Счупено стъкло на дисплей

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
dimdan

Re: Счупено стъкло на дисплей

Мнение от dimdan »

Здравейте, искам да питам дали някой нещо може да препоръча за счупено стъкло на iphone 6 и огънат корпус отдолу при входа за слушалки? Благодаря Ви предварително
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Ми, може: смяна с ново. Ако очакваш някой да ти изправи корпуса и да е като хората - не става.
"Мисля-значи съществувам"
dimdan

Мнение от dimdan »

Благодаря за отговора. Имах предвид да ми препоръчате къде мога да го оправя и някаква ориентировъчна цена, иначе ясно, че ново. А за корпуса- разбира, се че не очаквам да е като нов, но поне да влизат слушалките.
phunkee

Мнение от phunkee »

Здравейте, преди минути изпуснах и счупих стъклото на iPhone 4S.

Бихте ли ме насочили към някой изпитан сервиз, в който ще могат експресно и качествено да ми сменят стъкло/тъч/LCD?

Има ли видима разлика в цветове, осветеност, контраст между оригиналния дисплей и тези, с които ги сменят (предполагам китайски)?

Благодаря много!
Аватар
Sp0wse

Мнение от Sp0wse »

Здравейте, преди минути изпуснах и счупих стъклото на iPhone 4S.

Бихте ли ме насочили към някой изпитан сервиз, в който ще могат експресно и качествено да ми сменят стъкло/тъч/LCD?

Има ли видима разлика в цветове, осветеност, контраст между оригиналния дисплей и тези, с които ги сменят (предполагам китайски)?

Благодаря много!
Свържи се с Alxx!Той ще ти свърши работата коректно!
iPhone 5s 16GB Gold ФО! iPhone 4 32GB Yellow ФО! iPhone 3G 8GB ФО! iPhone 8GB!
iPod Touch 4G 8GB Black! iPod Nano 6G 8GB Silver!
Macbook A1181 Late 2006 Black!
miroleskov

Мнение от miroleskov »

Здравейте,
да не пускам нова тема ще пиша в тази.....дилемата е следната счупих си стъклото на айфон 6 в гаранция от Теленор.Първо звънях на един познат,който работи в Теленор той каза донеси го,но сега не мога понеже не съм в града-питах го евентуално колко ще струва ремонтират ли ги или сменят...каза,че не е пращал 6-ца до сега и не знае.Също не знам ако го поправят или сменят каква гаранция ще има и ще има ли въобще....някой ако знае моля да споделиПосле се обадих на Креатив център там ми казаха "скромната" сума от 671лв. за смяна с нов телефон без да отпада гаранцията,но дали тя е толкова дълга колкото от Теленор 2 год. или е една година не се сетих да питам.После звънях и в друг сервиз там ми казаха 240 лв. с един месец гаранция и 350лв. с 3месеца като ми отпада гаранцията от Теленор логично.
ако някой се е сблъсквал с теленор сервиз моля да сподели опит какви пари искат за ремонт или смяна с друг телефон и как стои въпроса с гаранцията.Някой ако е сменял в неоторизиран сервиз моля да сподели как е като качество дисплея,вижда ли се някаква разлика в стъклото и т.н.Тук във форума също се продават комплекти дисплей някой ако е сменял моля за коментар.И последно не е ли по разумно да намеря някой умряла 6-ца и да и вема дисплея ако ще му отпада гаранцията на телефона така или инъче?
Аватар
donpeev

Мнение от donpeev »

За смяна в Теленор - забрави - цената е чисто самоубийствена. Категорично търси сервиз да ти го сменят, питай Alxxx също. Иначе за офертата на Крейтъв без коментар.
iPhone 6+
Аватар
absolut

Мнение от absolut »

Здравейте! Ще използвам да отворя една доста стара тема, търсейки актуална информация. Жена ми звънна преди малко, че е със счупено стъкло на нейния 5S Gold. Някой може ли да ме насочи към надежден човек/сервиз, където да й сменят само стъклото, за да не излиза твърде дебело цялата инвестиция? Мерси на всички предварително.
kawabiker

Мнение от kawabiker »

Това ще е най-грешното нещо, което може да направите...
Цената за смяна на дисплей не е толкова голяма , но после мъките няма да ги има .
Аватар
absolut

Мнение от absolut »

Защо е такъв проблем ако сменя само стъклото? Каква е разликата в цените? .. и къде бих могъл да свърша работа?
Аватар
Sp0wse

Мнение от Sp0wse »

Само стъкла има на цени между 12 и 20 лева,дисплеи има на цени от 60 до 100 лева!Аз лично съм си слагал дисплей от 60 лева и не съм имал проблеми.Смяната на целия дисплей улеснява майстора и смяната става по-бързо!От кой град сте за да ви препоръчаме сервиз??
Аватар
absolut

Мнение от absolut »

Благодаря за отговора. Аз съм от София. Можете ли да препоръчате някой тук?
Аватар
Sp0wse

Мнение от Sp0wse »

Свържи се с Alxx той е човека!
blackstar

Мнение от blackstar »

Здравейте!

Тъй като стъклото на моят Айфон 6 се спука, го занесох в сервиз, за да го подменят и между другото да сменят задния панел, който беше надраскан. След като ми го върнаха, забелязах, че новото стъкло стърчеше повече от обикновено от панела ( около 1мм ). Бих искала някой с опит да ми каже дали това нещо е неизбежно при смяната на стъкло или просто момчетата от сервиза не са работили качествено.

Благодаря Ви предварително!
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Стъклото е фабрично слепено за LCD-то с термопластично лепило. Сама си направи извода каква гимнастика е да се разделят едно от друго и после да се лепне новото. Методите за залепване са два - с течно, УВ чувствително лепило или с УВ стикер. При втория вариант се получава така.
Лично аз намирам смяната на стъкло за цигания, въпреки, че ми е супер доходно да сменя само стъклото. Рецептата е комплект LCD+digitizer+стъкло.
blackstar

Мнение от blackstar »

Благодаря много! И аз смятам, че най-добре е да се смени целия дисплей, но така или иначе ремонта на всичко, за което беше в сервиз излезе около 400лв... Да не говорим, че след като ми го върнаха излязоха куп други проблеми, та затова изразих съмнения за момчетата. Може и да не съм права.
Мерси още веднъж!
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

400 е много сериозна сума, какво са правили за тия пари? Четох в друга тема, че и от батерия се оплакваш?
blackstar

Мнение от blackstar »

Ами, както казах вече - спукан дисплей, смяна на заден панел, полифония и микрофон (заглъхнал). След като първия път си го взех - полифонията не беше докосната и звучеше все така кофти. Върнах им го и си го получих ден по-късно с проблема с батерията. Видяла съм се в чудо. Притеснява ме, че ако трябва да дам и пари за смяна на батерия или някаква платка или букса, по-добре да си купя нов телефон. Този е на около 6 месеца.

Трябва да осъдя някой за причинения стрес хехе...
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Ако се наложи, ще опреш до последното без "хехе". Такива суми за ремонт трябва да са заслужени, иначе са пари на вятъра.
Misery.

Мнение от Misery. »

Здравейте.

Аз днеска също направих сефтето на моята 4s-ка. Направо сърцето ме боли. За щастие всичко си работи, просто задното стъкло стана на сол. Исках да попитам долу-горе колко ще ми излезе смяна на задно стъкло или гръб и съответно да ми препоръчате място, където са ми го оправят читаво и не особено солено.
rakiq

iphone 6S счупен екран

Мнение от rakiq »

питането ми е какви са възможностите да го оправя и да имам валидна гаранция?купуван е от теленор и ако го оправят те пада ли гаранцията и колко пари струва в теленорски сервиз и колко в неоторизиран на теленор,понеже разбрах че мобилните оператори доста надували цените за такива интервенции.мерси предварително
Аватар
gorgior

Re: iphone 6S счупен екран

Мнение от gorgior »

Един въпрос, който сигурно ти изглежда маловажен, но все пак : Как се стигна до тук?
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
rakiq

Мнение от rakiq »

падна на теракот и се удари в ръбчето,където няма протектор и от там се напука...питах в теленор и на други места да кажа ако някой има подобеен проблем...варианта е следния даваш в теленор 700лв и ти дават нов с 6месеца гаранция,на 2-3 други места(не на теленор) искат 400лв някъде,а в креатив варна се обадих и вика към 300,тъй че на креатив ще го дам най-вероятно тъй или иначе ще ми падне гаранцията
simba4

Мнение от simba4 »

Креатив София 220 лв. Струваше стъкло за 6, значи за 6s 300 лв. е ОК и гаранцията си важи!
iPhone 14 Pro 512gb Space Black Software 16.0.2 :)
kawabiker

Мнение от kawabiker »

Ако ги правят на тия цени в Криейтив, е идеално !
Публикувай отговор