iOS 9

Какво ново и интересно се случва около iPhone, iPod touch и Apple... Всякакви новини и слухове около мобилното устройство, продукти и приложения свързани с него и всичко останало по темата.
Публикувай отговор
Аватар
gorgior

Re: iOS 9

Мнение от gorgior »

Не си прав колега, пълно е с малоумници, които пипат там където не им е работа и не разбират. В магазина като си купуваш телефона казват ли ти : Тичай да барникаш софтуера до като се научиш.
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
stanimirandonov

Мнение от stanimirandonov »

Здравейте! Ъпдейтнах моя iPhone 5 на iOS 9, а преди това бях на 8.4.1 и имам малко лаг. Смятам да инсталирам наново през iTunes, но имам малък проблем с кабела, защото понякога прекъсва. Въпроса ми е дали телефона ще се прецака ако по време на инсталация прекъсне връзката?
Pepopepo

Re: Backup на OS?

Мнение от Pepopepo »

mach1ne написа:Има ли начин да бекъпна операционната система на телефона си на по-стара с която е работил ?? Преди малко ъпдеитнах на iOS 9 и не съм особено очарован. (iPhone 6) Благодаря предварително!!
http://osxdaily.com/2015/09/16/downgrad ... ios-8-4-1/ Заповядай.
Pepopepo

Мнение от Pepopepo »

nikoarhi написа:Здравейте,
Аз вчера упдейтнах моя 5S 16GB до iOS9 директно през телефона. Телефона се държи чудесно и съм впечатлен от Battery Low Power Mode, обаче както и други колеги са писали и на мен не ми се освободи абсолючно никакво място в памветта на телефона. Някой да има някакъв съвет?
Направи си бак ъп в тюнс и после един рестор
На мен ми се освободиха около 4 ГБ
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

stanimirandonov написа:Здравейте! Ъпдейтнах моя iPhone 5 на iOS 9, а преди това бях на 8.4.1 и имам малко лаг. Смятам да инсталирам наново през iTunes, но имам малък проблем с кабела, защото понякога прекъсва. Въпроса ми е дали телефона ще се прецака ако по време на инсталация прекъсне връзката?
Има голяма вероятност да се вкараш в приключения дори да унищожиш телефона. Ползвай само изправни кабели!
Amateur2014

Мнение от Amateur2014 »

Мога да потвърдя, че и батерията държи много дълго време. Заредих го на 100% веднага след като излезе ъпгрейда (сряда вечерта), батерията все още ми е 56%. Такова чудо, поне при мен и при моето използване на телефона, досега не е било. :)

Единственият проблем е, че едно приложение не ми работи: Atlas by Collins. Не че и го ползвам много де, но все пак. Всичко друго е ток и жица и това определено е най-добрата iOS, която съм ползвал като краен потребител.
iPhone 7 Black 32GB; ФО; iOS 10.3.3
Lucius

Мнение от Lucius »

Никой не може и нетрябва да чака да му обуват гащите защото може да го направят стретата ръка!
Междо другото този форум е хейтърски с по две мнения на ден.
Iphone X 64GB
iphone 5 16 GB
Ipod nano 7
Amarlatakia

Мнение от Amarlatakia »

А в списъка с повикванията изчезва ли ви бутона edit горе дясно като затворите приложението през таск мениджъра...Много ме дразни, ресет му дадох и пак същата работа.. На пропуснатите няма проблем, на всички повиквания изчезва и не мога да ги изтрия, трябва един по един да ги махам...
I want live with or without you...
Аватар
iTouch

Мнение от iTouch »

На мен не ми прави впечатление бързината на устройството. Обнових айфон 5S и айпад мини 2. Не съм ги ползвал още кой знае колко, но ми прави лошо впечатление чувствителноста на клавиатурата. Пиша си както обикновено а сега ми греши букви..уж му бях свикнал и пишех без проблем и сегааа докат напиша и върна да изтрия грешки...
...за един по-съвършен свят...
*iPhone 6S 128GB, Apple Macbook Pro 15' 2012, Apple Watch Steel 42mm, iPod Shuffle 2nd gen*
chocho_

Мнение от chocho_ »

Вчера сутринта ъпдейтнах и 6-цата през телефона директно, че не ми се занимаваше с iTunes :) Всичко си върви перфектно - Edit бутона си го има, лаг не съм забелязал, новия шрифт е много готин, място не вядях да се е освободило, но не ми и трябва.
iPad mini 1 се държи доста по-добре от 8.4.1, пак е бавно, но се усеща подобрение. Явно са успяли да я направят по-лека, но смяната с по-нова версия ще оправи нещата :) Тъкмо се бях надъхал за iPad Air 3, а те изкочиха с този огромен Pro и смяната ще се отложи за догодина.
iPhone 6 16GB M-tel 9.2
iPod Classic 5G 80GB
popchev4

Мнение от popchev4 »

И аз ъпдейтнах директно през телефона веднага след релийза, но нещата не потръгнаха добре :)) Лаг, преплитане на анимации за батерията няма да коментирам. Днес след рестор и без никакви бекъпи положението се нормализира, да не кажа оправи. Нека всеки с горепосочените проблеми да ресторне телефона като ново устройство.
iPhone 6s PLUS 16GB Gold
Paveivanov

ios 9 няма две от иконите след ъпдейта от Бета версията

Мнение от Paveivanov »

Здравейте!След като ъпдейтнах 6-цата на ios 9 ми изчезнаха иконите newsstand i metal a във бета версията гимаше други iphone след ъпа също си го имат!Помагайте
Lucius

Мнение от Lucius »

Този път направо се осраха! Май надминаха Самсунзите L-)
Iphone X 64GB
iphone 5 16 GB
Ipod nano 7
chocho_

Мнение от chocho_ »

Хора, май скоро не сте ползвали Самсунг или друг андроид телефон :^o Няма място за сравнение
iPhone 6 16GB M-tel 9.2
iPod Classic 5G 80GB
Аватар
angelovarna
Обратна връзка:

Мнение от angelovarna »

Относно освобождаването на място. Проблема се реши след ресет на телефона през iTunes. Както ми показваше, че имам останал 1GB свободно място, след ресета мястото стана 3-4GB.
Лагове няма нито на 5S-а, нито на 6-тицата.

На форумеца с 4S-а му препоръчвам да пробва преинсталация/ресет през iTunes (да не забрави само да си направи бекъп през iCloud-a).
Apple MacBook Pro 13" | iPhone XR | iPhone 7 | iPad | Apple TV
stanimirandonov

Мнение от stanimirandonov »

Pepopepo написа:
mach1ne написа:Има ли начин да бекъпна операционната система на телефона си на по-стара с която е работил ?? Преди малко ъпдеитнах на iOS 9 и не съм особено очарован. (iPhone 6) Благодаря предварително!!
Ако някой е пробвал да се върне на старата версия, моля да сподели мнение! Дали работи или не?
Lucius

Мнение от Lucius »

stanimirandonov написа:
Pepopepo написа:
Ако някой е пробвал да се върне на старата версия, моля да сподели мнение! Дали работи или не?
Работи !
Давай смело :)
Iphone X 64GB
iphone 5 16 GB
Ipod nano 7
Аватар
vipbob1ty

ios 9

Мнение от vipbob1ty »

От преди два часа съм с ios 9 и смея да твърдя,че е ужасен. Някой има ли идея как като отвориш фото всички снимки да бъдат само в камерата защото има някаква папка селфи и още една със оринт скриин. Някой имали идея как всички да се върнат в папката на камерата....
nikoarhi

Мнение от nikoarhi »

Pepopepo написа:
nikoarhi написа:Здравейте,
Аз вчера упдейтнах моя 5S 16GB до iOS9 директно през телефона. Телефона се държи чудесно и съм впечатлен от Battery Low Power Mode, обаче както и други колеги са писали и на мен не ми се освободи абсолючно никакво място в памветта на телефона. Някой да има някакъв съвет?
Направи си бак ъп в тюнс и после един рестор
На мен ми се освободиха около 4 ГБ

Ресторнах телефона после върнах бекъпа и си качих музиката. Като цяло 2,5GB повече свободно място ми се появи.
Pepopepo благодаря за съвета.
iphone 5s Silver 16GB iOS 10 ФО
Аватар
DanteIX

Мнение от DanteIX »

Трябваше да извадят първото мини от списъка за ъпдейт. С 8 беше трагедия, сега трагедията стана още по голяма. Лага вече не е само в клавиатурата. Всяко приложение се отваря с 3-4 секунди дилей. Драгването също е с дилей. Лага си го има още.
iPhone 8+ 64GB
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
iMac, i7, 1TB fusion, 750 GT Sierra
Не съм джейлвал, не джейлвам, няма и да джейлвам!!!
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

Изключи му полупрозрачността, обновлението на приложенията във фонов режим и предложенията на Сири. Включи подобрение на движенията (дето е за паралакс ефекта) и кажи дали има подобрение. Всичко това се прави от сетингс.
Аватар
Mirooney

Мнение от Mirooney »

При мен всичко е супер !
iPhone 5 16 gb след ъпдеит до iOS 9 всичко е ок няма лагване или други проблеми!
Освободи ми се и свободна памет преди ъпдейта беше 1.1 ГБ а след него 2.4 ...
L-)
Optimism

Мнение от Optimism »

Mirooney написа:При мен всичко е супер !
iPhone 5 16 gb след ъпдеит до iOS 9 всичко е ок няма лагване или други проблеми!
Освободи ми се и свободна памет преди ъпдейта беше 1.1 ГБ а след него 2.4 ...
L-)
Ти си човекът! хах .. явно е въпрос на късмет. Тази iOS обаче е "смях в залата" .. тези бъгове worldwide ли са?

За сега естествено НЕ смея да ъпдейтвам от 8.4
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

Не знам дали е "смях в залата" , но аз не помня някога "нулева" версия да е вървяла гладко и без бъгове. Като гледам 90% от пишещите тук в тази тема това ви е първи или най-много втори сериозен ъпдейт. Първо се запознайте с устройствата си, как работи ОС и после ъпдейтвайте, джейлвайте и давайте съвети. Има хора които не знаят как да си рестартират телефона, когато забие. Един вчера ми обясни как изчезването на Нюз иконата било сериозен сотфуерен дефект и сменяли телефони по тоя случай. Даже цял ден хора му благодарили за това че им отворил очите разбираш ли! :)) На един друг па от Епъл му били спрели достъпа до Апстора и Сафари през 3Г. И това понеже ъпдейтнал, а не че не си е оправил настройките за мобилния нет.
Та смеха в залата е доста голям, ама не е от iOS 9, а от задапаратните устрйства. ;)
Аватар
iTouch

Мнение от iTouch »

Абсолютно съм съгласен с теб. Аз се чудех за айфон 6S и iPad mini 4, но като видях мойте 5S и мини 2 как работят се отказах от нови покупки. Супер си е всичко и ще се сменяват устройствата по-по-по-натам
...за един по-съвършен свят...
*iPhone 6S 128GB, Apple Macbook Pro 15' 2012, Apple Watch Steel 42mm, iPod Shuffle 2nd gen*
Публикувай отговор