IPhone от Технополис
IPhone от Технополис
Здравейте, нов съм тук и като цяло в ios, решил съм да избягам от досадния ми вече андроид и съм си харесал iPhone 6 plus. Това което ме интересува е тези продавани в Технополис ФО ли са (не заключени) ? И добре ли е като цяло да го купя от там или по добре от Теленор? Като четох в условията, че теленор ги отключват след края на договора , вярно ли е? Ще съм благодарен на всякаква насока. Благодаря предварително. Поздрави
п.п. Забелязах че в Технополис му дават една година гаранция, в теленор две ли са?
п.п. Забелязах че в Технополис му дават една година гаранция, в теленор две ли са?
Re: IPhone от Технополис
1. В Технополис са ФО (Фабрично Отключени) и работят с всички оператори. В Теленор са ФЗ (Фабрично Заключени) към Теленор и работят само с Теленор.
2. От къде е "по-добре" е въпрос на личен избор, но ОФИЦИАЛЕН вносител е само Теленор. Всички останали са малко или много нелегален внос и е възможно да имаш проблем с покриването на гаранцията в официален представител на Епъл, защото релно няма да имаш документи за покупка от официален представител. И ще трябва да разчиташ предимно ма самия Техномаркет за сервиз, ако има проблем.
3. Да. Ако поискаш Теленор ги отключва (безплатно) след приключвне на всички сметки на договора... и ако имаш всички документи за покупката от тях.
4. Да. В следствие на втората точка, от Технополис като практически нелегален внос са с една година гаранция (освен ако не ги осъдиш), която те имат като международна гаранция от доставчика, от който са купили айФон-а. В Теленор като официален предатавител на Епъл са си с две години гарнция - първта от Епъл, а втората от смите Теленор.
2. От къде е "по-добре" е въпрос на личен избор, но ОФИЦИАЛЕН вносител е само Теленор. Всички останали са малко или много нелегален внос и е възможно да имаш проблем с покриването на гаранцията в официален представител на Епъл, защото релно няма да имаш документи за покупка от официален представител. И ще трябва да разчиташ предимно ма самия Техномаркет за сервиз, ако има проблем.
3. Да. Ако поискаш Теленор ги отключва (безплатно) след приключвне на всички сметки на договора... и ако имаш всички документи за покупката от тях.
4. Да. В следствие на втората точка, от Технополис като практически нелегален внос са с една година гаранция (освен ако не ги осъдиш), която те имат като международна гаранция от доставчика, от който са купили айФон-а. В Теленор като официален предатавител на Епъл са си с две години гарнция - първта от Епъл, а втората от смите Теленор.
iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3
* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3
* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
Благодаря много. Явно ще се насоча към теленор. Поздрави.
Прочетох толкова глупости, че не се сдържам да пиша.mitku написа:1. В Технополис са ФО (Фабрично Отключени) и работят с всички оператори. В Теленор са ФЗ (Фабрично Заключени) към Теленор и работят само с Теленор.
по т.2 Гаранцията от Технополис е 12месеца и се обслужва както всички гаранции на Ейпъл в България - от Креътив център. Ако стане нещо директно се праща там телефонът, имаш 12 месеца гаранция след активирането му.
по т.3 Колкото и да иска няма да му го отключат като си плати всички такси и сметки, а чак след като изтече 12/24м. договор - това е проверено и дъвкано много пъти по другите теми. Ако подпишеш за 24м. договор дори и всички такси да си платиш - телефона се отключва след 2 години.
по т.4 Ето тук Теленор използват 1.г гаранция към Креътив център, а следващата една обслужва Теленор и там вече може да станат проблеми.
Към Автора на темата - да си купиш в този момент (10месеца след излизането на 6/6+) Айфон от технополис е глупост. Първо, че гаранцията пак е 12м. и второ по разни магазини за ГСМ и в ОЛХ се продават ФО нови запечатани телефони по 1100лв. за 6 и 1200лв. за 6+ , а заключените към Теленор вървят 900лв. за 6-ца и 1000лв. за 6+ - нови и запечатани с 2 години гаранция. Ако ще се ползва с карта на Теленор моя съвет е да търсиш обяви в ОЛХ и да обиколиш магазините, аз така направих и имам 6+ за 990лв. , купен март месец. Схемата е, че на дадена фирма им подаряват 5000лв., който обръщат в телефони при подписване на договори. Съответно взимат 3 Айфона + някви други евтини за да вържат определената сума. След това ги продават за да си вземат свежи пари. Това явление е масово и продавалника е залят с такива. Търсете !
iPhone 6+
Технополис СА официален риселър, телефоните им се внасят от Апком, които държат правата на марката Apple Inc за България.
Пишете глупости и двамата. Няма "гаранция към тоя, пък после към оня". И двете фирми СА ТЪРГОВЦИ и дават 24 месеца търговска гаранция на клиента. Кой и в какъв период ще я обслужи не е ваша работа, това е работа на търговеца.
Ако се заплатят всички такси до края на договора, то договорът се счита за изпълнен и телефонът се отключва при заявка.
Единственото вярно, което казвате е, че щом излезе от първата година може да стане греда, че прехвалените "търговци" тогава ще се налага да си бръкнат в джоба.
Предлагам да четете първоизточници и да не пълните главите на хората с глупости.
Пишете глупости и двамата. Няма "гаранция към тоя, пък после към оня". И двете фирми СА ТЪРГОВЦИ и дават 24 месеца търговска гаранция на клиента. Кой и в какъв период ще я обслужи не е ваша работа, това е работа на търговеца.
Ако се заплатят всички такси до края на договора, то договорът се счита за изпълнен и телефонът се отключва при заявка.
Единственото вярно, което казвате е, че щом излезе от първата година може да стане греда, че прехвалените "търговци" тогава ще се налага да си бръкнат в джоба.
Предлагам да четете първоизточници и да не пълните главите на хората с глупости.
"Мисля-значи съществувам"
Благодаря на всички за отговорите. Може би наистина в момента не изгодно закупуването му на тази цена в магазините предвид и предстоящата поява на 6S , и се чудя дали ще се появи скоро в нашите магазини след представянето му и дали ще бъде на сходна цена със сегашната магазинна на 6-цата?
По тукашните магазини ще излезе най-рано за Коледа. Цените както винаги ще са яко наточени. Ако искаш телефон купи си го сега от Теленор. Най-изгоден вариант за телефон с гаранция е!
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
Alxx написа:Технополис СА официален риселър, телефоните им се внасят от Апком, които държат правата на марката Apple Inc за България.
Я дай пак колко месеца дават Технополис?
http://www.technopolis.bg/bg/GSM/GSM-AP ... 2/p/575842
Относно отключването, да ти пратя 2-ма приятели с платени такси до края на договара с ОТКАЗ за отключване преди изтичането да им ги отключиш, пък те ще почерпят.
iPhone 6+
gorgior написа:По тукашните магазини ще излезе най-рано за Коледа. Цените както винаги ще са яко наточени. Ако искаш телефон купи си го сега от Теленор. Най-изгоден вариант за телефон с гаранция е!
Най-изгодно е в ОЛХ , нови запечатани 6 - 900-950лв. , 6+ - 1000-1050лв. с 23-24м. гаранция, заключени към теленор. А с договор с 30лв. такса ти излиза 1200 и 1300лв. съответно.
iPhone 6+
Я, дай пак, какви са ти потребителските права, гарантирани от ЗЗП? http://kzp.bgЯ дай пак колко месеца дават Технополис?
http://www.technopolis.bg/bg/GSM/GSM-AP ... 2/p/575842
Относно отключването, да ти пратя 2-ма приятели с платени такси до края на договара с ОТКАЗ за отключване преди изтичането да им ги отключиш, пък те ще почерпят.
Там е и отговорът за двамата ти приятели. Ти ако прочетеш в технополис "метни се от шестия етаж и печелиш плазма", ще го направиш ли? Ако ще се държите като мулета за клане, не превръщайте и останалите в такива!!!
"Мисля-значи съществувам"
Ако отидеш па на Битако още по-евтини има. Само че някой път тия гаранции са само книжки, листенца хартия!donpeev написа:gorgior написа:По тукашните магазини ще излезе най-рано за Коледа. Цените както винаги ще са яко наточени. Ако искаш телефон купи си го сега от Теленор. Най-изгоден вариант за телефон с гаранция е!
Най-изгодно е в ОЛХ , нови запечатани 6 - 900-950лв. , 6+ - 1000-1050лв. с 23-24м. гаранция, заключени към теленор. А с договор с 30лв. такса ти излиза 1200 и 1300лв. съответно.
Гаранцията е 12 месеца за фирми (юридически лица), за физически лица е 24 месеца! Има си закони!
Доста неподготвен се обаждаш по някога.
gorgior, Направих си труда да си изнамеря фактурата и качвам снимка, защото твоята наглост и високомерие в тоя форум и във всяка тема взима да ме дразни. Колко месеца пише на нея? Я кажи сега, или и ти като алххх ще филосовстваш и ще кажеш че написаното не отговаря на реалността?

И най-интересното е, че като го купувах от магазина, докато докарат телефона си говорих с човека относно този форум и неговите думи бяха "То вече никой не влиза там, заради 2-3-ма нещастници, които се подиграват с хората и хейтват. От работещ форум с много информация се превърна в личен блог "
Та и аз като гледам всяка една тема е съпроводена от твоя милост и острите ти реплики и забележки към хора, които търсят помощ. Както и да е, сега очаквам да ми обясниш, че фактурата ми е грешна и да ходя да се хвърля от моста на Марица.

И най-интересното е, че като го купувах от магазина, докато докарат телефона си говорих с човека относно този форум и неговите думи бяха "То вече никой не влиза там, заради 2-3-ма нещастници, които се подиграват с хората и хейтват. От работещ форум с много информация се превърна в личен блог "
Та и аз като гледам всяка една тема е съпроводена от твоя милост и острите ти реплики и забележки към хора, които търсят помощ. Както и да е, сега очаквам да ми обясниш, че фактурата ми е грешна и да ходя да се хвърля от моста на Марица.
iPhone 6+
Аз виждам 24 месеца гаранция. Каква наглост и високомерие те гонят не се отварям!

А за кое аз и Алекс не сме прави в случая??????? И за какво ми показваш фактура от Теленор? Нещо пак неподготвен се изтърча.
Кой какво мисли за форума най-малко ме интересува. Аз не съм го докарал този форум до тук!

А за кое аз и Алекс не сме прави в случая??????? И за какво ми показваш фактура от Теленор? Нещо пак неподготвен се изтърча.
Кой какво мисли за форума най-малко ме интересува. Аз не съм го докарал този форум до тук!
Последно промяна от gorgior на 23 Авг 2015, 22:21, променено общо 1 път.

Последно промяна от Hack666 на 23 Авг 2015, 22:24, променено общо 1 път.
InsanelyMac Legend
GA-EP45-UD3LR-Mоdded XEON LGA 771 to 755
Radeon R9 280X Tri-X Toxic
OS X 10.10.5 OS X 10.12
iPhone 5 IOS 8.4 JB
iPhone 5 IOS 10.1.1(14B100)
http://www.insanelymac.com
OS X 10.10.5 OS X 10.12
iPhone 5 IOS 8.4 JB
Мани че го издразниш и ти и че земе верно да се фърли. Що че прайме без него после не моем да се отворим.
gorgior написа:Мани че го издразниш и ти и че земе верно да се фърли. Що че прайме без него после не моем да се отворим.

InsanelyMac Legend
OS X 10.10.5 OS X 10.12
iPhone 5 IOS 8.4 JB
OS X 10.10.5 OS X 10.12
iPhone 5 IOS 8.4 JB
- TheOriginal
За пояснение както @Alxx много пъти го е казвал, или поне от него съм го чел някъде по спомен.
Епълската гаранция е 1 година, търговската също. След като изтече епълската разчиташ само и единствено на търговеца.
Епълската гаранция е 1 година, търговската също. След като изтече епълската разчиташ само и единствено на търговеца.
"Остаряването е въпрос на време, порастването е въпрос на избор."
iPhone 13 Pro Max
MacBook Air 2020
iPhone 5[S]
iPhone 13 Pro Max
MacBook Air 2020
iPhone 5[S]
Точно така е. През първата година можеш да занесеш телефона си директно и в Creative , а през втората на търговеца, чието задължение е да го обслужи гаранционно.TheOriginal написа:

Тук не става въпрос какво казва Алекс, Венко или аз. Има закони на които се позоваваме! Според закона на ЕС търговеца е задължен да осигури 24 месечен гаранционен период на физически лица и 12 месеца на фирми. Самия търговец може да даде от себе си и по-голям период, но не може по-малък!
Купувайки телефон от Мтел, Теленор или Технополис - аз имам отношения с тях, а не с Криейтив център. Те като търговци са задължени ПО ЗАКОН в 30 дневен срок да ми поправят, заменят телефона или да ми върнат парите. Къде ще го поправят или заменят си е тяхна работа. Ако искат в Криейтив, ако искат в Епъл стор Англия, ако искат в Москва.
От Криейтив може да се възползвам, когато си купя телефон от Пешо в OLX. Той ми дава гаранция, фактура и касова бележка, които се оказват мейд ин Битако и не ми ги признават никъде. Тогава се възползвам от гаранцията на производителя (ако естествено има) понеже нямам какво друго да правя!
Та прочетете Закона за защита на потребителите, научете си правата и си ги отстоявайте. Защото утре като Ви набутат в Технополис 12 м. гаранция няма да им кажете : " на мене Алекс ми каза че е 24", а им цитирайте закона! И няма да има нужда да си снимаме фактурите после и да скачаме в Марица, Струма или Дунав!
Купувайки телефон от Мтел, Теленор или Технополис - аз имам отношения с тях, а не с Криейтив център. Те като търговци са задължени ПО ЗАКОН в 30 дневен срок да ми поправят, заменят телефона или да ми върнат парите. Къде ще го поправят или заменят си е тяхна работа. Ако искат в Криейтив, ако искат в Епъл стор Англия, ако искат в Москва.
От Криейтив може да се възползвам, когато си купя телефон от Пешо в OLX. Той ми дава гаранция, фактура и касова бележка, които се оказват мейд ин Битако и не ми ги признават никъде. Тогава се възползвам от гаранцията на производителя (ако естествено има) понеже нямам какво друго да правя!
Та прочетете Закона за защита на потребителите, научете си правата и си ги отстоявайте. Защото утре като Ви набутат в Технополис 12 м. гаранция няма да им кажете : " на мене Алекс ми каза че е 24", а им цитирайте закона! И няма да има нужда да си снимаме фактурите после и да скачаме в Марица, Струма или Дунав!

Прав си , че търговеца е длъжен да ти го поддържа 24 месеца гаранционно!
Аз просо казвам, че за всички е по-бързо и лесно да се обръщат към Creative през първите 12 месеца от гаранцията , защото така или иначе ус-то ще иде до там , но през няколко човека ...
Иначе закона е ясен - за физически лица задължителни 12 месеца от производителя + 12 от търговеца описани в гаранционната карта !
Аз просо казвам, че за всички е по-бързо и лесно да се обръщат към Creative през първите 12 месеца от гаранцията , защото така или иначе ус-то ще иде до там , но през няколко човека ...
Иначе закона е ясен - за физически лица задължителни 12 месеца от производителя + 12 от търговеца описани в гаранционната карта !
- TheOriginal
Първия ми като го смениха чаках цял месец без телефон и с една умряла оборотна 4-ка (нали Теленор се похвалиха, че като дадеш айфон за ремонт дават оборотен) върнаха ми сменен който след 2 месеца отново същия проблем. Занесох го в криейтив и ми го смениха за 4 дена. През първата година може да се занесе в криейтив, но както каза @gorgior по закон търговеца е длъжен в 30 дневен срок да ти обслужи телефона.
"Остаряването е въпрос на време, порастването е въпрос на избор."
iPhone 13 Pro Max
MacBook Air 2020
iPhone 5[S]
iPhone 13 Pro Max
MacBook Air 2020
iPhone 5[S]
Да, наистина е по-удобно, ако занесеш телефона в Криейтив сам. Обаче....ако си от София или Варна. Или на 40-50 км от тях. Но ако трябва да минеш 200-300 км. за да го занесеш нещата стават други, нали?! Отделен въпрос пък е възможността да го носиш до К.Ц., ако работиш в друга посока и нямаш много свободно време.
Относно умрялата оборотна 4-ка - никой не е длъжен да те подсигурява с телефон по време на ремонта, така че можеш само да се радваш, че са ти дали нещо. В Криейтив няма и това да ти дадат. Като носиш телевизор за поправка дават ли ти оборотен? Или ТЕЦ-а като прави ремонт раздава ли бойлери?
Относно умрялата оборотна 4-ка - никой не е длъжен да те подсигурява с телефон по време на ремонта, така че можеш само да се радваш, че са ти дали нещо. В Криейтив няма и това да ти дадат. Като носиш телевизор за поправка дават ли ти оборотен? Или ТЕЦ-а като прави ремонт раздава ли бойлери?
Момчета не се карайте за глупости , не беше това целта на въпроса ми
Както и да е най вероято ще взема от Теленор , но все пак ще изчакам да видим какво ново и повече ще предложи 6S , за да знам дали има смисъл чакането му да излезе на родния пазар . Поздрави

Демек нема да се фърляме у реката?е аз що си купих спасителна жилетка?gorgior написа:Тук не става въпрос какво казва Алекс, Венко или аз. Има закони на които се позоваваме! Според закона на ЕС търговеца е задължен да осигури 24 месечен гаранционен период на физически лица и 12 месеца на фирми. Самия търговец може да даде от себе си и по-голям период, но не може по-малък!
InsanelyMac Legend
OS X 10.10.5 OS X 10.12
iPhone 5 IOS 8.4 JB
OS X 10.10.5 OS X 10.12
iPhone 5 IOS 8.4 JB