iPhone 4[S]

Какво ново и интересно се случва около iPhone, iPod touch и Apple... Всякакви новини и слухове около мобилното устройство, продукти и приложения свързани с него и всичко останало по темата.
Публикувай отговор
Аватар
deso0o

Re: Iphone 4S, съвет

Мнение от deso0o »

+1! На крачка от закупуване на ФО 4S съм и бих искал да знам как би бил вървял телефона с джейл на iOS 7 или 8, тъй като ще го ползвам по този начин. Има ли някакви особености и въпроса, на който не мога да си намеря отговор от много време е има ли 100% читав джейл за iOS 7/8, както си бяха тези за iOS 4 и 5 ... ?
Optimism

Re: iPhone 4[S]

Мнение от Optimism »

Up

Здравейте, току-що си активирах профила, нов съм. Ако темата не е за този раздел, я преместете или ми кажете за къде е.

Искам да попитам струва ли си да се купи Iphone 4S (втора ръка), за сметка на смартфони като Nexus 4, Moto G2, например, чиито параметри са в пъти по-високи? Кажете си мнението, честно, без пристрастия към Apple. :) Също, ако може да ми кажете коя версия на софтуера е най-подходяща за модела и някакви общи неща, които мислите, че са важни. Досега не съм ползвал продукт на Apple. :)
Аватар
mitku
Обратна връзка:

Мнение от mitku »

Трудно е да се каже какви "предимства" би имал 4S пред споменатите телефони (да кажем - Nexus 4). Реално предимството на 4S е за хора (като мен), които са доста "свързани с екосистемата на Епъл", имат маса други Епълски джаджи и са свикнали да работят с тях, имат разни купени приложения, ползват разни данни с тях, с които са свикнали, синхронизирани екстри (разни контакти, пароли и какво ли не) и т.н. Но за страничен потребител, идващ от Андроид (като теб), това няма да важи и според мен 4S ще те разочарова - ще е с по-малък дисплей, ще работи по-мудно (особено с последните версии на iOS), повечето неща няма да са там където ги търсиш и т.н. Според мен за да се усещаш по-добре и да ти хареса, ще ти трябва минимум iPhone 5 (все пак за да е по-тънко като цена), а иначе още по-добре - по-нов (но става дебеличко). ;)

И да... iPhone 4S работи по-добре с iOS7, но пък няма да работят някой от новите приложения, а с последните версии на iOS8 (за сега - 8.1.2), вече и 4S работи достатъчно прилично (макар и не чак толкова гладко като с iOS7). За джейл вече му изпуснах края, че не ползвам джейл от доста време, та и не му обръщам внимание до къде е стигнал и не знам дали има джейл за iOS8 изобщо, но за IOS7 всичко ще е ОК. :-w
iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3

* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
mugler

Мнение от mugler »

някой свалил ли е 8.1.2 на 4s,има ли лагване,забавя ли се вдигането както при 8.1.1.
дайте впечатления
iPhone 6S
Аватар
mitku
Обратна връзка:

Мнение от mitku »

Аз съм ъпдейтнал моя дърт 4S на 8.1.2. Като цяло ми изглежда леко по-отзивчив отколкото на 8.1.1, но просто така на око - не съм правил специални тестове и може само да си внушавам. А забавянето не се е махнало... има си го. Фактът е също така, че проблеми няма и няма нещо, което да е "по-зле" или да се е влошило... дори и да не са много нещата, които са се подобрили. Според мен си заслужава да се ъпдейтне от всеки 8.x, до 8.1.2.
А вече дали си заслужава от 7.x (което по-горе питат хората), е отделен въпрос. Има и плюсове и минуси... въпрос на лични предпочитания, приоритети... т.е. на гледна точка. Според мен е по-добре на 8.1.2, но според други е обратното и със 7.x си е по-добре. B-)
iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3

* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
Optimism

Мнение от Optimism »

Взех iphone 4s :)

Да правя ли Apple ID и задължително ли е за App Store-а? Защото не мисля да свалям от iTunes и да разглеждам iBooks, само за App Store-а предпочитам достъп, за сега.
Аватар
TheOriginal

Мнение от TheOriginal »

Много ясно, че е задължително!
"Остаряването е въпрос на време, порастването е въпрос на избор."
iPhone 13 Pro Max
MacBook Air 2020
iPhone 5[S]
ALLEyezOnMe

Мнение от ALLEyezOnMe »

Направи си Apple ID, но не му закачай дебитна / кредитна карта ако няма да купуваш нищо с него. Просто го използвай, за да си сваляш безплатни приложения (каквито особено по Коледа не липсват). Не знам как стоят нещата с Tongbu, vShare и подобните програми за iPhone 4S и версията, на която си в момента, но на iOS 7 и 8, си ги ползвах като за световно с моята петица. Препоръчвам ти ги, защото с тях няма да ти трябва и джейлбрейк, поне на мен не ми беше необходим.
jelev231

Iphone 4s Заслужава ли си?

Мнение от jelev231 »

Здравейте може ли да ви помоля за малко помощ защото съм доста назад с продуктите на Apple.
Въпроса ми е как се справя Iphone 4s през 2015 ?
Има ли проблеми с новата IOS версия 8.х.х.,скоро ли ще дойде деня в който Iphon 4s ще спре да се Update-ва?
Забива ли,може ли да се ползват всички приложения на 100% и т.н?
Като цяло заслужава ли си да се купува този телефон ?

П.П.
Извинявам се ако не съм написал темата в правилния раздел също така ако вече съществуват подобни теми

Благодаря ви ! L-)
Optimism

Мнение от Optimism »

В точния раздел си.

Ще започна с това, че ползвах 4S допреди месец, може би. За да съм точен го купих г/д през Януари и реших да го продам след 5-6 месеца ползване и да си взема 5S. Това може да не се случи с теб и да го ползваш поооне година, но може и да решиш да направиш като мен. Аз купих моя за 300 лв. и за 6 месеца ползване го продадох за 200 лв.

Телефонът се справяше много добре с традиционните приложения и функции. Телефонът има известен лаг. Мога да ти дам конкретен пример: Може би понеже моят беше 8gb, когато пълнех Галерията с 200-250 снимки, самото скролване не беше гладко в самата Галерия и ясно се виждаше, че телефонът е препълнен. Нямам идея дали една 16gb версия няма да се справи по-добре.

За телефон на 5 години обаче, направо може да се каже, че няма забележки. Работи наравно, а и в някои случаи по-гладко от някои сегашни нови модели Андроид смартфони.

Но определено ще разбереш, че ползваш телефон на 5 години. Малко RAM памет, малък дисплей, по-слаб процесор ..

Пак казвам - не знам дали като мен ще решиш да го смениш сравнително толкова скоро, но все пак си помисли.

Предполагам не си имал Iphone, също като мен, преди да взема 4S и искаш да ги пробваш заради марката. Определено ще останеш със смесени чувства заради добрата работа на телефона от една страна и по-сложната функционалност, от друга страна. Например ще трябва да си качваш музика само през компютъра .. а да не говорим за конфигурациите на iCloud, които са много качествени и приложими, но е факт, че работата им (поне за нас) е по-сложна.

Иначе веднага ти давам едно предимство на iCloud платформата за съхранение на файлове:

Когато си купих 5S-а (преди по-малко от месец) и го стартирах, телефонът ми предложи да го задам като ново устройство и да го настроя от самото начало, но ми предложи и също да го Restore-на от iCloud акаунта ми, който ползвах с 4S. Направих точно това и автоматично ми свали и направи новия 5S като 4S-а. Тоест - свали ми приложенията, които имах на 4S-а, върна ми контактите и не се наложи да ги пиша отново, върна ми всички снимки на телефона .. дори Wallpaper-а ми стана същия като на 4S-а. Но всичко това е при положение, че съм имал активиран iCloud акаунт и всичко, което съм правил на телефона (4S) се е качвало и синхронизирало с iCloud платформата.

Цял роман ти написах както се казва, но мога да ти дам реална представа за телефона и затова пиша. :))

Камерата е страхотна за телефон на тази цена и въобще за толкова стар телефон. Предната камера обаче е меко казано зле. Но това е характерно дори за по-новите Айфони, така че не е изненада.

Не знам .. според мен ще ти се стори малък телефона, също така много ограничен откъм възможности за персионализиране, но такива са Айфоните. За сметка на това пък работят бързо.

На 4S-а играех Asphalt 8 - геймплеят не беше гладък определено, но пък можеше да се играе, като се има предвид, че тази игра е доста претенциозна. Сега играя играта и на 5S-а и геймплеят е по-гладък, но дори на 5S се случва да лагне.

iOS 8.3, с която аз ползвах 4S изглеждаше и вървеше добре. Срещах някои бъгове, но много рядко. Няма гаранция, че и ти ще видиш такива. Всъщност много зависи как и за какво ползваш телефона. Аз в училище като няма какво да правя и го ръчкам постоянно, като отварям приложениe след приложение, нормално е да лагне. Дори на 5S-а се случва да лагне.

Според мен все пак .. не взимай 4S. За тези пари (около 250 лв. втора ръка) може да си вземеш по-актуален модел на Android и да си доволен. Motorola правят много бързи смартфони с чист Android, които гарантират гладка работа на телефона. Не съм ги ползвал, но моделите на LG също изглеждат интересни.

Пиши, ако имаш други въпроси.

Хахахахаха .. погледни въпросите ми в темата малко по-горе. Още не знаех какво представляват Айфоните.
puma9251

Мнение от puma9251 »

Чета някакви мнения,че може да има iOS9 за 4S (с последвалите обновления). Дано е така, това ще върха :)
iPhone 4 16GB
Аватар
TheOriginal

Мнение от TheOriginal »

Казаха го вече, старите устройства са в играта още.
iPhone 13 Pro Max
MacBook Air 2020
iPhone 5[S]
Krastanov

Мнение от Krastanov »

puma9251 написа:Чета някакви мнения,че може да има iOS9 за 4S (с последвалите обновления). Дано е така, това ще върха :)
Да, сега приключи конференцията и 4s ще може да се обнови до ios 9.
puma9251

Мнение от puma9251 »

Би трябвало до края на юли да видим 8.4 щом е вече в beta 3 , а на есен-с iOS9 и последвалите и ъпдейти (до края на годината-9.1 със сигурност).
И какво излиза-че у-во от 2011 се обновява и през 2015, респективно и през 2016 (надали ще го забият само с 9.0 , ще има обновления до последната 9 преди 10-ката).
Ами евала на Apple...
iPhone 4 16GB
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

На 30 Юни излиза iOS 8.4 заедно с новата услуга Eпъл Мюзик, която ще е достъпна за безплатно ползване около два месеца.
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
svetliocskar

Мнение от svetliocskar »

Е такава излагация като iOS 9 не бях срещал,не говоря за бъгове и такива неща,просто нищо съществено не е променено,някакъв си шрифт и Siri,очаквахме повече
iPhone 6 Plus Gold,64 GB, FU
MacBook Air 13' Early 2015
semigod

Мнение от semigod »

Няма как всяка година да очакваме грандиозни промени...има и такива "нулеви" следващи ОС.
iPhone X iOS 12.1
iPhone 8 iOS 12.1
iPhone 6 iOS 12.1
Apple AirPods
MacBook Pro macOS Mojave
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

Чак па излагация не е. :))
За Америка и западноевропейските страни ъпдейта си е сериозен. Но нас не ни впечатлява защото не е много актуален в България. Ама его пумата си умира от кеф, въпреки че него този ъпдейт не го грее изобщо.
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
puma9251

Мнение от puma9251 »

iOS9 идва за всички у-ва с iOS8, а 4S е от тях, така, че ме грее доста.
iPhone 4 16GB
Аватар
TheOriginal

Мнение от TheOriginal »

puma9251 написа:iOS9 идва за всички у-ва с iOS8, а 4S е от тях, така, че ме грее доста.
И пак ще те попитаме какво повече ще получиш освен, че в About ще пише 9.х?
iPhone 13 Pro Max
MacBook Air 2020
iPhone 5[S]
puma9251

Мнение от puma9251 »

TheOriginal написа:
puma9251 написа:iOS9 идва за всички у-ва с iOS8, а 4S е от тях, така, че ме грее доста.
И пак ще те попитаме какво повече ще получиш освен, че в About ще пише 9.х?
Всичко софтуерно, което не обвързано с лиспсващ/по-стар хардуер, примерно новият app switcher,news app,notes app,шрифта,low power mode и т.н. Не,че някакъв бележник е сериозно обновление, но сега не ми се отварят статиите с описи на всички новости. А имаше не анонсирани такива (малки букви в клавиатурата и още някакви малки подобрения), а и това е все още е beta и до финала ще има още екстри със сигурност. Плюс това поне според статиите в iOS9 ще се обърне внимание точно на по-старите у-ва и ще се подобри RAM управлението, за скролинга четох специално на някой с 4S , че бил много по-добре. Пък и ще има нови приложения, които ще изисикват iOS9 , както сега съм виждал, че на iPhone 4 със 7.1.2 му иска 8 (която не е налична за него) за някои приложения. Така поне още година-две 4S ще е в крак с актуалните версии на приложенията. Затова iOS9 не е маловажен ъпдейт, пк било то и за най-старото поддържано у-во.
iPhone 4 16GB
jelev231

Мнение от jelev231 »

http://hop.bg/bg/117/Apple-iPhone-4s-Ap ... ml?id=5390

Какво мислите за тези реновирани телефони,щото не мога да взема решение дали си струва ?
Torev

Мнение от Torev »

Ние работим с тях добри им са телефоните и си давата гаранция преди да ги пуснат в продажба минават пълни тестове.
Верига магазини MLgroup - всички услуги за вашето устройство
Контакти:

София, Студентски град, ул. акад. Николай Стоянов 1 (срещу студентска поликлиника) 0895 94 72 40, - viber локация - натиснете тук

София, ул. Иван Вазов 2 , до Театър Иван Вазов 0895 94 72 40 локация - натиснете тук
Аватар
Sp0wse

Мнение от Sp0wse »

jelev231 написа:http://hop.bg/bg/117/Apple-iPhone-4s-Ap ... ml?id=5390

Какво мислите за тези реновирани телефони,щото не мога да взема решение дали си струва ?
1000%коректни
iPhone 5s 16GB Gold ФО! iPhone 4 32GB Yellow ФО! iPhone 3G 8GB ФО! iPhone 8GB!
iPod Touch 4G 8GB Black! iPod Nano 6G 8GB Silver!
Macbook A1181 Late 2006 Black!
Аватар
TheOriginal

Мнение от TheOriginal »

Това не са ли рециклирани телефони?
iPhone 13 Pro Max
MacBook Air 2020
iPhone 5[S]
Публикувай отговор