iOS 9

Какво ново и интересно се случва около iPhone, iPod touch и Apple... Всякакви новини и слухове около мобилното устройство, продукти и приложения свързани с него и всичко останало по темата.
Публикувай отговор
Dimitrov71

Re: iOS 9

Мнение от Dimitrov71 »

Здравейте, вчера ъпдейтнай ютюб, но не ми се появява новия дизайн, а си е както преди. Деинсталирах и после пак инсталирах приложението, нямаше ефект. При вас с новия дизайн ли е? Благодаря!
Аватар
iTouch

Мнение от iTouch »

Да, новия е. При мен първо като го отворих си беше същото. После го затворих от мултитаскинга и се промени, но да знаеш че нищо не губиш...
...за един по-съвършен свят...
*iPhone 6S 128GB, Apple Macbook Pro 15' 2012, Apple Watch Steel 42mm, iPod Shuffle 2nd gen*
DiM4OU.

Мнение от DiM4OU. »

Здравейте в момента съм с 7.0.2 на 5s , какво мислите да го ъпдейтна ли до 9.0.2?Като цяло телефона по-добре ли се държи с 9 ката ?
Аватар
tenet

Мнение от tenet »

Ъпдейтвай го без да се замисляш. Аз съм с 5 с 9.0.2 - хвърчи.
iPhone 4S 16GB Black
iPhone 5 16GB Black
iPhone 5 16GB White
iPhone 6S 128GB Space Gray
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
Аватар
Павел Василев

Мнение от Павел Василев »

gorgior написа:
Точно поради такива причини, когато купувах айфона 5S от техномаркета, беше с последната версия на 7... като го включих за първи път за да го регистрирам и т.н., само тогава за пръв и последен път ъпдейтнах на IOS 8 - чиста осмица, без 8.0.., да чукна на дърво, вече година и нещо работи като добре смазан швейцарски часовник, единствения начин да ъпдейтна, ще е само когато си купя следващия най-новия модел който ще е излязъл, след някоя и друга година, и тогава ще направя същото, ако ми харесва как върви и се държи, забранявам му всякакви ъпдейти и така до по-следващия модел :)

С една дума за мен нещо което работи добре, не се пипа! :)

п.с. Изключение прави за потребители, които очакват еди какви си добавки или приложения от които биха им били от реална полза, но да ъпдейтваш без причина и ей така за спорта, при което много потребители се оплакват от проблеми, било батерията спада, било лагване и т.н. това не го разбирам, защо си причиняват излишни главоболия.... :)
Нещо, което работи не се пипа!
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

Абе умен си понякога! :))
Като играеш някоя игра и излезе ъпдейт какво си казваш: - Хубаво си работи до тук, я да си стоя на първо ниво,че по-нагоре може да се развали! - така ли?
Аватар
Павел Василев

gorgior написа:Абе умен си понякога! :))
Като играеш някоя игра и излезе ъпдейт какво си казваш: - Хубаво си работи до тук, я да си стоя на първо ниво,че по-нагоре може да се развали! - така ли?

:), аз игри не играя, но както писах по-горе на p.s. При реална нужда от някои добавки и т.н. си ъпдейтва каквото му е нужно, въпроса е към потребителите които ъпдейтват ей така без реална нужда, и после олеле нещо бъгяса... :)
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

Това с играта ти го дадох като най-прост пример. Да дадеш хиляда и кусур лева за смартфон и да си стоиш три - четри годинии на една и съща ОС си е лудост.
Аватар
Павел Василев

gorgior написа:Това с играта ти го дадох като най-прост пример. Да дадеш хиляда и кусур лева за смартфон и да си стоиш три - четри годинии на една и съща ОС си е лудост.
Съпругата ми е с iPhone 4S, и повече от 4 години не е правен ъпдейт и работи все още пу-пу безотказно, аз и тя ползваме телефоните си, главно при разговори и Интернет, има перфектен звук при разговори, което е важно за мен, бързина при Интернет, страхотен дисплей като картина, само заради тези си качества си струва всяка стотинка, независимо че не ъпдейтваме наред и без нужда при нашите изисквания и потребности :)
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

Ъпдейтите все пак са подобрения в работата на ОС и от там на смартфона, таблета, компютъра. Естествено е да има проблеми в началния стадий на разработките, всяко нещо си има нужда от нагласяване и това изисква време, особено при чисто нова система. И аз не съм почитател на непременния ъпдейт само за да съм от първите. И сега съм още на 8.1.2, но скоро ще скоча в джаза. Много пъти съм казвал, че не ОС преебава телефона, а новите приложения, които са гласени за по-нов хардуер. Стоенето на стари фърмуери не те спасява от това.
Както и да е ...Не съм седнал да те навивам. Ти си знаеш. Желая ти приятна вечер! :)
theuser

Мнение от theuser »

gorgior написа: Много пъти съм казвал, че не ОС преебава телефона, а новите приложения, които са гласени за по-нов хардуер.
Я пак.... =)) =)) =))
Викаш примерно при 4s, по-бавната работа и някои нарочно орязани анимации и функции в iOS8-9, в сравнение с 6.х-7.х, са да речем заради ъпдейтнатите Viber и Facebook, "които са гласени за по-нов хардуер" <:-P <:-P <:-P Ама в никакъв случай не е операционната система. Абсурд!
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

Не! Това е заради хардуера. Айде да се посмееме пак. :)
theuser

Мнение от theuser »

Посмяхме се искрено ;;) А кое изисква по-добър хардуер? Абсурд да е OS-а, нали :&
Sandbox говори ли ти нещо? Ако не - просто спри да пишеш тъпотии, моля те I-)
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

Не, нищо не ми говори! Хайде да ми обясниш. Кои са нарочно орязани функции в iOS8-9, в сравнение с 6.х-7.х ?
theuser

Мнение от theuser »

Нещо съм се объркал при писането ;;) Имах предвид в сравнение с по-новите телефони, точно заради хардуерните органичения. Но това няма значение...идеята е, че твърдението, че " не ОС преебава телефона, а новите приложения" е абсолютно невярно! Ако нещо ще ти прецака някакви неща в работата на телефона, ще се появят бъгове и т.н., то това е само и единствено ОС.
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

А така, да си дойдем на думата! Сравнението с новите телефони и очакването стария да се държи като тях, не означава преебан телефон. Сравни 4S iOS 5 и 6S iOS 9 да видим кой работи по-добре. Никой производител не би пуснал ОС за да преебе телефоните на своите потребители. :)
theuser

Мнение от theuser »

Ти продължаваш да си пишеш някакви общи неща и това е. Повтарям - твърдението ти, че " не ОС преебава телефона, а новите приложения" е абсолютно невярно! Ако нещо ще ти прецака някакви неща в работата на телефона, ще се появят бъгове и т.н., то това е само и единствено ОС.

Схващаш ли идеята или пак да го напиша?
Цялостната работа на телефона ти зависи само от ОС! А не от ъпдейтнатите проложения, пък ако ще да са "гласени" за iOS20.
4S на iOS 5 работи бързо и без лаг, ъпдейтваш до iOS 9 и вече на места лагва, насича и т.н. Е айде кажи ми ОС ли е виновен или някое приложение, както ти твърдиш? Сега схвана ли?
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

Е, щом казваш - така е. :)
Lucius

Мнение от Lucius »

Целта е да се купуват новите устроиства, това е стар трик!
Iphone X 64GB
iphone 5 16 GB
Ipod nano 7
Аватар
tenet

Мнение от tenet »

Аз пък достигнах до едно изчисление. iPhon-ите работят добре с 2 версии над заводската. Защо?
iPhone 4: iOS 4 + 2 = 6
iPhone 4S: iOS 5 + 2 = 7 (тук може да се допусне и 3-та - 8, но не ме кефи пак си забива повечко)
iPhone 5: iOS 6 + 2 = 8 - на 9-ката върви чудесно, но на моменти забавя вярно за кратко, но се усеща. Предполагам на 10 ще е леща.
iPhone 4S 16GB Black
iPhone 5 16GB Black
iPhone 5 16GB White
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

Чувал съм някой да стигне до извод, ама да стигне до изчисление ?:-/

Когато излезе нов айфон, той е с нов хардуер. Разработчиците трябва да си нагласят приложенията за него, а това отнема време. За това първата година новите устройства са си почти в тестов период. На четвъртата година пък хардуера им остарява и по-трудно поддържа новите ОС и приложения, които се гласят за новите модели. За това и работят по-тегаво.
Най-добре работят втората и третата година.
Аватар
tenet

Мнение от tenet »

Можеш да стигнеш до изчисление. Това е като да пиеш кафе с ред бул и да виждаш звуци. +:)
iPhone 4S 16GB Black
iPhone 5 16GB Black
iPhone 5 16GB White
Аватар
zori2003

Мнение от zori2003 »

Здравейте!
Имам проблем с update към iOS 9 на iPhone 5. След като дам restore през itunes ми излиза ето това: http://prntscr.com/8r3jwa
Преди около 6 месеца ми го отключиха от Теленор, но не му направих restore, тъй като и без това си го ползвам с тяхна карта. Има ли връзка това и как да оправя проблема?
iPhone 5 16GB, FW: 9.0.2. ФO
londongunner

Мнение от londongunner »

Джейлбрейка е готов http://en.pangu.io/
iPhone 11Pro Max 256GB SpaceGrey iOS 13
Apple Watch 5
Apple TV 4K 32GB
MacBook Air 2017
Публикувай отговор