако нещо ще ти прецака някакви неща в работата на телефона, ще се появят бъгове и т.н., то това е само и единствено ОС.
Схващаш ли идеята или пак да го напиша?
Цялостната работа на телефона ти зависи само от ОС! А не от ъпдейтнатите проложения, пък ако ще да са "гласени" за iOS20.
4S на iOS 5 работи бързо и без лаг, ъпдейтваш до iOS 9 и вече на места лагва, насича и т.н. Е айде кажи ми ОС ли е виновен или някое приложение, както ти твърдиш? Сега схвана ли?
Схващаш ли идеята или пак да го напиша?
Цялостната работа на телефона ти зависи само от ОС! А не от ъпдейтнатите проложения, пък ако ще да са "гласени" за iOS20.
4S на iOS 5 работи бързо и без лаг, ъпдейтваш до iOS 9 и вече на места лагва, насича и т.н. Е айде кажи ми ОС ли е виновен или някое приложение, както ти твърдиш? Сега схвана ли?
Е, щом казваш - така е. 

Целта е да се купуват новите устроиства, това е стар трик!
Iphone X 64GB
iphone 5 16 GB
Ipod nano 7
iphone 5 16 GB
Ipod nano 7
Аз пък достигнах до едно изчисление. iPhon-ите работят добре с 2 версии над заводската. Защо?
iPhone 4: iOS 4 + 2 = 6
iPhone 4S: iOS 5 + 2 = 7 (тук може да се допусне и 3-та - 8, но не ме кефи пак си забива повечко)
iPhone 5: iOS 6 + 2 = 8 - на 9-ката върви чудесно, но на моменти забавя вярно за кратко, но се усеща. Предполагам на 10 ще е леща.
iPhone 4: iOS 4 + 2 = 6
iPhone 4S: iOS 5 + 2 = 7 (тук може да се допусне и 3-та - 8, но не ме кефи пак си забива повечко)
iPhone 5: iOS 6 + 2 = 8 - на 9-ката върви чудесно, но на моменти забавя вярно за кратко, но се усеща. Предполагам на 10 ще е леща.
iPhone 4S 16GB Black
iPhone 5 16GB Black
iPhone 5 16GB White
iPhone 5 16GB Black
iPhone 5 16GB White
Чувал съм някой да стигне до извод, ама да стигне до изчисление
Когато излезе нов айфон, той е с нов хардуер. Разработчиците трябва да си нагласят приложенията за него, а това отнема време. За това първата година новите устройства са си почти в тестов период. На четвъртата година пък хардуера им остарява и по-трудно поддържа новите ОС и приложения, които се гласят за новите модели. За това и работят по-тегаво.
Най-добре работят втората и третата година.

Когато излезе нов айфон, той е с нов хардуер. Разработчиците трябва да си нагласят приложенията за него, а това отнема време. За това първата година новите устройства са си почти в тестов период. На четвъртата година пък хардуера им остарява и по-трудно поддържа новите ОС и приложения, които се гласят за новите модели. За това и работят по-тегаво.
Най-добре работят втората и третата година.
Можеш да стигнеш до изчисление. Това е като да пиеш кафе с ред бул и да виждаш звуци. 

iPhone 4S 16GB Black
iPhone 5 16GB Black
iPhone 5 16GB White
iPhone 5 16GB Black
iPhone 5 16GB White
Здравейте!
Имам проблем с update към iOS 9 на iPhone 5. След като дам restore през itunes ми излиза ето това: http://prntscr.com/8r3jwa
Преди около 6 месеца ми го отключиха от Теленор, но не му направих restore, тъй като и без това си го ползвам с тяхна карта. Има ли връзка това и как да оправя проблема?
Имам проблем с update към iOS 9 на iPhone 5. След като дам restore през itunes ми излиза ето това: http://prntscr.com/8r3jwa
Преди около 6 месеца ми го отключиха от Теленор, но не му направих restore, тъй като и без това си го ползвам с тяхна карта. Има ли връзка това и как да оправя проблема?
iPhone 5 16GB, FW: 9.0.2. ФO
-
Джейлбрейка е готов http://en.pangu.io/
iPhone 11Pro Max 256GB SpaceGrey iOS 13
Apple Watch 5
Apple TV 4K 32GB
MacBook Air 2017
Apple Watch 5
Apple TV 4K 32GB
MacBook Air 2017