Проблем с бутона за намаляване на звука - iPhone 6

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
madmike

Проблем с бутона за намаляване на звука - iPhone 6

Мнение от madmike »

Здравейте,

Нов съм тук и дано пускам темата в правилния раздел. Миналата година, през декември си закупих iPhone 6 от Сан Франциско. Досега не съм имал никакви проблеми, но както са казали хората - за всяко нещо си има пръв път. Както гледах клип в YouTube и изведнъж, когато реших да намаля аудиото, забелязах, че бутонът за намаляване на звука се натиска доста странно. Бутонът, сам по себе си не е хлътнал или потънал, но липсва кликащият звук, какъвто издават при натискане останалите бутони. Реално копчето работи, но трябват една идея повече усилия при натискането му за да си свърши работата. Чудя се дали да го нося в Creative center или да си карам така, докато не се влоши.. Честно казано, дразни ме, но като гледах клипове как се отстранява проблемът, честно казано предпочитам да си карам засега така, особено след разправиите, които имах с Creative center, когато имах проблем с MacBook Air-a. Оставащата гаранция е 4 месеца.
Какво бихте ме посъветвали и какво бихте направили Вие?

Благодарности, предварително!

+:)
Аватар
Ross

Re: Проблем с бутона за намаляване на звука - iPhone 6

Мнение от Ross »

Имам абсолютно същия проблем, по незнайна за мен причина корпуса на телефона се е изкривил и е затиснал бутона за намаляване, даже се вижда от снимката която направих. Това не знам дали го покрива гаранцията.

Изображение
Apple iPhone 7 32Gb Black
Apple iPad Air 2 16Gb Wi-Fi+Cellular Space Gray
Apple MacBook Pro 13 Retina Display, Dual-Core i5 2.7GHz, 8GB, 128GB SSD, Intel Iris 6100 (mod.2015)
Аватар
Hack666

Мнение от Hack666 »

Ross написа:Имам абсолютно същия проблем, по незнайна за мен причина корпуса на телефона се е изкривил и е затиснал бутона за намаляване, даже се вижда от снимката която направих. Това не знам дали го покрива гаранцията.

Изображение
натиснат..или си седнал върху него...корпуса е много кекав на 6..6+(поне за мене)
InsanelyMac Legend
GA-EP45-UD3LR-Mоdded XEON LGA 771 to 755
Radeon R9 280X Tri-X Toxic
OS X 10.10.5 OS X 10.12
iPhone 5 IOS 8.4 JB
iPhone 5 IOS 10.1.1(14B100)
http://www.insanelymac.com
madmike

Мнение от madmike »

При мен няма абсолютно никакво изкривяване никъде.. Поне не и видимо... Никога не го държа в джоба ми, ако съм с панталони, които са по тесни, винаги е бил с протектор (Ringke Fusion) и никога не е бил изпускан... Изведнъж докато гледам видеото и от нищото сякаш металният ринг (предполагам), който издава кликащия звук просто все едно изчезна изпод копчето... Видимо няма абсолютно никакви забележки.. Гледах го отвсякъде... Само нивелир, където не сложих за BEND тест o_O
Аватар
Hack666

Мнение от Hack666 »

madmike написа:При мен няма абсолютно никакво изкривяване никъде.. Поне не и видимо... Никога не го държа в джоба ми, ако съм с панталони, които са по тесни, винаги е бил с протектор (Ringke Fusion) и никога не е бил изпускан... Изведнъж докато гледам видеото и от нищото сякаш металният ринг (предполагам), който издава кликащия звук просто все едно изчезна изпод копчето... Видимо няма абсолютно никакви забележки.. Гледах го отвсякъде... Само нивелир, където не сложих за BEND тест o_O
Creative center..сори :) :)
А да попитам..ти откъде знаеш кво има под копчето?ринг някакъв ли?метален?
Последно промяна от Hack666 на 23 Авг 2015, 23:06, променено общо 2 пъти.
InsanelyMac Legend
OS X 10.10.5 OS X 10.12
iPhone 5 IOS 8.4 JB
madmike

Мнение от madmike »

Въпросът е като е взиман от чужбина дали ще го заменят? :|
madmike

Мнение от madmike »

Гледах клип в YouTube как се сменят бутоните. Оттам видях, че има някаква пластина, която спомага кликащия звук при натискане на бутона
Аватар
Hack666

Мнение от Hack666 »

madmike написа:Гледах клип в YouTube как се сменят бутоните. Оттам видях, че има някаква пластина, която спомага кликащия звук при натискане на бутона
Българщина..първо пробаме лесното..после на Пангара
InsanelyMac Legend
OS X 10.10.5 OS X 10.12
iPhone 5 IOS 8.4 JB
madmike

Мнение от madmike »

Не те разбрах? Не съм отварял телефона, ако това си разбрал от написаното. Още в първия пост обясних, че "Честно казано, дразни ме, но като гледах клипове как се отстранява проблемът, честно казано предпочитам да си карам засега така"
Аватар
Hack666

Мнение от Hack666 »

madmike написа:Не те разбрах? Не съм отварял телефона, ако това си разбрал от написаното. Още в първия пост обясних, че "Честно казано, дразни ме, но като гледах клипове как се отстранява проблемът, честно казано предпочитам да си карам засега така"
Creative center
InsanelyMac Legend
OS X 10.10.5 OS X 10.12
iPhone 5 IOS 8.4 JB
madmike

Мнение от madmike »

UPDATE:

Днес занесох телефона в Creative center. Казаха ми, че видимо по телефона няма следи от каквото и да е и ако се окаже дефект - ще бъде заменен с нов. Въпросът ми е следният: Предполагам, че новият ще е refurbished. Моля Ви за мнение относно такъв телефон, тъй като допреди не съм ползвал такъв и реално, според мен, refurbish-натите телефони са тествани както трябва и не би трябвало да имат някакви проблеми. Моля за Вашето мнение. Благодаря предварително :) ?:-/
Аватар
kolega

Мнение от kolega »

madmike написа:UPDATE:

Днес занесох телефона в Creative center. Казаха ми, че видимо по телефона няма следи от каквото и да е и ако се окаже дефект - ще бъде заменен с нов. Въпросът ми е следният: Предполагам, че новият ще е refurbished. Моля Ви за мнение относно такъв телефон, тъй като допреди не съм ползвал такъв и реално, според мен, refurbish-натите телефони са тествани както трябва и не би трябвало да имат някакви проблеми. Моля за Вашето мнение. Благодаря предварително :) ?:-/
Изразът "не би трябвало" е много точен.
Действително са тествани, но аз сега ще сменям втори такъв - на единия му се размести някакво уплътнение на предната камера /както и на първия, който смених/, а на другия, който сега ще сменям му пука екрана при натиск в горната дясна част до power бутона.
Така че сега дори ме е яд, че си смених първия телефон, но да "не би трябвало да имат някакви проблеми" ;)
iPhone 11 Pro Max, 256GB, iOS 13.3.1, No Jailbrake,
kawabiker

Мнение от kawabiker »

Пукащите са проблем още от излизането на модела.
Хубаво е да се знае, защото виждам, че заблудата е голяма, какво представляват Refurbished телефоните. Това са ус-ва ,които вече са били сменени на някой, върнати във фабриката, сменени са им корпусите и дисплеите. Реално това са чисто нови телефони. Само платката се ползва от върнатия телефон, ако при тест покаже 100 % изправност.
Аватар
kolega

Мнение от kolega »

kawabiker написа: Хубаво е да се знае, защото виждам, че заблудата е голяма, какво представляват Refurbished телефоните. Това са ус-ва ,които вече са били сменени на някой, върнати във фабриката, сменени са им корпусите и дисплеите. Реално това са чисто нови телефони. Само платката се ползва от върнатия телефон, ако при тест покаже 100 % изправност.
Точно така. И според пича от Теленор, при който си ги сменям /за съжаление твърде често/ някъде в условията на Apple си го пишело в прав тест.
iPhone 11 Pro Max, 256GB, iOS 13.3.1, No Jailbrake,
kawabiker

Мнение от kawabiker »

1)Рядко да срещнеш някой грамотен в магазин на Теленор ...
2)На практика получаваш нов телефон, което не е за оплакване !
madmike

Мнение от madmike »

Final update:
Оказа се, че е дал дефект и ми бе предоставен друг апарат ( refurbished ). Надявам се да нямам проблеми с него. Поздрави за хората от creative center, за това, че се държаха много на ниво. Аз лично не го очаквах. Благодаря и на всички, които се включиха тук! Живи и здрави! =))
Публикувай отговор