iPhone 6S

Какво ново и интересно се случва около iPhone, iPod touch и Apple... Всякакви новини и слухове около мобилното устройство, продукти и приложения свързани с него и всичко останало по темата.
Публикувай отговор
Аватар
gorgior

Re: iPhone 6S

Мнение от gorgior »

Венко, аз не съм човека, който да определя колко трябва да струва телефона. Епъл са тези , които трябва да го направят и са го направили. Това е цената.
Каква цена ми се върти в главата ли? Ами хайде по твоите сметки да действаме: 8000лв. делено на 5 телефона е 1600лв. на телефон за да си 0:0. Тук трябва да да ти включим и печалба, която да оправдава риска на тези " 8000 ЛЕВА свободна пара, която не се знае кога ще е свободна и ще можете да си ползвате ако Ви затрябва за нещо важно . " Ти не би рискувал тези пари за печалба по-малка от 1000 лв. Ако ми кажеш, че не е така значи си глупак. Значи цената отива поне на 1800лв в най-добрия случай, което е 300 лв. над обявената от Епъл и това при положение, че вкараш само пет телефона. А ако вкараш по-малко? Ето това е спекула! И последния ред на поста ти го прочетох и ти отговорих с последния ред на предишния ми пост. ;)
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
kawabiker

Мнение от kawabiker »

Спекула Гога е да продаваш нещо от първа необходимост , ако смяташ че телефона е такава стока , занчи си спекулант ;)
Ето вече имаме цена от 1800 лева, някой друг с калкулация ?
Soze

Мнение от Soze »

kawabiker написа: Колеги , това е форум, споделете как виждате според Вас цената на Епъл и други дребни разходи в случая , продажна цена не съм написал, а питам според вас колко трябва да е цената според Вас?
Добра е цената която смяташ да искаш. Аз ако бях даже и нямаше да се хвана за такава печалба да се занимавам за което и не се занимавам.
После, макар че е добра цена (тоест няма на къде да е по ниска за тоя момент) аз няма да си го купя и не защото не мога да си го позволя а защото след 4S всичко ще е iPhone на мен ми върши същата работа. 6-ицата ми стой от една година в шкафа и го ползвам само за снимки на децата кога ме посещават. Купих го и не ми допадна. Карам вече втора година с 5C и преди месец от хорски срам си купих 5S и даже ме мързи да си прехвърля нещата ръчно понеже го джелнах (две години без джел ама сега пак от нямане на какво да правя го джелнах . Тия играчки отдавна спряха да ме кефят и всички вършат едно и също поне за мен.
След половин година може и да размисля и да го взема ама не е сигурно, разбира се с не повече от 100 долара разлика от официалната му цена и задължително 16гб че и без това не мога да му напълня и половината от паметта.
iPhone SЕ 9.3.1
iPad3 mini 10.2
fuji

Мнение от fuji »

В началото както казах който успее да изкара някой лев от най-нетърпеливите добре.Пуснат ли го големите вериги или Теленор до там.Миналата година един познат даде 2000 лева за да го купи от Мтел но да е сред първите.Лют гъзар.След три седмици в центъра на Бургас едни пичове които имат магазин ги продаваха на по 1400 лева.За отрицателно време продадоха около 70-80 телефона.С по малко горница но от количеството пак изкараха някой лев.
Iphone SE Ipad Mini
kawabiker

Мнение от kawabiker »

Само да вметна , че големите вериги ползват тази схема( а мтел ги взимат от тях), само че те се забавят с няколко дни и чакат от Сащ (нужни са поне 3 дни да дойдат )- там цената е 1150 за апарат, е питам аз защо те да не са спекуланти и защо тях не ги храни никой :)
Гога , някой ?:-/
Аватар
alexsoon

Мнение от alexsoon »

Кой са тези голями вериги който ще имат първи апарата във БГ ?
iPhone 3GS
iPhone 4S
iPhone 5
iPhone 5C BLUE
iPhone 5S GOLD
iPhone 6 SPACE GREY
iPhone 6S
iPhone 7 PLUS RED
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

Кой казва че не са спекуланти, бе Венко? Но за разлика от дребните контрабандисти те са в голямата далавера. Това е разликата. Като те гледам какви ми ги пишеш май си учил икономика при Пеевски.
mitak1969

Мнение от mitak1969 »

В един сайт за обяви, вече излезнаха оферти за по 1500-1600лв. Доставка не по рано от 27 :)
Аватар
mitku
Обратна връзка:

Мнение от mitku »

Е, който иска да вземе от първите бройки, или трябва сам да си го достави от чужбина, или ще трябва яко да цака на тарикатите. Иначе след няколко седмици като дойде в Теленор - ще е по-нормално, почти със сигурност... най-вероятно на цената на iPhone 6 в момента. Вече - зависи колко ще се забавят и от Епъл, и от Теленор. B-)
iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3

* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

Е от Теленор какво има да се бавят? Ще им рисуват логото си върху ябълката ли? Ако имат договор за продажба и налични бройки ще продават, ако нямат ще раздават из под масата, като останалите. Не знам защо си мислиш, че нещо зависи от тях.
Аватар
alexsoon

Мнение от alexsoon »

Със сигурност по коледа ще ги има във Теленор все пак стават чудеса тогава ;)
iPhone 3GS
iPhone 4S
iPhone 5
iPhone 5C BLUE
iPhone 5S GOLD
iPhone 6 SPACE GREY
iPhone 6S
iPhone 7 PLUS RED
mtod222

Мнение от mtod222 »

Аз не разбирам защо се спори, но моето мнение е : поръчваш си телефона, безплатна доставка и не зависиш от никой. След 25.09 ще го получиш. Аз проверих в няколко магазини в Англия можеш и от тях да си поръчаш телефона и пак и на 25.09 отиваш и си го взимаш.За какво да плащам на някой да ми го носи и продава с надценка, нали.
Аватар
mitku
Обратна връзка:

Мнение от mitku »

По принцип е така, но на практика има доста "подробности".
1) В онлайн магазин на Епъл (поне аз като пробвах преди известно време) НЕ може да регистрираш адрес от друга държава (различна от държавата на конкретния магазин), за да направиш директна поръчка за България. Т.е. за да го поръчаш от магазин на Епъл - трябва да го направиш на адрес в същата държава, от която е магазина.
2) В БГ сайта на Епъл - няма дори електронен магазин, да не говорим и след колко века може да има обикновен/офлайн такъв, където човек да ходи и да разглежда, пипа, тества... и евентуално - да закупи на място.
3) Да... в Англия, Германия (и др. "бели държави", където има онлайн магазини на Епъл) има и достатъчно фирми за доставка, през които може да се направи поръчката. Не че е проблем, но има някои "врътки" (по доставката, гаранцията и т.н.). Но директно на адрес в България - не може.
mtod222 написа:... Аз проверих в няколко магазини в Англия можеш и от тях да си поръчаш телефона и пак и на 25.09 отиваш и си го взимаш...
4) А ако човекът си живее в Англия или др. подобна "бяла страна", където си има и нормален/офлайн магазин и може лично да отиде и да си го вземе на място - едва ли, ще чака на прекупвачите в БГ... и още по-малко да чака някой тук в темата да му го каже. Вече ако това е било мнение тип - "да се похвалия, че аз живея в Англия"... и видиш ли - "даже през ум не ми минава, че има баламурници, които още да висят в България" - 'айде нЕма нужда.
:-w

* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
sdimov

Мнение от sdimov »

Има вече достатъчно сайтове, които предлагат адрес в Англия и ти доставят до БГ. За да не правя реклама на сайта няма да го спомена(ако някой има желание да ми пише на лично), но съм поръчвал от ибей, амазон и т.н. без проблеми. Като се регистрираш в сайта ти дават адрес на който можеш да поръчваш и когато стоката пристигне ти е я пращат към БГ. В самия сайт си избираш дали до адрес или офис. До БГ+до адрес на еконт никога не ми е струвало повече от 20 лв. Наскоро поръчвах една книга и доставката беше 17,60 лв. Като срокове не повече от 2 седмици, но може и по-малко. Според-зависи дали пратката ти е пристигнала преди да е тръгнал камиона за БГ.

Проблема, който може да срещнете със сайта на Апъл е когато решите да платите телефона. Нека някой, който е купувал онлайн да каже дали става с българска кредитна карта, защото за американския миналата година не ставаше. Нямаше опция да въведеш български билинг адрес, което не позволяваше да се продължи и плати телефона. Тази година не съм пробвал, но едва ли ще е по-различно.
iPhone 11 Pro Max 256 gb Midnight Green - Verizon
Apple Watch Space Gray
MacBook
Аватар
mitku
Обратна връзка:

Мнение от mitku »

Да, не е нужно да правиш реклама... особено пък на Еконт, които са с едни от най-дебелите цени в този сегмент (доставка Англия - България). Повечето други доставчици, предлагат по-добра услуга (с проследяване, много по-малко проблеми с доставката, като липси и повреди и т.н.) и то на цени доста пъти под тези на Еконт - да кажем по 3-4-5 лв. за малка пратка (като телефон да кажем). Аз от поне 5 години пазарувам предимно от Англия, но и от цяла Европа (и от Амазон, и от eBay, и т.н.), до най-дребни боклуци, така че ми е пределно ясно как става, но както казах по-горе - има някои "врътки". Най-малкото - човек трябва да се поинтересува и да се посъветва с хора, които вече правят подобни неща. Не че е сложно, но все пак - за да не стават "фалове". ;)

И - да, в сайта на магазина на Епъл може да се направи регистрация (през браузъра на компютъра, като естествено ти трябва адрес в същата държава, за което - естествено, може да се ползват и адресите на доставчиците) и да се купува хардуер с българска кредитна карта... а НЕ може да се купува софтуер с българска кредитна карта, заради което не може да се направи "английска" регистрация на телефона, с български билинг адрес и кредитна карта. Много умно... нали? За хардуер - може... за софтуер - не може. :))
. :-w

sdimov

Мнение от sdimov »

Мите, вероятно не съм се изразил правилно за което се извинявам, но доставката от Англия идва с фирмата за 1,5 GBP на кг(като всяка пратка под 1 кг се тарифира като 1 кг), и надявам се си наясно, че не всички живеем в София и имаме допълнителна доставка, която за Бг минава през Еконт, затова и ги споменах за да са наясно хората с целия процес. След като си поръчвал хардуер от Апъл Англия с БГ карта, кажи колко ти е коствало да ти дойде до БГ или говориш по принцип и смяташ, че няма проблем за хардуера, защото някой ти е казал? Не се заяждам, просто по-полезна би била реална информация, а не "по принцип" или "чувал съм".
Apple Watch Space Gray
MacBook
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

Пичове, напишете в Гугъл " Фирма за доставки от чужбина" - примерно или хайде едно жокерче от мен - разгледайте офертите на фирма "Габко". Стига писахте глупости на базата на предположения!
sdimov

Мнение от sdimov »

gorgior написа:Пичове, напишете в Гугъл " Фирма за доставки от чужбина" - примерно или хайде едно жокерче от мен - разгледайте офертите на фирма "Габко". Стига писахте глупости на базата на предположения!
Гришенце, кое точно е предположение? Ползвам редовно такава фирма, както написах по-горе наскоро поръчвах една книга, та не знам кое не можа да асимилираш и реши, че говоря наизуст. Едиствено не знам дали наистина можеш с БГ карта да поръчваш хардуер от Апъл онлайн магазина в Англия.
Apple Watch Space Gray
MacBook
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

Еми Кумче от Епъл може да се пазарува с карта от БГ банка, но може би не с всяка. Не е трудно да се провери кои стават. Доставката на посочената от мен фирма до България е около 3 лв на кг. Има още поне 7-8 такива фирми при които можеш да си направиш поръчка от електронни магазини и ти доставят на такава цена без да си от София. И това не съм го чул в автобуса, когато съм бил с гръб, а лично съм го правил! Ясно ли е Свирченце?
nikolay80

Мнение от nikolay80 »

Трябва да сте доста смели да пратите телефон за 1500 лева по тези превозвачи ,които нито са лицензирани като куриерските фирми,нито предлагат застраховка или гарантират някакво обезщетение при загуба на пратката.При тях всичко се води,че превозват лични вещи.В нета има оплаквания от потребители на които са губили пратки ,и освен да се оплачат на арменския поп ,май друго не им оставаше.Лично ползвам услугите на няколко такива превозвача от 3-4 години ,и то над 100 пъти ,но за такъв скъп,малък пакет лично не бих рискувал.
iPhone 5 16GB iOS 10.1.1 Sim Free
iPhone 6 16GB iOS 10.1.1 Telenor
sdimov

Мнение от sdimov »

gorgior написа:Еми Кумче от Епъл може да се пазарува с карта от БГ банка, но може би не с всяка. Не е трудно да се провери кои стават. Доставката на посочената от мен фирма до България е около 3 лв на кг. Има още поне 7-8 такива фирми при които можеш да си направиш поръчка от електронни магазини и ти доставят на такава цена без да си от София. И това не съм го чул в автобуса, когато съм бил с гръб, а лично съм го правил! Ясно ли е Свирченце?
Гришенце, като ти чета мнението включващо "може би" ми е ясно, колко говориш от опит. Понеже 3 лв до врата ми се струваше толкова измислено, колкото твоята персона като цяло, реших да видя колко информацията ти е достоверна и:
1. Транспорт на стоки от UK до BG - 2.20 лева/кг., за всеки започнат килограм, в рамките на един курс (независимо от брой пакети в рамките един курс). Цената не включва вътрешна BG доставка, включва САМО транспорт на пратка/и от склад UK до BG СКЛАД СОФИЯ(РАЗПРЕДЕЛИТЕЛЕН).
И ако не може да разбереш написаното в червено ще перефразирам - цената на посочената от теб фирма е 2.20 лв/кг, което не включва доставката до Перник. Така, че г-н Мюнхаузен, другия път като решиш да говориш от "опит" поне виж цените да не се излагаш така.
Apple Watch Space Gray
MacBook
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

Ами на мен ми я докараха до Перник (сигурно понеже сме село и да не се излагаме по столицата), лошо че не си пазя товарителницата да ти я оклъцам от кухарката.
Написал съм " може би не стават всички" защото си мислех, че си достатъчно интелигентен да провериш кои карти точно стават, но явно съм се излъгал. Аз съм ползвал на ПИБ и ЦЦБ и стават със сигурност!
Ако не си наясно с абревиатурите да ти напиша целите имена?
sdimov

Мнение от sdimov »

gorgior написа:Ами на мен ми я докараха до Перник (сигурно понеже сме село и да не се излагаме по столицата), лошо че не си пазя товарителницата да ти я оклъцам от кухарката.
Написал съм " може би не стават всички" защото си мислех, че си достатъчно интелигентен да провериш кои карти точно стават, но явно съм се излъгал. Аз съм ползвал на ПИБ и ЦЦБ и стават със сигурност!
Ако не си наясно с абревиатурите да ти напиша целите имена?
Няма нужда да показваш товарителница, ясно е, че си измисляш, защото ценообразуването хората са го написали на сайта. Това което ти написа е подвеждащо . И вместо да се ежиш, си признай, че се обърка и да приключим с безсмисления спор.

Ти като "достатъчно умен" ще те оставя теб да си извадиш всички видове дебитни/кредитни карти и да ги проверяваш една по една.
Apple Watch Space Gray
MacBook
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

Мисля, че ти отделих достатъчно време! В този форум съм от близо 6-7 години и до сега не съм си измислял истории за да съм интересен, а не съм и на години за да го правя. Но щом казваш....
sdimov

Мнение от sdimov »

gorgior написа:Мисля, че ти отделих достатъчно време! В този форум съм от близо 6-7 години и до сега не съм си измислял истории за да съм интересен, а не съм и на години за да го правя. Но щом казваш....
Това от колко години си във форума няма никакво значение - информацията или е правилна или е подвеждаща - в твоя случай e второто и вместо да се извиниш пак продължаваш да се правиш на интересен, което не говори добре за теб. Да ти напомня ли, че говореше по другите теми, че часовниците стрували 750 лв от Англия? Така, че некоректно инфо от тебе не се случва за пръв път.
Apple Watch Space Gray
MacBook
Публикувай отговор