По принцип е така, но на практика има доста "подробности".
1) В онлайн магазин на Епъл (поне аз като пробвах преди известно време)
НЕ може да регистрираш адрес от друга държава (различна от държавата на конкретния магазин), за да направиш директна поръчка за България. Т.е. за да го поръчаш от магазин на Епъл - трябва да го направиш на адрес в същата държава, от която е магазина.
2) В БГ сайта на Епъл - няма дори електронен магазин, да не говорим и след колко века може да има обикновен/офлайн такъв, където човек да ходи и да разглежда, пипа, тества... и евентуално - да закупи на място.
3) Да... в Англия, Германия (и др. "бели държави", където има онлайн магазини на Епъл) има и достатъчно фирми за доставка, през които може да се направи поръчката. Не че е проблем, но има някои "врътки" (по доставката, гаранцията и т.н.). Но директно на адрес в България - не може.
mtod222 написа:... Аз проверих в няколко магазини в Англия можеш и от тях да си поръчаш телефона и пак и на 25.09 отиваш и си го взимаш...
4) А ако човекът си живее в Англия или др. подобна "бяла страна", където си има и нормален/офлайн магазин и може лично да отиде и да си го вземе на място - едва ли, ще чака на прекупвачите в БГ... и още по-малко да чака някой тук в темата да му го каже. Вече ако това е било мнение тип -
"да се похвалия, че аз живея в Англия"... и видиш ли -
"даже през ум не ми минава, че има баламурници, които още да висят в България" - 'айде нЕма нужда.