Проблем с iPhone 5s

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
stefo?

Проблем с iPhone 5s

Мнение от stefo? »

Здравейте! На скоро си взех айфон 5s втора ръка от познат, видимо нямаше грешка, със стъклен протектор е кутия книжки, дори и лепенките, но зарядното прави проблем. След като го оставя да зарежда около 10тина минути загрява, а екрана почва да отчита грешно натисканията ми, смених с друго (кабела си остана същия) и проблема се оправи. Сега обаче, ексрана ми замръзва когато си пожелае. Случва се следното: решавам да го отключа, отпечатъка заработва без проблем и ме вкарва в менюто, но дотам. Натискам swipe-вам, нищо не става... понякога след като натисна няколко пъти sleep/wake бутона, за да премигне екрана се оправя, а понякога му трябват няколко ресета (sleep бутон + home бутон) за да тръгне, случвало ми се е също докато гледам клип в ютуб да кажем на 1вата минута да престане да отчита а на 5тата (говоря примерно) започва да си работи нормално. Ресторнах чрез recovery резултатът е нулев, чудя се дали ако ъпдейтна до ios9 проблема ще се махне. Човекът от когото го купих се кълне че го е пазил и че не му се е случвало подобно нещо и с оглед на това в какво състояние ми го даде и от разговорите ни съм склонен да му вярвам. Някой има ли някакви предложения или да го нося в сервиз, а ако там проблема не се прояви?
Еdit: добавям, с версия 8,4,1 съм, отключвам го с пръстов отпечатък, ако някой е така добър да ми снима оригинално зарядно на айфон, там където са буквите и информацията за него за да ги сравня ще съм благодарен!
iPhone 4S 16GB mtel..
Аватар
Alxx
supporter

Re: Проблем с iPhone 5s

Мнение от Alxx »

Такъв бъг е много характерен именно при кофти зарядно/кабел. Опитай с нечий, чийто е 100% истински или мини през сервиза, ако си в София. Ще ти покажа ментета и истински, както и ще си направиш тест на място.
"Мисля-значи съществувам"
kawabiker

Мнение от kawabiker »

Важен е кабела , зареждачката за контакта няма почти никакво значение защото телефона си пуска сам тока който му е нужен.
С фалшив кабел( тия по 5,20) за около 20-30 цикъла обикновенно заминава чипа който отговаря за пускането на тока заминава и батерията почва да пада за 5 часа .
stefo?

Мнение от stefo? »

Alxx написа:Такъв бъг е много характерен именно при кофти зарядно/кабел. Опитай с нечий, чийто е 100% истински или мини през сервиза, ако си в София. Ще ти покажа ментета и истински, както и ще си направиш тест на място.
Благодаря за бързия отговор! Писах ви на лично.
iPhone 4S 16GB mtel..
stefo?

Мнение от stefo? »

kawabiker написа:Важен е кабела , зареждачката за контакта няма почти никакво значение защото телефона си пуска сам тока който му е нужен.
С фалшив кабел( тия по 5,20) за около 20-30 цикъла обикновенно заминава чипа който отговаря за пускането на тока заминава и батерията почва да пада за 5 часа .
Какъв е този чип, за какво става въпрос и има ли оправяне?
iPhone 4S 16GB mtel..
kawabiker

Мнение от kawabiker »

Като гледам и да обясня какъв е този чип, ефекта няма да е голям ...
Ще кажа само на прост език- замине ли чипа, смяната е трудна, почти невъзможна, финансово безумна и в 80 % от случаите при опит за смяна , телефона не пали повече .
stefo?

Мнение от stefo? »

kawabiker написа:Като гледам и да обясня какъв е този чип, ефекта няма да е голям ...
Ще кажа само на прост език- замине ли чипа, смяната е трудна, почти невъзможна, финансово безумна и в 80 % от случаите при опит за смяна , телефона не пали повече .
Не, просто за пръв път чувам, че кабела е важен и искам да разбера какво се крие зад този чип. Винаги съм мислел, че именно това, което влиза в стената е важното защото приема ток 220волта а връща 5волта със сила 1 ампер нали така? така че сподели каквото знаеш доста ми е интересно :)
Моля да не се приема по абсолютно никакъв начин като заяждане...
iPhone 4S 16GB mtel..
bobikn

Мнение от bobikn »

kawabiker написа:Важен е кабела , зареждачката за контакта няма почти никакво значение защото телефона си пуска сам тока който му е нужен.

Някакви умни кабели ли продаваш ?:-/
Аватар
Sp0wse

Мнение от Sp0wse »

bobikn написа:

Някакви умни кабели ли продаваш ?:-/
"Умни" и "Тъпи" кабели няма, има фалшиви и оригинални!
iPhone 5s 16GB Gold ФО! iPhone 4 32GB Yellow ФО! iPhone 3G 8GB ФО! iPhone 8GB!
iPod Touch 4G 8GB Black! iPod Nano 6G 8GB Silver!
Macbook A1181 Late 2006 Black!
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

Не всичко е черно и бяло. Освен фалшиви и оригинални - има и кабели по стандарт, което всъщност е важното. Когато един кабел отговаря на стандарта няма значение дали на него пише, Епъл, Белкин или Тхън Ли Пън, но ги няма и по $1 в И-Бей.
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
Krastanov

Мнение от Krastanov »

Правят проблем кабелите ментета, защото това не е просто кабел.Има управление което се намира в горната част(точно където се хваща за да се включи в телефона) и когато не е на ниво става греда.
stefo?

Мнение от stefo? »

Този проблем, за който съм писал би ли се оправил с един оригинален кабел? Тоест купувам си кабела от 40 лева и повече екрана няма да ми замръзва било то на зарядно или не? Кабелък който имам има надпис Designed by Apple in California Assembled in Chinа и код F0V42951JFA. Днес, от една жена от продавалник си купих оригинално зарядно от айфон 5, моделът на адаптора е А1300, за който четох, че е проблемен а кабелът е означен по същия начин, като този който описах но е с друг код. Прави ми впечатление че са буквално 1:1, като дължина, дължина на пластмасовите части, нюанси и всичко останало. Та, дали имам две ментета или и двата са оригинални?
iPhone 4S 16GB mtel..
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

А1300 е от 4ес, 1400 е от 5. ;) И ментета има с такива надписи.
"Мисля-значи съществувам"
stefo?

Мнение от stefo? »

Alxx написа:А1300 е от 4ес, 1400 е от 5. ;) И ментета има с такива надписи.
Да, прочетох. Утре ще мина през сервиза да погледнете... Дали е поправим такъв проблем?
iPhone 4S 16GB mtel..
Публикувай отговор