Бавно сваляне от App Store при WiFi
Бавно сваляне от App Store при WiFi
Забелязах, че свалянето от Апп стора е изключително бавно без да имам проблем в рутера или интернета. Ползвам услугите на най-големия интернет доставчик със 100mbit скорост. Андроид устройствата, които са вързани към този рутер летят, затова се изключва проблема да е от нета. Има ли някакъв фикс или да чакаме ios 9?
iPhone 6s PLUS 16GB Gold
Re: Бавно сваляне от App Store при WiFi
Ако рутера ти и телефона не се разбират и iOS 18 да чакаш все е тая! 

iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
Този проблем и аз го имам, днес реших да си инсталирам едно приложение което е 80Mb и около час се сваляше от App Store, също и бавно се обновяват, проблема общо взето е постоянен, без значение дали съм през WiFi или 3G. Иначе сайтове и всичко друго свързано с интернет се отваря бързо.
Apple iPhone 7 32Gb Black
Apple iPad Air 2 16Gb Wi-Fi+Cellular Space Gray
Apple MacBook Pro 13 Retina Display, Dual-Core i5 2.7GHz, 8GB, 128GB SSD, Intel Iris 6100 (mod.2015)
Apple iPad Air 2 16Gb Wi-Fi+Cellular Space Gray
Apple MacBook Pro 13 Retina Display, Dual-Core i5 2.7GHz, 8GB, 128GB SSD, Intel Iris 6100 (mod.2015)
Не е виновен рутера! Много рядко се случва, когато даунлоудва нормално, но в повечето случаи положението е трагично.gorgior написа:Ако рутера ти и телефона не се разбират и iOS 18 да чакаш все е тая!
iPhone 6s PLUS 16GB Gold
Чакай малко! Защо реши, че не е от рутера?
Какво значи : "Много рядко се случва, когато даунлоудва нормално, но в повечето случаи положението е трагично"??????? Рядко се случва да работи нормално или рядко се случва да има проблеми? Написал си го доста противоречиво.
Какво значи : "Много рядко се случва, когато даунлоудва нормално, но в повечето случаи положението е трагично"??????? Рядко се случва да работи нормално или рядко се случва да има проблеми? Написал си го доста противоречиво.
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
Кое от написаното не е ясно? Пример: приложение 100мб се сваля/ъпдейтва за 25мин - мисля, че това не е нормално! Втори пример: след n-та време решавам да изтегля/ъпдейтна приложение 150мб и след 2мин всичко е приключено - това е нормално! При 100мбит интернет и два нелоши рутера в дома ми, не е нормално игра 300мб да се сваля около 3часа. Пробвал съм на различни рутери с различни доставчици, положението е същото. Защо ли си мисля, че ейпълските сървъри хич ги няма.
iPhone 6s PLUS 16GB Gold
Защо пък си мисля, че 100мбит са само локално, а международната връзка ти е 10-20% от това? Отделно, 100мбит постоянно в БГ нерядко е научна фантастика. Аз имам 60, но са 60 без значение откъде дърпам и точно от стора тегля дзверски бързо. В офиса имам 30/30 ъплоуд/даунлоуд(там такова ми трябва), ама съм с Еърпорт екстрийм. Ти с какви точно рутери пробваш и с какви настройки, та си толкова категоричен?
"Мисля-значи съществувам"
Ползвам стандартните настройки на Huawei HG231f и TP LINK WR740N, като hawei-я се ползва предимно за ЛАН на настолен PC. Вие какви DNS-и задавате?
iPhone 6s PLUS 16GB Gold
Демек, ползваш пръчки с никакви специфични настройки. Ху*мивей не знам как е(предвид ценовия клас е боклук), ама wr740n е най-злобната пръчка, която съм виждал по магазините. Аз го изтърпях около три седмици, две от които в проби с dd-wrt и openwrt. Не става, ненапразно му викат тъплинк. И, не, не барам днс-и, имам си такива от доставчика и гугълските не ми трябват, да ми бавят допълнително пинг-овете.
Ако проявяваш интерес: Еърпорт екстрийм в офиса(на 11-ти канал) и Linksys WRT160NL у дома(пак на 11-ти, заради блутуут устройствата наоколо) с качен DD-WRT v24-sp2 revision 25697. От специфични настройки съм тествал MTU за моя доставчик и съм го сложил на 1412(по дефолт е 1500) и съм свалил бийкън интервала на 25мс. Обещаната скорост ми е 50мбит, на тестове вадя 60+.
Ако проявяваш интерес: Еърпорт екстрийм в офиса(на 11-ти канал) и Linksys WRT160NL у дома(пак на 11-ти, заради блутуут устройствата наоколо) с качен DD-WRT v24-sp2 revision 25697. От специфични настройки съм тествал MTU за моя доставчик и съм го сложил на 1412(по дефолт е 1500) и съм свалил бийкън интервала на 25мс. Обещаната скорост ми е 50мбит, на тестове вадя 60+.
"Мисля-значи съществувам"
Мисля, че постигнах значителен успех след като смених DNS! Всеки, който има проблем може да пробва:
DNS1 - 208.67.222.222
DNS2- 208.67.220.220
Иначе Еърпорта е съвсем друга бира, мераклия съм много, ама ме сърбят стотина лева...
DNS1 - 208.67.222.222
DNS2- 208.67.220.220
Иначе Еърпорта е съвсем друга бира, мераклия съм много, ама ме сърбят стотина лева...
iPhone 6s PLUS 16GB Gold