iOS 9
Re: iOS 9
Създателят на YouTube-канала iAppleBytes е решил да сравни бързодействието на iOS 9.0.1 и предишния крупнен релийз iOS 8.4.1.
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
За 5S-а е точно така. Работи по същия си начин
...за един по-съвършен свят...
*iPhone 6S 128GB, Apple Macbook Pro 15' 2012, Apple Watch Steel 42mm, iPod Shuffle 2nd gen*
*iPhone 6S 128GB, Apple Macbook Pro 15' 2012, Apple Watch Steel 42mm, iPod Shuffle 2nd gen*
- angelovarna
- Обратна връзка:
И защо по дяволите си прехвърляш контактите на сим картата. Така имаш редица ограничения. Не можеш да вържеш към тях адрес, мейл, допълнителни номера към едно име, снимка.
Ползваш смартфон с модерна ОС, влез в 21ви век.
По този начин печелиш и автоматичното бекъпване на контактите ти и настройките за тях в iCloud. Ако решиш пък да сменяш платформата - по всяко време можеш да си експортнеш контактите към gmail или hotmail за Android/WP или към СИМ-картата ако щеш.
Ползваш смартфон с модерна ОС, влез в 21ви век.
По този начин печелиш и автоматичното бекъпване на контактите ти и настройките за тях в iCloud. Ако решиш пък да сменяш платформата - по всяко време можеш да си експортнеш контактите към gmail или hotmail за Android/WP или към СИМ-картата ако щеш.
Apple MacBook Pro 13" | iPhone XR | iPhone 7 | iPad | Apple TV
-
Използвам друг айфон, който е джейлнат. С този, който използвам редовно (Петицата ми) това няма и как да го направя понеже просто няма такава опция. Преди време бях чел, че имало несъотвествие между информацията, съдържаща се в контактите на айфон и информацията, която се записва на сим-картата. Нещо подобно беше. Програмата се казва SIManager и я използвам с iPhone 3GS с доста стара iOS на нея. За iOS 7+ не знам дали е налична в Сидия. Никога не съм я използвал на Петицата понеже никога не съм я джейлбрейквал.kawabiker написа:@Amateur2014 Въпрос- как прехвърляш номерата на сим картата ?
Признавам си, никога не ми се е налагало да се възползвам от това прехвърляне, понеже правя бекъп на контактите си в iCloud и като си въведа отново акаунта в ресторнатият телефон, всичките ми контакти се появяват (това и като отговор към кометара на angelovarna). Досега винаги е работело безотказно, надявам се и да продължава все така

@angelovarna, както съм го написал вече, точно това и правя поради простата причина, че при айфон не е като при другите телефони: да можеш да използваш памет-карта или памет-телефон. Ще-неще човек, използва на паметта на телефона и бекъпи през iCloud. А и е много по-удобно, разбира се, и именно поради изброените от теб причини го използвам. Платформа не мисля да сменям изобщо, така или иначе. Така че съм влязъл в 21-ви век, спокойно

iPhone 7 Black 32GB; ФО; iOS 10.3.3
В предишния си пост писа, че не ползваш бек ъп, в този ползваш. Това отговаря на втория ми въпрос, че не знаеш каква информация съдържа бекъп-а. Даваш инструкция как се прави рестор, а сам не си на ясно с процеса. После се надяваш да си полезен.
-
Приятелю! Първо: написах, че използвам и двата варианта. Цитат: "Също така, прехвърлям всичките си контакти върху СИМ картата, за да няма загуби."
Според мен, "също така" (допълнение към предишното казано) би предполагало, че използвам първият вариант (цитат: "Закачам телефона към iTunes и си му правя един бекъп"). Не е ли така?
Съжалявам, ако не съм се изразил ясно за някои хора. Но три върпоса към теб:
Можеш ли да ми кажеш пък ти, това по какъв начин променя стъпките за рестор на телефона? В най-лошият случай, ще си запази само контактите в телефона.
Някой отговори ли му на запитването без да му слага етикети колко е глупав или да го игнорира или просто се хващаме за пълни глупости като какъв е смисъла да правиш бекъп на сим карта, в iCloud или на Луната (което не е смисъла на въпроса му, като цяло)?
И трети въпрос: Не е ли това начинът за рестор на iPhone (аз пиша само за iPhone понеже нямам други устройства на Apple. Убеден съм, че е същото и на другите, но не мога да твърдя на 100%)? Дали ще направи бекъп, дали не - негов избор. Написал съм как АЗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! го правя и не твърдя, че това е най-правилният начин. Но това променя ли местоположението на иконите, бутоните и пр.и кое да се натисне, които аз съм описал на въпросният потребител?
Или просто искаш да кажеш нещо друго? Или просто не знаеш какво да кажеш, а искаш да се правиш на интересен? Понеже по твоята логика, при твоят въпрос за отзиви за 9.0.1 трябва да ти кажем "Ами направи си го сам и не чакай наготово бе"!? При мен телефонът се държи по един начин, при оня по втори, при оня по трети начин. При теб може да е по четвърти начин. Трябва да ти говорим как чакаш само наготово ли или какво!? Разбира се, питаш, отговаря ти се и си правиш изводи.
Така че аз знам как се прави рестор. Правя го по един и същи начин 6 години - на iPhone 3GS и на iPhone 5. Просто споделям моят начин. Явно имаш различен начин на ъпдейт! ОК!!!! Лошо няма! Но го кажи по нормален начин, а не да обясняваш колко е досаден даден човек, как И той бил идиот и пр. Ще му го обясниш един път, два пъти като хората и повече няма да пита този въпрос. Аз лично съм с тази философия. Може би имаш друго виждане и уважавам това, но аз лично не мисля, че е коректното.
Според мен, "също така" (допълнение към предишното казано) би предполагало, че използвам първият вариант (цитат: "Закачам телефона към iTunes и си му правя един бекъп"). Не е ли така?
Съжалявам, ако не съм се изразил ясно за някои хора. Но три върпоса към теб:
Можеш ли да ми кажеш пък ти, това по какъв начин променя стъпките за рестор на телефона? В най-лошият случай, ще си запази само контактите в телефона.
Някой отговори ли му на запитването без да му слага етикети колко е глупав или да го игнорира или просто се хващаме за пълни глупости като какъв е смисъла да правиш бекъп на сим карта, в iCloud или на Луната (което не е смисъла на въпроса му, като цяло)?
И трети въпрос: Не е ли това начинът за рестор на iPhone (аз пиша само за iPhone понеже нямам други устройства на Apple. Убеден съм, че е същото и на другите, но не мога да твърдя на 100%)? Дали ще направи бекъп, дали не - негов избор. Написал съм как АЗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! го правя и не твърдя, че това е най-правилният начин. Но това променя ли местоположението на иконите, бутоните и пр.и кое да се натисне, които аз съм описал на въпросният потребител?
Или просто искаш да кажеш нещо друго? Или просто не знаеш какво да кажеш, а искаш да се правиш на интересен? Понеже по твоята логика, при твоят въпрос за отзиви за 9.0.1 трябва да ти кажем "Ами направи си го сам и не чакай наготово бе"!? При мен телефонът се държи по един начин, при оня по втори, при оня по трети начин. При теб може да е по четвърти начин. Трябва да ти говорим как чакаш само наготово ли или какво!? Разбира се, питаш, отговаря ти се и си правиш изводи.
Така че аз знам как се прави рестор. Правя го по един и същи начин 6 години - на iPhone 3GS и на iPhone 5. Просто споделям моят начин. Явно имаш различен начин на ъпдейт! ОК!!!! Лошо няма! Но го кажи по нормален начин, а не да обясняваш колко е досаден даден човек, как И той бил идиот и пр. Ще му го обясниш един път, два пъти като хората и повече няма да пита този въпрос. Аз лично съм с тази философия. Може би имаш друго виждане и уважавам това, но аз лично не мисля, че е коректното.
-
Здравейте, имам проблем! Батерията пада изведнъж, когато е между 20-30%. Например заключвам го на 28% и след 10 мин го отключвам и е на 20%. Как мога да оправя това? Благодаря!
@Dimitrov71 за какво устройство става въпрос? Така както си го описал най-вероятно батерията си заминава вече!
@Amateur2014 да ти отговоря аз на трите въпроса:
1. Не! Не променя стъпките на рестора, но ги усложнява и обърква. Особено след като смяташ, че човека отсреща не е на ясно как се прави рестор.
2. Никой не му отговори защото темата е iOS 9 и е за обсъждане на новата ОС. Има раздел "често задавани въпроси" в който да се разискват основни неща! Когато стартираше форума имаше и видео как се борави с iTunes, предполагам има го още! Отделно телефоните си имат инструкции за ползване, където са описани доста неща. Форумът не е първоначално училище за да се дъвчат всеки ден едни и същи глупости и то във всяка тема. За целта има търсачка!
3. Ето начина за правене на рестор:
Относно моето питане за отзивите съм сигурен, че си е точно на място и в точната тема. Както съм сигурен, че този пост е оффтопик. Защото този форум има правила, (които много малко хора спазват и за това е на това положение) към които трябва да се придържаме, а не да си изразяваме личните философии. Тема за ОС - говорим за ОС. Тема за джейбрейк - говорим да джелбрейк. Тема за рестор
- говорим за рестор.
А Оптимиста го зарежи. Не е толкова улав на колкото се прави!
Сигурен съм, че се изразих съвсем точно, ясно и разбираемо и се надявам да си разбрал какво искам да ти кажа. Иначе не говори добре за теб Приятелю!
@Amateur2014 да ти отговоря аз на трите въпроса:
1. Не! Не променя стъпките на рестора, но ги усложнява и обърква. Особено след като смяташ, че човека отсреща не е на ясно как се прави рестор.
2. Никой не му отговори защото темата е iOS 9 и е за обсъждане на новата ОС. Има раздел "често задавани въпроси" в който да се разискват основни неща! Когато стартираше форума имаше и видео как се борави с iTunes, предполагам има го още! Отделно телефоните си имат инструкции за ползване, където са описани доста неща. Форумът не е първоначално училище за да се дъвчат всеки ден едни и същи глупости и то във всяка тема. За целта има търсачка!
3. Ето начина за правене на рестор:
Дали ще прави бекъп или не - си е негова работа, както ти си споменал! Ако е имал проблеми, които са го довели до решението за рестор задължително трябва да зададе телефона като нов! Без значение как го правиш ти, аз или Кирчо, Пешо и т.н. Иконите и бутоните се променят в зависимост от версията на iTunes. Ти не може да знаеш той с коя версия на Тунчо е на компютъра, нали? Може да си кара още с 10.gorgior написа:......... Закачаш телефона към компютър пускаш iTunes и натискаш рестор. .......
Относно моето питане за отзивите съм сигурен, че си е точно на място и в точната тема. Както съм сигурен, че този пост е оффтопик. Защото този форум има правила, (които много малко хора спазват и за това е на това положение) към които трябва да се придържаме, а не да си изразяваме личните философии. Тема за ОС - говорим за ОС. Тема за джейбрейк - говорим да джелбрейк. Тема за рестор
- говорим за рестор.
А Оптимиста го зарежи. Не е толкова улав на колкото се прави!
Сигурен съм, че се изразих съвсем точно, ясно и разбираемо и се надявам да си разбрал какво искам да ти кажа. Иначе не говори добре за теб Приятелю!
-
@gorgior Абе аз те разбирам, ама ти не ме разбираш. Иначе не го знам дали е чак толкова улав или не
Не пиша редовно във форума. Както и да е. Нека да не оспамваме допълнително темата.

-
@gorgior с 6+ съм имам го от 2 месеца!
А колко често го прави и от кога е така? Да не би да имаш приложения, които се ъпдейтват във фонов режим и от там да ти идва цялата работа?
-
Почти всеки път го прави, всички синхронизации са спрени, само между тези проценти го прави има го от доста време, с 9 съм и с 8 беше така!
Ами единствено мога да те посъветвам на 30% да си включваш функцията за енергопестене.
Носи го по гаранция да го оправят, падането рязко от 30 % надолу е батерия обикновенно , за всеки случай би могъл да направиш един рестор и на чисто да тестваш как се държи .Dimitrov71 написа:@gorgior с 6+ съм имам го от 2 месеца!
-
Въпроса е, че не всеки път пада и няма гаранция като им го занеса дали ще падне пак така....
И според мен трябва да го занесеш за рекламация. Досега съм има 2 iPhone-a и батерията винаги си е падала равномерно (разбира се според ползването), за разлика от скапаните андроиди.
Сега такива проблеми прави старата ми 4S-ка, която е с оригиналната батерия на 3 години и очевидно е заминала, но телефон на няколко месеца да го прави не е нормално.
Сега такива проблеми прави старата ми 4S-ка, която е с оригиналната батерия на 3 години и очевидно е заминала, но телефон на няколко месеца да го прави не е нормално.
iPhone 6 16GB M-tel 9.2
iPod Classic 5G 80GB
iPod Classic 5G 80GB
@Dimitrov71 Направи един рестор на чисто, както те посъветва колегата по-горе. Не качвай много приложения и ползвай телефона една седмица така - просто за проба.
Здравейте, сложих си 9 версия на Iphone 6 16 gb, нещо работи по-бавно от предишната версия на софтуера, само при мен ли е така или при всички ? Забелязвам по бавно превключване от едно приложение към друго, известията също леко лагват ..Новостите са яки като цяло , но това бавно движение на всичко не ме кефи в 8 версия беше супер от към бързина.
Преди малко излезе нова версия 9.0.1.
iPhone 6S 64GB.
iPhone 4S 16GB.
iPad mini retina 16GB wifi only.
iPhone 4S 16GB.
iPad mini retina 16GB wifi only.
- Ivan_vylka
Да преди малко, преди вече 1 седмица ще стане, от както излезеtomovvd написа:Преди малко излезе нова версия 9.0.1.

iPhone 11
е с 9.0.1 съм определено предната преди 9 беше по-бърза
И аз ъпдейтнах минито.Положението е зле.Много лаг много нещо,чак изнервящо.Особенно като пиша клавиатурата реагира с голямо закъснение.Преминаването от едно приложение към друго си е мъка.То по принцип мултитаскинга винаги им е бил куц но този път се изложиха много.Иначе революционни,невероятни устройства 

Iphone SE Ipad Mini
Една много добра функция наречена Wi-Fi assist, представена с версия 9 на операционната система, помага телефона автоматично да преминава от Wi-Fi на оператор, когато безжичния интернет е слаб. За хората, които са на ограничен такъв да имат предвид, че това води до по-голямо потребление на данни. Можете да го изключите по следния начин:
Settings -> Mobile Data -> Wi-Fi Assist
Settings -> Mobile Data -> Wi-Fi Assist
iPhone 11 Pro Max 256 gb Midnight Green - Verizon
Apple Watch Space Gray
MacBook
Apple Watch Space Gray
MacBook